dinsdag, 3 augustus, 2021

Malta laat toch ongevaccineerde reizigers toe

VALETTA – Malta heeft het plan om alleen volledig gevaccineerde reizigers toe te laten op het laatste moment laten vallen. Eerder werd bekend dat ongevaccineerde toeristen vanaf vorige week niet meer welkom zouden zijn, maar dat plan is geschrapt. In plaats daarvan moeten ongevaccineerde toeristen en zakelijke reizigers in quarantaine.

Er is nog niet bekend hoe lang die quarantaine precies moet duren. Tot nu toe geldt voor reizigers uit landen met een rode kleurcode een periode van 14 dagen.

Door alleen nog gevaccineerde reizigers toe te laten, zou Malta afstappen van het concept van het Europese coronapaspoort (Digitaal Corona Certificaat) waarbij reizigers ook kunnen reizen als ze getest of recent besmet zijn geweest. Na de aankondiging van vorige week uitten de Europese Commissie en EU-lidstaten hun kritiek op het plan. De maatregel zou volgens de commissie en de lidstaten het Europese reiscertificaat ondermijnen.

Vissersdorpje Marsaxlokk in Malta/Foto: Unsplash

De gezondheidsminister van Malta, Chris Fearne, zij vorige week nog met de maatregel de samenleving te willen beschermen nadat het aantal besmettingen de laatste tijd flink is opgelopen. Malta is verder met de vaccinatiecampagne dan waar dan ook op de wereld, met zo’n tachtig procent van de bevolking die volledig is gevaccineerd. Mede door reizigers is het aantal besmettingen op het eiland de afgelopen tijd spectaculair opgelopen.

Fotocredit header: Unsplash

Boek een lastminute!

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.