TripTalk logo mobiel wit
tips voor doha qatar

6 tips voor Doha van local Dorien

De Nederlandse Dorien Smit woont samen met haar Spaanse man en jongens van drie en een voor haar werk in Doha. Het gezin reist samen de wereld over en hebben Bali en Oman als woonadres al afgetikt. De perfecte persoon dus om achter de leukste go to’s in Doha te komen. Shukran.

6 x local tips voor Doha

Eten

“Sinds we in Doha wonen hebben we de Peruaanse keuken ontdekt. La Mar by Gaston Acurio is fantastisch! Je kunt er terecht voor family style shared dining, oftewel veel proeven. De locatie is trouwens prachtig. Het restaurant ligt namelijk aan het strand en heeft uitzicht op de zee én de waanzinnige Doha skyline.”

Dansen

“Na een heerlijk diner bij La Mar, kun je naar boven naar de Ultra Lounge Manko. Hier draaien ze ‘s avonds entnic deep house waar ze elke week een DJ uit Parijs voor laten invliegen. Op dinsdag, tijdens de Manko Loko avond, wordt de DJ vergezelt door een violist of saxophonist.”

Shoppen

“Villaggio mall. Hier waan je je in een soort Venetië, compleet met gondels en waterpartijen. Je shopt hier de betaalbare en de heel luxe merken.”

Tips in Doha

Woestijn

“Een dagtrip naar de woestijn is een echte aanrader. Je scheurt met een 4×4 auto over de zandduinen in de woestijn en rijdt helemaal naar het zuiden naar de zogenaamde bijzondere Inland Sea. Overigens ook de natuurlijke grens met Saudi-Arabië.”

Al Shaqab

“Bezoek Al Shaqab om het Arabische paard – belangrijk in de geschiedenis van Qatar – te zien. Volg een rondleiding en ontdek wat de Qatari’s doen om dit unieke paard te behouden.”

De Souq & Falcons

“De Souq is de lokale markt waar je de hele middag kunt vertoeven. Ontdek de markt waar je letterlijk alles kunt kopen. Van kruiden, tot sjaals en arabische tapijten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Falcon Souq, ook het zogeheten Falcon hunting is een belangrijk onderdeel van de Arabische cultuur. “

Deel dit blog ↓

Renée Hoes
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven