TripTalk logo mobiel wit
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Sleep no more Amsterdam

Sleep no more, bijzonder overnachten in Amsterdam

Sleep no more, in een voormalige schuilkerk in Amsterdam, is een (sensuele) escape room, waar je niet uit wíl ontsnappen. Special voor koppels of dates, leer elkaar op een diepere manier kennen. Durf jij deze experience aan? Lees hier meer over een nachtje bij Sleep no more in Amsterdam.

Wil je bijzonder overnachten? Ga naar Sleep no more in Amsterdam

Het begint meteen al spannend, met de instructie om er te komen. In mijn mailbox krijg ik een foto van een bijzonder fraai gebeeldhouwd poortje aan de Amstel, tussen de Halvemaansteeg en de Balk in ’t Oogsteeg, en een tijdstip: klokslag 21 uur worden we verwacht. 

Op de betreffende dag wacht experience manager Joris ons voor de poort op voor een rondleiding. Hij opent de deur waarachter het Swigtershofje verscholen ligt: een smalle steeg met achttien historische huisjes, die in de achttiende eeuw bewoond werden door ‘behoeftige’ rooms-katholieke vrouwen.

Sleep no more Amsterdam

Aan het einde van de steeg opent hij een deur die leidt naar een kleine schuilkapel uit 1750. Op deze plek kwamen katholieken, na de beruchte Beeldenstorm, in het geheim samen om hun geloof te belijden. Dit gegeven zorgt meteen voor een bijzonder gevoel, dat versterkt wordt door een betoverende aria die, vanaf de platenspeler, door de ruimte schalt.

Ga ook nog wat drinken bij deze cocktailbars in Amsterdam.

Boven ons hoofd buitelen overal engeltjes en het plafond is beschilderd met fresco’s van heiligen, een explosie van goud en andere kleuren. In het midden van de kamer staat een kingsize bed, weelderig opgemaakt met kussens en een fluwelen sprei, met een hoge spiegel ernaast. Op de marmeren schouw pronkt een tweede spiegel, met goud omlijst en omgeven door kandelaars. Ook staat er een mysterieus houten kastje met zes gaten en een deurtje, waarover later meer.

Private Mansion Amsterdam

De koelkast in het piepkleine keukentje is rijkelijk gevuld met drankjes, van bier tot fris. Een flesje vin rouge staat al klaar op het aanrecht, naast een kistje met daarop een envelop met het cijfer 1. Via de smalle houten trap worden we naar een balkon geleid, waar vroeger de kerkgangers moeten hebben gestaan.

We hebben genoeg tips voor een weekendje naar Amsterdam.

We bewonderen de kapel in uitbundige rococostijl. “Als je morgenochtend uitcheckt, kun je hier je zonden nog eens overdenken”, grinnikt onze rondleider. In de badkamer staat een bad op pootjes, omringd door geurkaarsen. Het is een wonderschone bubbel waar we ons de komende 24 uur in mogen gaan begeven, dat je in hartje Amsterdam bent, ben je hier meteen na binnenkomst al vergeten. 

Private Mansion Amsterdam

Ontdekkingsreis

“Sleep no more is speciaal ontworpen als een experience voor lovers en koppels. Om ze een cadeau aan zichzelf en elkaar te geven, in de vorm van een ontdekkingsreis waarbij je de volledige aandacht hebt voor elkaar”, vertelt Joris. “De naam zegt het al: je komt hier niet om te slapen, maar om elkaar écht te leren kennen.”

Of wat dacht je van deze bijzondere hotels in Amsterdam? Een goede optie is SWEETS hotel.

Op verschillende plekken in de ruimte liggen daarom verzegelde enveloppen, waarvan we er al een paar hebben gespot. Op iedere enveloppe staat een cijfer, het zijn er zes in totaal. Erin zit een brief, op prachtig papier met een zwierig in inkt geschreven handschrift in poëtisch taalgebruik. “Via de opdrachten ga je in op de verlangens, wensen en angsten van de ander. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een therapeutisch onderdeel kan zijn van je relatie.”

Sleep no more Amsterdam experience

Joris vertelt hoe we naar wens met het licht in de ruimte kunnen spelen, van koel blauw tot zwoel rood, alles is mogelijk en hoe we de platenspeler ook kunnen gebruiken voor onze eigen playlist. Dit komt bij een van de opdrachten (in de enveloppe naast de pick-up) nog van pas.

Vlak voor hij ons in de kapel achterlaat, legt hij uit hoe we de experience moeten starten: door een stempel op een kistje te plaatsen, zal een gesproken boodschap met instructies ontgrendeld worden. Het is de start van een spannende, leerzame en sensuele reis die de hele nacht zal duren. Vrijwel alles in de ruimte is onderdeel van de ervaring, zullen we al snel ontdekken.

Ga hier heen voor een lekkere vegan lunch in Amsterdam.

Zenuwen kalmeren

Mijn date en ik hebben elkaar een paar maanden geleden voor het eerst ontmoet, maar we zien elkaar sporadisch, als lovers. Deze avond kunnen we elkaar op een andere wijze leren kennen. Dat is heel leuk en ook op een leuke manier spannend. We zijn allebei een beetje giechelig en proosten met een glaasje cava om de zenuwen wat te kalmeren.

Sleep no more experience Amsterdam

Na het ontgrendelen van de instructies, die via een gedragen stem (je zou bijna denken dat God zelf je toespreekt!) door de hoge ruimte klinkt, openen we vol enthousiasme de eerste envelop en mogen we elkaar kussen. Om geen spoiler alert te geven, kan ik de aard van de opdrachten hier niet weggeven, maar alles staat in het teken van het prikkelen van de zintuigen: zien, proeven, horen, voelen, ruiken. 

Meer ontdekken? Dit zijn leuke dagtrips vanuit Amsterdam.

Bij de opdrachten komen soms objecten die je verder op weg helpen: potlood en papier, iets zoets en bitters, een blinddoek. Aan een enkele opdracht geven we onze eigen invulling, waardoor een gesprek of een aanraking opeens een heel andere invulling krijgt. Soms daagt een opdracht ons uit om een stapje verder te gaan (met een blinddoek kun je immers allerlei leuke spelletjes spelen).

De opdrachten dagen je uit om na te denken en onder woorden te brengen hoe je elkaar ziet, maar gaan ook over hoe je jezelf ervaart. Het is niet louter fun and games, we worden uitgedaagd om ook de diepte in te gaan.

Mysterieus kastje 

In iedere envelop bevindt zich een sleutel die in een sleutelgat in het mysterieuze kastje op de schouw past. Wanneer alle sleutels in het kastje zitten, kan het deurtje geopend worden en openbaart zich een heerlijke verrassing, eentje die ik hier wederom niet zal verklappen.

Dit zijn de meest bijzondere hotels in Nederland.

Pas tegen het ochtendgloren is onze experience voorbij en vallen we in een korte slaap in een goddelijk bed, waar we het liefste nog de hele dag in zouden willen blijven liggen. We hebben elkaar zeker op een andere manier ontdekt; het was een welhaast sacrale en onvergetelijke ervaring.

Prive Mansion Amsterdam

  • Plus: Sleep no more is een unieke experience en een mooie manier om als stel elkaar beter of opnieuw te leren kennen. Het voelt echt als een voorrecht om de nacht door te brengen op zo’n betoverende historische plek, in het hart van Amsterdam.
    Min: Door de hoge (niet verduisterde) ramen valt er vroeg daglicht op je snoetje, ook daarom doet deze plek zijn naam eer aan. Tip: gebruik de blinddoek als oogmasker. Ontbijt op bed moet je zelf regelen, maar er is wel koffie en thee.

Sleep no more is gestart in de laatste semi-lockdown, begin dit jaar. De bedenkers wilden iets creëren waarin ze mensen ‘in een gekke wereld, binnen de lijntjes’, toch wat liefde konden meegeven.

Maar ook post-lockdown is het een manier om elkaar als stel, kersvers of al een mensenleven samen, eens op een heel andere manier te bekijken en elkaar vragen te stellen die je misschien nooit eerder hebt durven stellen, elkaar uit te dagen en de relatie te verdiepen of nieuw leven in te blazen.

Boeken kan via www.sleepnomore.nl, een experience kost 399 euro. 


Dit vind je misschien ook leuk:

En zou, zou jij op deze manier bijzonder willen overnachten bij Sleep no more in Amsterdam?

Tekst: Sara Luijters, Beeld: Triptalk Magazine 13

Deel dit blog ↓

TripTalk Magazine neemt je mee naar bereikbare en betaalbare bestemmingen! Onze vaste reporters geven inspirerende en persoonlijke tips.

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven