TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
24 uur antwerpen

24 uur struinen door Antwerpen

Voor fijne citytrips en het gevoel ‘er even tussenuit zijn’ hoef je echt niet ver te reizen. Sterker nog, je hoeft er niet eens voor in het vliegtuig te stappen. Met de auto ben je namelijk in no time in het Belgische Antwerpen. Hoewel deze stad net over de grens te vinden is, voelt thuis even heel ver weg.

24 uur in Antwerpen, dit wil je doen:

Terwijl de winkels sluiten en het langzaam donkerder wordt, wandel je door de historische binnenstad langs het Hendrik Conscience plein. Het grote standbeeld van de schrijver die zijn naam aan het plein gaf, wordt omringd door de Sint Carolus Borromeuskerk en andere imposante gebouwen in barokke stijl. De stilte van de avond en het zachte licht van de straatlantaarns geven het plein een gevoel van drama en vervlogen tijden.

In de verte zie je de Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal opdoemen en als je loopt poppen er links en rechts op de Kaasrui en de Grote Markt terrasjes op. Verliefde stelletjes fluisteren iets in elkaars oor en vriendengroepen praten en lachen en proosten op het leven. De zachte stemmen van de Sinjoren, zoals Antwerpenaren worden genoemd, brengen je helemaal tot rust, terwijl je op een van de terrasjes neerstrijkt. Wanneer de eerste slok van een Belgisch biertje je lippen raakt, voel je je helemaal thuis in deze heerlijke stad.

24 uur in Antwerpen

Cultuursnuiven

Reis je met de trein naar Antwerpen? Dan heb je geluk. Je stapt op Antwerpen Centraal namelijk uit in een van de mooiste gebouwen van de stad. Wanneer je tussen de stenen muren van de stationshal en onder de imposante glazen koepel door loopt, heb je het gevoel dat de korte treinreis je terug in de tijd heeft gebracht.

Meer zien in België? Wat dacht je van een weekend weg naar Kortrijk.

Niet met de trein? No worries, in de historische binnenstad ontdek je nog veel meer culturele hoogstandjes. Als je richting het centrum loopt is de gotische Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal een ware eyecatcher. De kathedraal is niet alleen van buiten prachtig, ook de binnenkant is een plaatje. Zeker een bezoekje waard dus. Achter de Onze-Lieve-Vrouwe drink je de beste Belgische biertjes bij Abbey No. 8.

Antwerpse Handjes

Vanaf Abbey No. 8 loop je naar de Grote Markt, waar je het standbeeld van stadslegende Silvius Brabo voor het gemeentehuis vindt. Brabo was een Romeinse soldaat die volgens de overlevering tegen de reus Druon Antigoon vocht. Hij won, hakte de hand van de reus af en gooide ‘m in de Schelde. De soldaat groeide uit tot hét symbool van Antwerpen en zijn verhaal komt in de stad op allerlei manieren terug. Niet alleen in het standbeeld op de Grote Markt, maar ook in een typisch Antwerpse lekkernij: Antwerpse Handjes. Als je deze koekjes en chocolaatjes in de vorm van een hand proeft, snap je direct waarom de Sinjoren zo gek zijn op hun Handjes.

Idee: combineer Antwerpen met een tripje naar Luxemburg en boek een bijzondere overnachting in Luxemburg.

Street art

Van historische kunstwerken naar een modernere vorm van kunst. Antwerpen is een geweldige stad om te shoppen, maar als je wat vaker omhoog of ergens achter kijkt, zul je de prachtigste en kleurrijkste creaties ontdekken. Naast de drukke winkelstraat in het centrum vind je het ooit donkere Kopstraatje. Ooit, inderdaad, want de hoge muren zijn inmiddels versierd met de felste kleuren en bizarste ontwerpen. De streetart is door de gemeente laten zetten en dus helemaal legaal. Het geeft Antwerpen kleur en, in combinatie met de rijke geschiedenis van de stad, een bijzondere sfeer.

24 uur in Antwerpen
Fosbury & Sons

Ook leuk: bijzonder overnachten in België.

Gin-tonics

Tijd voor ontspanning. In het noorden van de stad ligt ’t Eilandje. Hier vind je de wereldberoemde haven van Antwerpen. Je verwacht het niet, maar tussen de industriële gebouwen vind je gezellige terrasjes en lange kades, waar je de hele middag over kunt flaneren. Als foodie ben je hier aan het goede adres. Bestel een ‘eclairreke’ bij Bakkerij Toon de Clerck op de Kattendijkdok-Westkaai en loop langs de kade naar Lazy Jack. Dit industriële café staat in een oude havenloods, maar geeft een huiselijk gevoel door de steigerhouten meubelen, zachte kussens en vele groene planten. Met een gin-tonic in je hand en uitzicht over het water, is het prima vertoeven in deze topstad.


Dit vind je misschien ook leuk:

Wat zou jij doen tijdens je 24 uur in Antwerpen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven