We kennen het allemaal wel. Je wilt een vakantie boeken met je vriendinnen, maar die ene vriendin vindt het toch nét iets belangrijker om elke week uiteten te gaan en in de nieuwste kleding rond te lopen. De een spaart heel makkelijk, de ander niet. En dat is totaal geen issue! Kijk eens naar een vriendinnenweekendje dicht bij huis. Wij zijn 48 uur naar Antwerpen gegaan en hebben alle hotspots voor je op een rijtje gezet.

DAG 1: 9:00- 12:00  

Thalys please    
Lekker goedkoop en duurzaam! Ga met de trein. Binnen een uurtje sta je vanaf Schiphol op Antwerpen Centraal. En ben je student? Dan reis je in Nederland ook nog gratis. Katsjing. Loop door de grote winkelstraat naar de karakteristieke bed & breakfast Kathedraal Drie Koningen. Nadat je je spullen hebt ingecheckt is het tijd voor een lunch.

Wow Kato         
Neem bij Kato’s een lekkere bak koffie van koffiepartner JAVA en geniet van de luxe broden van de lokale bakker: Le Pain De Sébastien. Ook hebben ze gebakjes van Les Tartes de Françoise en chocolade van Dominique Persoone. Hier kun je echte hoogstandjes verwachten.

48 uur in Antwerpen, de Onze Lieve Vrouwekathedraal
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen (c) Unsplash

DAG 1: 12:00- 15:00    

Bijgekletst en met een volle buik, is het dan nu toch echt tijd voor een shopsessie. En dan ben je in Antwerpen aan het goede adres. Loop vanaf Kato’s richting De Meir in het centrum. Met meer dan honderd winkels en warenhuizen is dit dé winkelstraat van Antwerpen. Hier ben je wel even zoet mee. De Stadsfeestzaal en het Keizerlijke Paleis staan beiden aan de Meir, twee mooie historische gebouwen om te bewonderen. Een aanrader is Juttu. Twee verdiepingen vol hebberigmakende fashion- en lifestyle-items.

TIP! Ben je op zondag in Antwerpen? Hou er dan rekening mee dat veel winkels en restaurants gesloten zijn. Ik ga zelf op zondag altijd naar de Kloosterstraat waar de winkels wél open zijn!

DAG 1: 15:00- 18:00 

In Antwerpen vind je naast de drukke Meir ook heel veel hippe concept stores in Het Zuid,  waar de meest unieke items worden verkocht. Met stip de leukste groene winkel van de stad voor planten of groene accessoires voor in huis is The Plant Corner. Van al dat shoppen krijg je trek. Ga voor de beste Belgische wafels naar Desire de Lille.

DAG 1: 18:00- LAAT 

De eerste dag zit er bijna op. Ga voor een overheerlijke burger naar Brasserie Hobs. Naast heel veel eten hebben ze hier een heel leuk interieur en hele lekkere cocktails! Nog zin om uit te gaan? Ga na Bonaparte en schreeuw mee met alle foute hits. Dit is de bekendste karaokebar op de Grote Markt en zeker een aanrader.

48 uur in Antwerpen en je ziet deze deze architectuur

DAG 2: 10:00- 13:00  

Goedemorgen! Dag twee is aangebroken. Even uitbrakken en weer door. Start de dag met een heerlijk ontbijtje om de hoek van de B&B. Op de Melkmarkt vind je Glow, een schattig koffiezaakje. Het voelt erg huiselijk aan; een lieve begroeting van de barista, gezellige verlichting, toffe zithoekjes en leuke quotes aan de muur.

DAG 2: 13:00- 16:00      

Budget day
De afgelopen dagen hebben we genoeg geld uitgegeven. Nu is het tijd om cultuur te snuiven! Antwerpen is perfect te verkennen per fiets. Huur voor €4 een stadsfiets van Velo Antwerpen, hier kan je 24 uur gebruik van maken.

’t Eilandje          
Ontdek naast het gezellige historische centrum ook ’t Eilandje tijdens jullie staycation, er is genoeg te zien. t Eilandje in Antwerpen is een modern eerbetoon aan wat Antwerpen groot maakte: de haven en het water. Bezoek hier het Museum aan de Stroom (MAS) en neem de trap naar boven voor een uitzicht over de hele stad.

Museum aan de stroom (MAS) (c) Unsplash

Lunchtijd: Voor de allerlekkerste high tea in Antwerpen reserveer je een tafeltje bij Domestic Bakery. Kies je voor de gouden of voor de roze met velours ingerichte stijlkamer? Je krijgt meerdere hartige en zoete hapjes geserveerd. Welverdiend na deze actieve ochtend.   

Insta spots        
Tijdens jullie trip hebben jullie vast al genoeg geschikte plekken gevonden voor een mooie Instagram foto. Hier toch nog twee tips van mij die de moeite waard zijn om onderweg voor te stoppen. De eerste Instagram hotspot is op Het Eilandje: de parkbrug. Deze moet je bezoeken op een dag dat er zon is voor een schitterend schaduwspel. De tweede Instagram hotspot is in het Felix Pakhuis. De gang is open voor iedereen en je kunt ook nog het archief inwandelen als je dat leuk vindt.

Parkbrug (c) Unsplash

Het beleg van Antwerpen          
Eenmaal terug in de stad kun je een gratis tour van Het Beleg van Antwerpen volgen. Dit is een aanrader; je leert in 2 uur heel veel van deze sympathieke gids. Alle historische hoogtepunten van Antwerpen komen aan bod en vaak houd je er ook nog veel handige tips over de stad aan over.

DAG 2: 16:00- LAAT   

Da Giovanni, dé pizzeria van Antwerpen. De perfecte plek om deze trip af te sluiten. Neem nog een borrel en stap in de trein terug naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in