Rome… Je vindt er eeuwenoude bezienswaardigheden, eet er de lekkerste verse pasta’s en drinkt er overheerlijke wijnen. Wat kun je zoal doen in Rome? Nou dit dus.

Met deze tips om te doen in Rome verveel je je zeker niet

Mensen kijken

De Trevifontein hoort uiteraard thuis op het lijstje met dingen die je in Rome gezien moet hebben. Het is een magische plek (als het rustig is). Accepteer de drukte, zoek een plekje op een muur of traptrede, eet je ijsje en geniet van het oneindige schouwspel.

Roseto di Roma Capitale

Gek op rozen en de heerlijke geur die van dit romantische bloemetje afkomt? Bezoek de stadstuin van Rome, met meer dan duizend verschillende rozen. De Romeinen noemen dit ook wel het mooiste plekje van Rome, zo aan de oever van de Tiber. De rozen bloeien trouwens niet het hele jaar door. In april, mei en juni zijn ze het mooist.

Doen in Rome
Vaticaanstad

Op bezoek bij de paus

Als je in Rome bent, moet je natuurlijk even buurten in Vaticaanstad. Of je nou op je eigen gemak ronddwaalt of het Vaticaan Museum, de Sixtijnse kapel en/of de Sint-Pieter basiliek bezoekt. Het is een magische plek.

Hét sleutelgat

Als je dan toch bij de rozentuin bent, loop dan vijf minuten door naar het geheime sleutelgat naar de Sint-Pieter, de tweede grootste kerk ter wereld. Je kunt de kerk op verschillende plekken in Rome zien, maar de allermooiste is door dit geheime sleutelgat. Loop naar Piazza dei Cavalieri di Malta en zoek Villa del Priorato, een prachtige villa met een grote, groene poort. Kijk door het sleutelgat et voilà.

Doen in Rome
Trastevere

Slenter door Trastevere

Aan de overkant van de rivier Tiber vind je de wijk Trastevere. Een nog redelijk onontdekte wijk. Hier geniet je in alle rust van het authentieke Italië. Denk aan een bloemenregen vanaf het hoogste balkon, de geur van wasmiddel, oude scooters geparkeerd bij een gekleurde muur en terrasjes om goede wijn te drinken. Need we say more?

Hier vind je ze:

Wat doe jij het liefste in Rome?

Nog op zoek naar een hotel in Rome?

Vorig artikelGa naar een wedstrijd van FC Barcelona (Barça)
Volgend artikel5 x musea in Los Angeles om te bezoeken
Avatar
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in