4x clubs in Berlijn voor een avondje dansen

Berlijn staat bekend om het goede uitgaan, dus extra leuk om daar iets van te proeven als je in de Duitse hoofdstad bent. En vooral als je van techno houdt, is uitgaan bij een van de techno clubs in Berlijn waarschijnlijk echt iets voor jou. De ene club net wat alternatief of exclusiever dan de ander. Geen idee waar je heen moet gaan? Kijk online even wat voor feesten er zijn, en wat voor soort muziek er gedraaid gaat worden. Dan is de kans wat kleiner dat je op een feestje belandt waar je de muziek niks vindt. 

Hier ga je heen voor een avondje uit in een club in Berlijn

Genoeg keuze voor een leuke avond uit in Berlijn, maar dat kan het soms ook extra lastig maken. Om het iets makkelijker te maken: een lijstje met leuke clubs in Berlijn.

Watergate

Voor de techno-liefhebbers: Watergate. Deze club zit, zoals de naam al wel verklapt, aan het water. Dus dat wordt dansen op fijnste techno-tunes terwijl je uitzicht hebt over de rivier de Spree. Niet verkeerd als je het mij vraagt.

Club der Visionaere

Strandbar in Berlijn? Jazeker. In de zomer vind je in Kreuzberg Club der Visionaere. Overdag eet je hier, maar in de avond begint het echte feest. Dansen, drankjes en gelukkig ook genoeg vlonders waar je lekker even rustig kan zitten. De place to be in de zomer.

Berghain

De Berghain is bekend onder menig techno-lover. Maar niet iedereen kan zeggen dat ze binnen zijn geweest. Want dat is niet altijd even makkelijk. Hoe je je kans vergroot om binnen te komen? Lastig om te zeggen. Zorg in ieder geval dat je weet wie er draait, mochten ze dat aan je vragen bij de deur. En kom niet met een al te grote groep, en kom al wat eerder op de avond. Dan is het nog niet té druk, en als je niet binnenkomt is het daarna nog de moeite waard om een andere leuke plek op te zoeken 😉

Katerblau

Voor alternatieve club vibes in Berlijn moet je bij Kater Blau zijn. Ook hier is het maar de vraag of je binnenkomt, maar eenmaal binnen ga je de tijd van je leven hebben. Je kijkt je ogen uit, want de muren staan vol met mooie schilderingen, overal dansende mensen, en de beste tunes.  

Houd je iets meer van bars dan van clubs? Dan is het ook leuk om mee te gaan met een kroegentoch, waar ze je meenemen naar verschillende bars. En zo ontmoet je meteen wat andere toeristen.

Hier zijn ze te vinden:


Bij welke clubs in Berlijn kunnen we jou vinden?

Wist je trouwens dat ze in Berlijn het leuke festival Lollapalooza hebben? Hier kom je voor (natuurlijk) de muziek, maar ze hebben ook veel leuke artsy dingen die je kunt doen en veel lekker eten. Van alles wat dus. Veilig kaartjes kopen voor dit festival kan via Festival.Travel. En extra makkelijk: je kunt daar ook meteen de bus richting Berlijn boeken.

PS hier kun je lekker vegan lunchen in Berlijn.

Avatar
Janne Biersma
Hoi hoi! Ik ben Janne. Normaal vertellen mensen in een bio wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Maar omdat ik eigenlijk van alles en nog wat leuk vind, zal dat een lange opsomming worden. Dat zal ik jullie besparen.. Oké, een paar dingen dan: reizen, lekker (en vaak ook vegan) eten, fotografie plus dus nog 100+ dingen. Veel plezier op TripTalk, en hopelijk kan ik jullie helpen met wat reisinspiratie 🙂

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.