Wil je op vakantie actief blijven? In Los Angeles is dat geen probleem. En ook als je niet per se een sportief type bent, zoals ik, is het toch leuk om wat actiefs te doen in Los Angeles. Denk aan: mooie hikes om de zon onder te zien gaan of lekker fietsen langs het strand. Klinkt niet verkeerd toch? Zo blijf je actief in Los Angeles:

Actief in Los Angeles? No problemo.

Los Angeles maakt het je extra makkelijk om actief te zijn. Genoeg hikes die je kunt doen en stranden waar je kunt zwemmen en surfen.

Hike – Runyon Canyon

Mijn favoriete hike in Los Angeles is toch wel de Runyon Canyon hike. Waarom precies? Misschien door de leuke honden die er lopen, maar vooral wel door het uitzicht over de stad. En vooral in de avond is het mooi. Doe deze hike net voordat de zon ondergaat, zodat je boven bij tijdens zonsondergang. Veel te mooi. Ook leuk: de hike tijdens zonsopgang. Moet je wekker wel lekker vroeg af laten gaan, maar dat is het echt waard. Een van mijn leukste ervaringen in Los Angeles

Fietsen – Venice Beach/Santa Monica

Ga je een dagje naar het strand? Huur een fiets voor de hele dag. Zo kun je makkelijk van bijvoorbeeld Santa Monica naar Venice fietsen over het fietspad, en kun je daarna ook makkelijk van het strand bij Venice richting Abbott Kinney, de hipste straat ooit. Hier zitten allemaal leuke winkels en het beste: Salt & Straw. IJsbollen zo groot als een tennisbal, en o zo lekker.

Surf – Strand

Zelf kan ik het niet, maar in Californië kun je super goed surfen. In de ochtend en avond zie je daarom ook genoeg locals in het water liggen, maar ook als toerist mag je hier surfen natuurlijk. Er zijn lessen die je kan volgen, maar je kan ook een board huren en het water in gaan. Ik vond het ook gewoon leuk om te kijken naar de surfers. Maar als je weet hoe het moet, snap ik dat het water ingaan net wat leuker is dan kijken vanaf de zijkant. 

actief in los angeles surfers aan het strand

Hike – Tamescal Canyon

Nog een leuke hike: de Tamescal Canyon Trail. Deze vind je in de buurt van Santa Monica en eigenlijk boven de Palisades. Tijdens je hike kun je deze wijk, en vooral ook de grote dure huizen, zien liggen. En: je hebt een heel mooi uitzicht over de kustlijn. Het is een hele andere soort hike dan de Runyon Canyon. Je zit hier meer in de natuur en tussen de bomen. En ook meer schaduw dus, wat in het zonnige Los Angeles natuurlijk wel fijn is.

Hier vind je de spots

Hoe blijf jij actief in Los Angeles?

Zin in een dagje vol kunst? Bij deze musea in Los Angeles moet je zijn.

Vorig artikel5 x spots voor een lekkere vegan lunch in Berlijn
Volgend artikel5 x fijne hotels in Rome waar je wilt verblijven
Avatar
Hoi hoi! Ik ben Janne. Normaal vertellen mensen in een bio wie ze zijn en wat ze leuk vinden. Maar omdat ik eigenlijk van alles en nog wat leuk vind, zal dat een lange opsomming worden. Dat zal ik jullie besparen.. Oké, een paar dingen dan: reizen, lekker (en vaak ook vegan) eten, fotografie plus dus nog 100+ dingen. Veel plezier op TripTalk, en hopelijk kan ik jullie helpen met wat reisinspiratie :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in