TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Dagtrip vanuit Valencia

Dagtrip vanuit Valencia: 5x verrassende opties

De Spaanse stad Valencia is de perfecte bestemming voor een fijne stedentrip naar de zon. Verblijf je iets langer in de regio of wil je eens iets nieuws ontdekken, dan heeft de omgeving genoeg te bieden. De nabijgelegen kustplaatsjes en dorpjes in het binnenland zijn verrassend leuk om te bezoeken en bovendien goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer. Daarnaast halen natuurliefhebbers hun hart op bij de natuurparken die de stad omringen. Ben je klaar om de regio te verkennen? 

Maak een dagtrip vanuit Valencia, dit zijn 5 leuke opties

Groot zoetwatermeer bezoeken in Albufera 

Op amper 10 kilometer ten zuiden van Valencia waan je je in een andere wereld. Hier bevindt zich het natuurpark Albufera met een oppervlakte van ruim 210 vierkante kilometer. Je vindt er rijstvelden, het grootste zoetwatermeer van Spanje, palmbomen en een grote diversiteit aan (water)vogels. Een groot gedeelte van de Spaanse paellarijst wordt in Albufera geteeld. Goed om te combineren met je stedentrip naar Valencia!

Natuurpark Albufera in de buurt van Valencia

Doorheen het park lopen 6 wandelroutes. Zo is er een korte route die richting het strand gaat waarbij je door een soort botanische tuin wandelt vol prachtige bloemen en planten. Hoogtepunt van een bezoek aan het Albufera park is een ontspannen boottocht op het meer.

Wil je eten in Valencia? Lunchen in Valencia doe je bij deze spots!

Wie graag sportief is tijdens vakantie, fietst hier makkelijk heen vanuit Valencia. Onderweg kun je een stop maken in El Saler, een kustplaats met een heerlijk strand. Je kunt ook de bus nemen. Lijn 24 en 25 brengt je hier in minder dan een uur naartoe. Met de Valencia Tourist Card zijn de ritjes zelfs gratis.

Wijn proeven in Requena 

Zo’n 70 kilometer landinwaarts vanaf Valencia ligt het historische wijnstadje Requena. Je vindt hier nog resten van de originele stadsmuren en in het oude stadscentrum zijn tal van kerken te vinden. In deze prachtige omgeving liggen veel wijngaarden en bodega’s waar je heerlijke wijnen kunt proeven.

Wijn proeven op de Ruta Vino Requena

Dit is dan ook het belangrijkste wijngebied van de regio Valencia waar veel kwaliteitswijnen worden geproduceerd. In de laatste week van augustus wordt hier vijf dagen lang het oogstfeest gevierd; een heuse belevenis. Requena is zowel per bus als met de auto goed te bereiken.

Dit zijn nog andere leuke steden in Spanje om te bezoeken. Of wat dacht je van een vakantie naar Murcia?

Het imposante kasteel van Xàtiva

Het letterlijke hoogtepunt van je bezoek aan het historische plaatsje Xàtiva is het middeleeuws kasteel gelegen boven op de berg. Vanuit het centrum is het ongeveer een half uur lopen langs een steile slingerweg vol haarspeldbochten. Eens boven heb je een prachtig uitzicht van de omgeving en met helder weer zie je zelfs Valencia liggen.

Xativa kasteel is een leuke dagtrip vanuit Valencia

Xàtiva is een pittoresk dorpje met smalle straatjes, gezellige terrasjes en leuke winkels. Het dorpje is vanuit Valencia makkelijk te bereiken per trein en met de auto.

We hebben trouwens genoeg tips voor leuke hotels in Valencia stad én aan zee!

Genieten van de natuur in Sierra Calderona 

Op 25 kilometer van Valencia begint het natuurpark Sierra Calderona, een groot en uitgestrekt bergachtig gebied. Je kan er wandelen, mountainbiken en zelfs kloosters en kastelen bekijken. Er lopen verschillende gemarkeerde wandelroutes door het park, variërend van makkelijk naar moeilijk.

Sierra Calderona 

Of wat dacht je van een wandelvakantie op Gran Canaria?

Een populair uitzichtpunt is de Mirador del Garbí vanwaar je op een heldere dag zelfs voorbij Valencia kan kijken. De fauna en flora is hier zeer gevarieerd. Het park staat bekend vanwege vossen en wilde zwijnen maar ook vele vogelsoorten en amfibieën zijn hier te zien. Je komt er een verscheidenheid aan kruiden en planten tegen naast de vele kurkeiken, dennenbomen en cipressen.

Sierra Calderona bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Valencia

Het park is te bereiken per auto en met het openbaar vervoer. Voor meer informatie over het park en verschillende routes kun je terecht bij het informatiepunt in Náquera; ook wel de poort naar de Sierra Calderona genoemd. Met het openbaar vervoer bereik je Náquera via de metro naar Bétera L1 en daarvandaan de Metrobús L230.

Met de Valencia Tourist Card reis je gratis met de bus, metro en tram naar de gemeentelijke musea en monumenten. Daarnaast krijg je speciale korting op de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Valencia. Er zijn drie soorten kaarten, van 24, 48 en 72 uur die je online aanschaft voor € 13,50, € 18 of € 22,50.

Het klooster in Simat de Valldigna

Simat is een klein authentiek Spaans dorpje aan de voet van de Mola del Toro wat je prima kan combineren met een stedentrip Valencia. Het is ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden ten zuiden van Valencia, dus perfect voor een dagtrip vanuit Valencia. Je zal hier een indruk krijgen van de typisch Spaanse cultuur. 

Het uitkijkpunt Mirador De La Visteta wil je zeker even opzoeken. Het adembenemende uitzicht is onvergetelijk, maar even een foto maken om het vast te leggen is natuurlijk altijd leuk. 

Dit Klooster kun je zien tijdens een dagtrip vanuit Valencia
(c) Senna Opperman

Naast het prachtige uitzicht op Simat trekt het kleine dorpje zijn bezoekers om één reden: ‘Real Monasterio de Santa Maria de Valldigna’. Een prachtig authentiek klooster uit de dertiende eeuw, waarvan ook jouw hart vast en zeker sneller zal gaan kloppen. Al bij de eerste stappen die je zet door de gigantische ingang van dit prachtige bouwwerk, lijkt het alsof je wordt meegenomen terug in de tijd.

Meer lezen over een uitstapje naar het klooster in Simat de Valldigna?

Dagtrip maken vanuit Valencia? Hier wil je heen:


Zoek ook vast naar hotels in Valencia:

Booking.com

Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

Lijkt het je wat om een dagtrip te maken vanuit Valencia?

Tekst in samenwerking met Visit València, en waar niet genoemd beeld via Visit València

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven