5x kunst en cultuur in Praag dat je niet wilt missen

Kunst en cultuursnuiver of niet, in Praag kun je er niet omheen. De stad zelf is qua architectuur al een plaatje om naar te kijken, laat staan als je weet waar je moet zijn voor de echte parels. Dit zijn onze leukste tips voor kunst en cultuur in Praag.

Voor kunst en cultuur in Praag moet je hier zijn

Very arty

Een kleine zoektocht, die meer dan de moeite waard is. Als je je een weg baant over de Charles Bridge, loop je links de trap af en vervolg je je weg rechts naar Kampa Island. Loop langs grachten, door authentieke straatjes en langs de wereldberoemde John Lennon-muur. De geschilderde muur is een levend kunstwerk met teksten van The Beatles en eerbetuigingen aan John Lennon. Er worden nog regelmatig teksten aan de muur toegevoegd.

Slaap bij een van deze hotels in Praag. Trek gekregen? Hier moet je heen om te lunchen in Praag.

Bezoek Prague Castle en St. Vitus Cathedral

Het is even bikkelen om de top te bereiken, maar zoals altijd ‘…dan heb je ook wat’. Naast het kasteel, de historische bouwwerken en de kathedraal, zijn het de uitzichtpunten over de stad en de nauwe steegjes om doorheen te dwalen waar je eigenlijk voor komt. Vergeet af en toe niet om even te zitten en te genieten.

Terug in de tijd

Praag speelde een belangrijke rol in Hitlers plannen om wereldheerser te worden. Een wandeltocht onder leiding van een deskundige gids neemt je mee naar deze donkere periode in de geschiedenis van de stad. Tijdens de tocht leer je meer over de verschrikkingen tijdens de bezetting door de nazi’s en de strijd om Praag van zijn indringers te bevrijden. Deze tour is te boeken bij Getyourguide.

Kunst en cultuur in Praag

De Joodse Wijk

De Joodse wijk is voor architectuur- en geschiedenisliefhebbers een plezier om doorheen te lopen. Er staan mooie gebouwen, bijzondere synagogen – waaronder de Jerusalem Synagogue – en je kunt er een indrukwekkende Joodse begraafplaats bezoeken. Regenachtige dag? Bezoek dan het Joodse Museum.

Scoor deze souvenirs uit Praag.

Touren met de tram

Met de tram door Praag is een waar feestje. De tram ziet er niet alleen leuk uit, hij brengt je ook nog eens naar de mooiste plekken in de stad. Tram 22 rijdt een van de mooiste routes: via verschillende bezienswaardigheden naar de top van de Praagse burcht. Voor het mooiste uitzicht over de rivier pak je tram 17. Een ticket kost je voor een half uur reizen nog geen euro.

Welke van deze kunst en cultuur tips in Praag sla jij op?

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.