TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Surfers met surfboard gaan de zee in op Tenerife

10 activiteiten op Tenerife die je kunt doen op zee

Door de ligging van Tenerife en het sterk variërend landschap leent het eiland zich voor vele sporten. Relaxen aan het strand? Dat kan zeker! Lekker fit terugkomen van een vakantie naar Tenerife? Dat kan ook heel goed! Daag jezelf dan eens uit en ontdek deze activiteiten op zee die je allemaal kan doen op Tenerife!

Op je luchtbedje dobberen op zee is natuurlijk heerlijk voor een dagje. Je hebt tenslotte vakantie! Tenerife staat echter ook hoog op het lijstje bij sporters die naar Tenerife komen om te trainen. Zo zijn er diverse professionele wielerploegen die komen trainen en vinden er ook regelmatig (wind)surfkampioenshappen plaats.

Logo Tenerife 100% Life
Een golfsurfer op zee bij Tenerife

Populaire activiteiten op zee bij Tenerife

Kitesurfers aan het strand op Tenerife

Weten wat je allemaal kan doen op, rond en onder water op Tenerife? Lees dan vooral verder! Een groot voordeel van de ligging van Tenerife is dat de watertemperatuur het hele jaar door vrij aangenaam is, namelijk van 19 tot 26 graden Celsius!

1. Duiken bij Tenerife

Het spreekt wel voor zich dat je rond Tenerife veel duiklocaties kan vinden. En het PADI-duikbrevet halen op Tenerife kan bij diverse duikscholen. Lessen worden naast het Spaans vrijwel altijd ook in het Engels en Duits gegeven. Meestal vaar je met een boot de zee op, duiklocaties die direct bereikbaar vanaf het strand zijn er eigenlijk niet. De eerste beginnerslessen vinden uiteraard plaats in een zwembad.

Schildpad tijdens het duiken op Tenerife

Dit zijn goede plekken om te snorkelen en zwemmen op Tenerife.

Er zijn zo’n 60 duiklocaties rondom het eiland en de gemiddelde diepte is van ongeveer 12 tot 40 meter diep. Het zicht wat je hebt onder water is van 10 tot 30 meter. De beste of mooiste duikplekken liggen verdeeld over het hele eiland, zowel in het zuiden als in het noorden. Er zijn 4 dive-spots waar je kan duiken naar scheepswrakken.

Duiken naar een wrak bij Tenerife
Foto Sacha Lobetnstrein via Turismo de Tenerife

Om te duiken bij Tenerife heb je geen vergunning nodig. Wel wordt aangeraden je duiken altijd via een geregistreerde duikschool te laten verlopen. Op eigen gelegenheid is toegestaan mits je kan aantonen dat je over alle vereiste document beschikt. Bekijk meer informatie over duiken bij Tenerife.

Een andere uitdaging op Tenerife? Maak dan deze ultieme hike op Tenerife, van het strand in het noorden naar El Teide, de hoogste berg van Spanje!

2. Kajakken bij Tenerife

Vanuit een kajak kun je perfect een van de meest bijzondere landschappen van Tenerife zien, namelijk de enorm steile kliffen bij Los Gigantes. Genieten van de stilte en die enorme rotsen.

Met een kajak de zee op bij Tenerife

Door het toch ook ruige berglandschap van Tenerife zijn niet alle plekken bij zee makkelijk te bereiken. Met een kajak kan dat natuurlijk wel. Laat je daarom eens verrassen en peddel naar afgelegen kleine strandjes waar je dan ook werkelijk niemand ziet! De leukste plekken om te kajakken bevinden zich in het zuiden van het eiland. Bekijk meer informatie over kajakken op Tenerife.

Bekijk deze video over meer activiteiten op Tenerife

3. Windsurfen bij op Tenerife

De ‘hotspot van het windsurfen op Tenerife is de plaats El Médano. Deze plaats ligt in het zuiden van het eiland, net boven het vliegveld in het zuiden. Het is plek waar gemiddeld 300 dagen per jaar een goede wind heerst om te windsurfen. Om die reden vinden bij El Médano vaak nationale, maar ook internationale windsurf kampioenschappen plaats en is windsurfen ook een van de populairste activiteiten op Tenerife.

Windsurfer sprint uit het water bij El Medano in Tenerife

In El Médano vind je dan ook een relaxt sfeertje en natuurlijk ook (wind)surfscholen. Golven zijn er altijd, dus je kunt springen op de golven of de windsurfers spectaculair aan het werk zien. Hoewel El Médano de bekendste windsurfplek op Tenerife is, zijn er nog andere spots waar je goed kan windsurfen. Bekijk het overzicht van deze windsurfplekken.

Publiek bij de windsurf kampioenschappen op Tenerife
De windsurf kampioenschappen bij El Médano

Natuurlijk kun je veel meer doen op Tenerife dan watersport. Lees hier meer tips over Tenerife en lees meer over een vakantie Tenerife.

4. Kiten op Tenerife

Ook een populaire activiteit op Tenerife. Want waar wordt gewindsurft, wordt natuurlijk ook gekite. Ook voor het kitesurfen is El Médano de populairste plek van Tenerife. Door een mix van strand en rotsen op de bodem is het niet een ideale plek om kitelessen te nemen. Gevorderden daarentegen hebben hier een plek waar het vrijwel altijd waait en de golven mooie lifts kunnen geven voor spectaculaire sprongen.

Een kitesurfer vliegt over het water bij El Medano

Wil je graag kitelessen nemen op Tenerife, dan is Playa La Tejita de betere plek om te leren kitesurfen. Playa La Tejita ligt net aan de andere kant van El Médano. Deze 2 plekken worden gescheiden door de Montaña Rojo (de rode berg). Ben je een snelle beginner, dan kun je een paar dagen zo naar het ‘pro-strand’ kiten 😉

Kites liggen op het strand bij El Medano

De leukste kitelocaties liggen allemaal in het zuiden van het eiland. Ideaal, want hier liggen ook de meeste accommodaties zoals in Los Cristianos, Playa de las Americas en Costa Adeje. Lees meer over kiten op Tenerife. Tip: Neem waterschoenen mee als je wilt gaan kiten, de bodem kan rotsachtig zijn namelijk.

Niet op het water maar ook leuk: een bezoek aan de wijnhuizen van Tenerife.

365 dagen per jaar sporten op Tenerife, bekijk de video waarom!

Vette activiteiten op Tenerife

5. Suppen op Tenerife

Suppen, wat is dat ook alweer. Het staat voor ‘Stand Up Paddling’ wat letterlijk betekent staand peddelen. En dat doe je op een soort groot surfboard en met de peddel kun je dan ‘varen’. Is het moeilijk? Nee, zeker niet. De grootste uitdaging is om je evenwicht in balans te houden. Het voordeel van suppen is dat je meerdere spiergroepen van je lichaam gebruikt en dat maakt het een goede workout voor je lichaam.

Suppen langs de kust van Tenerife

Suppen doe je vooral op rustig water, te veel golfslag is niet fijn. De beste supplekken op Tenerife zijn dan ook in het zuiden, in baaien waar de zee relatief rustig is. In het noorden, bij het kunstmatige strand Playa de las Teresitas, kun je ook suppen in de lagune. Bekijk meer informatie over suppen bij Tenerife.

Lees ook: de 15 mooiste stranden van de Canarische Eilanden. Vier van deze stranden liggen op Tenerife, check ook deze mooie stranden op Tenerife.

6. Golfsurfen op Tenerife

Golfsurfen wordt ook veel gedaan op Tenerife. Aangezien het hele jaar door lekker weer is en de watertemperatuur ook aangenaam blijft, kun je ook het hele jaar golfsurfen. Er zijn ongeveer 32 goede spots op Tenerife om te golfsurfen.

Een golfsurfer op zee bij Tenerife

Voor de meer krachtige golven moet je naar het noorden en het noordwesten van het eiland. Zowel in het noorden van Tenerife als in het zuiden zijn er plekken voor beginners, daar zijn de golven minder krachtig. Dat zijn de spots waar je lessen kan nemen. Lees meer informatie over de spots en waar je lessen kan nemen.

Surfen op de golven bij Tenerife
Zo ziet golfsurfen er uit op Tenerife, bekijk deze video!

Appartement boeken op Tenerife? Check hier onze tips voor leukste appartementen op Tenerife en lees meer over een vakantie aan de Costa Adeje! Check hier de 12 populairste hotels op Tenerife.

7. Bodyboarden op Tenerife

Bodyboarden leer je veel sneller dan het golfsurfen en is ook een prima opstap naar het golfsurfen. Een bodyboard is een soort schuimboard waar je met je bovenlichaam op ligt. Dat maakt het fysiek ook minder zwaar dan golfsurfen omdat je niet hoeft te staan.

Een bodyboarden op Tenerife

Ook al lijkt het makkelijk, we raden je toch aan een lesje te nemen met een basisuitleg hoe je met het bodyboard om gaat. Het is bijvoorbeeld ook handig om te leren hoe je onder een golf door kan duiken zodat je voor jou de perfecte golf kan pakken. Bodyboarden kan op dezelfde spots als waar je kan golfsurfen.

8. Free-diving

Free-diving is in feite duiken, maar dan zonder zuurstof. De kunst bij het free-diving is een volledige beheersing van je geest en lichaam. Het is letterlijk je grenzen verleggen en dus ook leren waar je grenzen liggen. Test jezelf voor deze ultieme uitdaging en ervaar de totale stilte onder water.

Free-diving op Tenerife

De leukste plekken om te free-diven bevinden zich aan de westkust. Hier vind je ook centra waar je lessen kan nemen en waar professionele medewerkers je de ademhalingstechnieken zullen leren om te kunnen free-diven. Lees meer over free-diven op Tenerife.

Honger na een dag vol activiteit? In deze restaurants op Tenerife kun je lekker eten en genieten van uitzicht op zee!

9. Zeilen op Tenerife

Met de vrij constante passaatwinden is Tenerife ook een ideale stek om te zeilen. Het hele jaar door kun je goed zeilen bij Tenerife, hoewel het in de maand september wat minder waait. Op Tenerife kun je in meerdere jachthavens een zeilboot huren.

Zeilbootje op zee bij Tenerife

Uiteraard kun je ook lessen in zeilen nemen. Lees meer informatie over zeilen en lessen.

10. Diepzee vissen op Tenerife

Door de gunstige omstandigheden van het water rond de Canarische Eilanden leven in deze regio vele vissoorten. Van mei tot september bijvoorbeeld, is de periode van de blauwe marlijn en de tonijn die gevangen kan worden.

Vissers op Tenerife halen de vangst binnen

Je mag niet zo maar je hengel uitwerpen op Tenerife, je hebt een visvergunning nodig. Als je je diepzee vistrip via gespecialiseerde boten regelt heb je geen visvergunning nodig. Deze bedrijven hebben een collectieve visvergunning waaronder je kan vissen. Op sommige vissoorten is het verboden om te vissen.

Vooral in zuiden zijn bedrijfjes die deze activiteit voor je kunnen organiseren.


Handige sites voor Tenerife:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een accommodatie in Tenerife
3. Boek een complete vakantie naar Tenerife bij TUI, Sunweb of Corendon
4. Huur een auto


Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Turismo de Tenerife.
Fotocredit header en overige foto’s: Turismo de Tenerife

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven