5 x eten in Singapore om te proberen tijdens je reis

So hip it hurts. Dat is de Aziatische stadsstaat Singapore in een notendop. Maar wie goed zoekt, vindt tussen alle wolkenkrabbers, chique rooftopbars, hippe koffietentjes en kleurige streetart nog authentieke stukjes stad én de leukste plekjes om te eten in Singapore.

Hier moet je écht eten in Singapore.

Geen tijd om lange reviews van restaurants te lezen? We got you! 

Lei Garden (Chijmes)

Chinese keuken met een Michelinster. Veel seafood, maar ook heerlijke kip- en varkensgerechten. Dus grote kans dat er iets op het menu staat dat je graag wilt proeven. Hier moet je heen voor écht goed eten, en voor een ervaring die je niet snel gaat vergeten.

Satay at the Bay (Gardens at the Bay)

Goedkoop en lekker. Deze verzameling food stalls heeft steengoede satay, seafood en chicken rice. Geniet van het eten, de locatie en eventueel daarna nog van de lichtshow van de Supertrees.

Malayan Council (Kampong Glam)

Fish & Chips, pasta, gegrilde kip. Niet typisch Aziatisch, wel heel lekker. De porties zijn enorm, dus bestel niet teveel. Zonde als het weg moet aan het einde van de dag.

The Blue Ginger (Chinatown) 

Michelinrestaurant dat Peranakan biedt: een mix van gerechten uit China, Indonesië en Maleisië. Vooral de rendang is om je vingers bij af te likken. Tip: De voorgerechten zijn prima te delen.

Long Beach (East Coast)

Geen chique gedoe in dit seafoodrestaurant, gewoon veel gezelligheid en lekker eten. De Black Pepper Crab van Long Beach is beroemd in Singapore, en moet je dan ook zeker proberen wanneer je daar bent. Ze hebben hier namelijk de originele én de beste.

3 x tips voor rooftopbars in Singapore

Wil je na het eten nog lekker genieten van een drankje, en eventueel mooi uitzicht? Dan zit je goed in Singapore, want hier zijn namelijk genoeg look rooftopbars. Dit zijn 3 favorieten:

  • 1-Altitude – een bar van drie verdiepingen met een panoramisch uitzicht over Singapore. Hier wordt minder gekletst, meer gefeest en – niet onbelangrijk – de cocktails zijn er heerlijk.
  • Mr. Stork – op de 39ste verdieping van Hotel Andaz bevindt zich een (gratis toegankelijke) rooftopbar met spectaculaire uitzichten en dito cocktails.
  • Ce La Vi – kan niet worden overgeslagen. Probeer hier vooral de Singapore Sling, een cocktail op basis van gin, kersenlikeur en limoen.

Wat zijn jouw favoriete plekjes om te eten in Singapore?

Puck van Beurden
Puck van Beurden
Puck is de hoofdredacteur van ons TripTalk Magazine en gaat zelf regelmatig op reis naar bestemmingen en steden voor reportages in TripTalk magazine.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.