TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Watervilla's in Zeeland

Vakantie aan het Veerse Meer in een luxe watervilla

Wie in Nederland wil genieten van stilte en rust aan het water en wil verblijven in comfortabele luxe hoeft alleen maar een watervilla te boeken aan het Veerse Meer om zich onder te dompelen in weldadigheid. Het Veerse meer is een bestemming op zich maar wie van het strand houdt vindt het dichtstbijzijnde strand op nog geen tien minuten rijden met de auto. 

Vanaf de snelweg A58 die door Zeeland leidt geeft de afslag naar Arnemuiden nog helemaal niets prijs van de bestemming. Pas als je door de verstilde schoonheid van het landelijke Zeeland rijdt met links en rechts akkers merk je iets van de rust van dit gebied. Harbour Village Het Zilveren Schor ligt aan het einde van een weg die gaat door het Zeeuwse landschap van velden, dijkjes en bomen. Hier beleef je een droomvakantie in eigen land in een schitterende villa die is ingericht met alle luxe, zowel binnen als buiten.

Richting de watervilla's

Een aankomstpoort met -kijk uit- vlak ervoor een fietspad geeft toegang tot drie wegen in het waterrijke gebied van Harbourvillage Het Zilveren Schor. Er is een weg naar rechts, de Christiaanpolderweg, eentje naar links, de Wilhelminapolderweg en een rechtdoor, de Langerakpolderweg. Elke weg loopt dood en mocht je verkeerd rijden dan keer je gewoon om. Plek genoeg. De villa’s aan de Christiaanpolderweg zijn aangeduid als CPW, die aan de Wilhelminapolderweg als WPW en juist ja, die aan de Langerakpolderweg als LPW. De nummers geven de nummers aan van de huizen. Zo makkelijk is het.

Lees hier tips voor een stedentrip met de trein.

Dat geldt ook voor het parkeren bij de huizen. De parkeerplaatsen zijn ruim en goed bestraat en sommige ervan hebben zelfs een laadpaal. Bagage is snel uitgeladen en met de net voor aankomst toegezonden code betreed je heel makkelijk de watervilla. 

Op straatniveau kom je binnen in de riante keuken die van alle apparatuur die je je maar wenst is voorzien. En daar hoort ook een pakketje bij met handige schoonmaakspullen en een welkomstgeschenk zodat je meteen kunt proosten op het aangename verblijf. 

Welkomspakket van Harbour Villa

De aangrenzende bijkeuken heeft een aparte ingang en dat is ideaal als je honden hebt want die kunnen na een lange wandeling daar naar binnen om even de pootjes droog te maken. Niet in alle watervilla’s mogen honden mee dus bij boekingen even checken. 

Watervilla’s 

Elke villa heeft een eigen uitstraling en eigen inrichting. Toch vormen de villa’s bij elkaar een harmonieus geheel. Ze zijn geschikt voor zes, acht of tien personen. De slaapkamers (drie, vier of vijf) hebben elk een eigen badkamer. Wij verbleven in villa CPW17 met twee honden en hadden afwisselend stralend weer met strakblauwe luchten en regen, van de soort veel en langdurig. Vonden we dat erg? Eigenlijk niet want zowel de watervilla, het gebied als de omgeving zorgden voor een prima invulling van de dagen. We vonden juist die afwisseling wel fijn. 

Interieur van Harbour Villa

Het huis zelf geeft heel veel mogelijkheden om je heerlijk te ontspannen. Binnen zit je heerlijk op de comfortabele bank om bijvoorbeeld TV te kijken of in de open haard te staren.  Buiten zijn er overal heerlijke zetels met lekkere kussens. Er bevindt zich een boothelling op het park waar je je bootje in het water kunt leggen. Bootjes kunnen aanleggen aan de steiger en er is een zwemtrap. Een botenhuis biedt onderdak aan alle vaarspullen en aan de kussens van het tuinmeubilair. Gezamenlijk eten? Dat kan aan de grote buitentafel, of binnen aan de eettafel of keukentafel. Aan alles is gedacht. Rest alleen nog daar zelf invulling aan te geven.

De watervilla's

Omgeving

Het fietspad dat langs de ingang van Harbour Village loopt kan je fietsend afleggen richting Veere. Een fietstochtje van een kwartier. Lopend doe je er een uurtje over en met de auto kom je er met een omweg in een half uurtje. Het is ook een heerlijke plek om de honden uit te laten.

Fiets naar Veere

Veere – oorspronkelijk Kampveere – stamt uit de dertiende eeuw. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar ooit was het kleine Veere een belangrijke havenstad. Binnen de stadswallen stonden eind zeventiende eeuw zo’n zevenhonderd huizen, terwijl het oude centrum tegenwoordig maar driehonderd huizen telt. Het stadje is eigenlijk aan alle kanten omgeven door water.

Lees hier nog meer tips voor fietsen in Nederland.

Aan de noordoostkant ligt het Veerse Meer, ten westen liggen de Veerse Kreken en ten zuiden vertrekt het Kanaal door Walcheren dat naar Middelburg leidt. Zowel het hedendaagse leven als de geschiedenis van Veere wordt daarom gekenmerkt door water. Behalve het water is er nog iets anders wat opvalt als je door Veere wandelt: de vijf achttiende-eeuwse kanonnen die het stadje telt. De kanonnen (de marineterm is overigens ‘kanons’) kwamen beschikbaar bij het aanleggen van het parkeerterrein langs het Kanaal door Walcheren. Ze waren daar ooit in de bodem gezet als meerpaal en ze stonden bij de bouw in de weg.

De gemeente vond het een goed idee om ze op de oude vesting te plaatsen en er kwam geld beschikbaar voor vijf stuks. Interessant om te bekijken. De pittoreske straatjes van Veere zijn ook de moeite waard om doorheen te slenteren. Bezoek vooral het museum Veere gevestigd in de Schotse huizen aan de Kaai in Veere. Vergeet niet Oma’s snoepwinkel in te lopen, het is piepklein maar er worden meer dan 100 verschillende soorten ouderwets snoepgoed verkocht. Een echte belevenis. 

Gebouw in de stad Veere

Middelburg, leuke historische winkelstad

Middelburg heeft haar rijkdom voor een groot deel te danken aan de 17e eeuw, maar de stad kende nog een andere welvarende periode: de late middeleeuwen. Een product dat daar een belangrijke bijdrage aan leverde was wijn. Bekijk Middelburg en haar historie door een wijnglas en je krijgt een ander perspectief op de stad.

Dit zijn leuke steden voor een weekendje weg in Nederland.

Zo wemelt het in Middelburg van de verwijzingen naar het historisch wijnverleden van de stad. Een zijstraat van de Dam leidt naar de pittoreske Kuiperspoort, waar lange tijd het kuipersgilde gevestigd was. Kuipers waren de ambachtslieden die tonnen maakten voor het vervoer van wijn en tal van andere producten. De pakhuizen in de Kuiperspoort hebben kelders waar de tonnen naar binnen of naar buiten werden gebracht. Op het Molenwater bevindt zich een pand met een gevelsteen waarop een kuiper staat afgebeeld. Gevelstenen moeten gezien worden als een soort uithangbord, waarop bijvoorbeeld het beroep van de bewoner staat afgebeeld.

Middelburg

Vroeger waren er geen huisnummers, maar huisnamen waar je huizen aan kon herkennen. Zo bevinden zich in de Singelstraat vier huizen naast elkaar met in de huisnaam ‘oxhooft’, de maat van een wijnvat: Petauw Oxhooft, Conjack Oxhooft, Toursaens Oxhooft en het Court Oxhooft. De naam van de stad La Rochelle, waar veel wijn vandaan kwam in de late middeleeuwen, is te vinden op maar liefst vier huizen in Middelburg. Een daarvan is gekoppeld aan de gevel van ‘’t Vliegendt Hert’, waar tegenwoordig een wijnwinkel in gevestigd is.

Dit zijn de mooiste natuurgebieden van Nederland.

De naam verwijst naar een VOC-schip dat in 1735 verging bij Rammekens. Tientallen huizennamen in Middelburg verwijzen naar regio’s en steden waar (wijn)handel mee werd gedreven, wijnsoorten, inhoudsmaten, Bijbelse verwijzingen of wijnattributen als een wijnpers of een roemer. Heel leuk om dit alles te ontdekken tijdens een stadswandeling.

Middelburg

Daarnaast is Middelburg een geweldige winkelstad en zijn er tal van musea te bezoeken zoals het Zeeuws Museum op het Abdijplein. Elke eerste zondagmiddag van de maand, behalve januari, is er ook een kunstroute. Dan zetten kunstenaars hun deuren open en kunt u kennismaken met het werk van de kunstenaars en met henzelf. Frietboetiek B’tje Anders (Reigerstraat) is een omweg waard. Eten meenemen kan ook. Tante Kookt (hoek Korte Delft) biedt gerechten uit de Molukse en Javaanse keuken. Die gaan heel goed in de oven/magnetron van CPW17.

Straat in Middelburg

Dit zijn nog meer tips voor een staycation in Nederland.

Aan en vlakbij het Veerse meer liggen ook een aantal geweldige restaurants. In Arnemuiden vinden we restaurant Oranjeplaat en in Veere Restaurant de Werf die enkele jaren geleden werd onderscheiden met de titel ‘beste terras van Nederland’. Het prachtig gelegen restaurant Katseveer in Wilhelminadorp heeft een geweldige keuken. Daar zorgt Leon Vermaire met zijn team wel voor terwijl Paul Labruijere voor lekkere wijnen en non-alcoholische begeleidingen zorgt. Een fijne plek vanwaar je zo op de sluis en de Oosterschelde kijkt. Zie ook: https://www.harbourvillaszeeland.nl/nl/omgeving

Eten in Middelburg

Watervakantie aan het Veerse Meer en dicht bij het strand

Een vakantie in een van de watervilla’s aan het Veerse meer kan gewoon niet in het water vallen. Er is gewoon te veel leuks te beleven in en om het gebied en ook het strand is heel dichtbij. De villa’s zelf zijn buitengewoon plezierig om in te verblijven. Water voor de deur om in te zwemmen of op te varen. Het is er stil ‘s nachts en ook dat is een luxe. De bedden slapen goed, er is ruim voldoende sanitair aanwezig en de keuken is van alle gemakken voorzien. Een quooker, vriezer, oven/magnetron, koelkast, wasmachine, droger, veel kastruimte met servies, bestek en glaswerk. Meer dan compleet dus.

Overnacht in de watervilla's van Harbour Zeeland

Boeken gaat eenvoudig via www.harbourvillaszeeland.nl

Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Dit vind je misschien ook leuk:

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven