TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
slapen bij een boer in Nederland

Partner nieuws

5x leuke ideeën voor slapen bij de boer

Ga jij binnenkort overnachten bij de boer? Wanneer je erover nadenkt om deze zomer op een FarmCamps boerderij te verblijven, dan zijn er tal van mogelijkheden om een unieke vakantie te beleven. Wij zetten vijf leuke activiteiten voor je op een rij, zodat je meteen inspiratie kunt opdoen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens aan kanovaren of knuffelen met de dieren gedacht?

Knuffelen met dieren

De FarmCamps boerderijen zitten door het hele land. Logeren bij de boer is bovendien de perfecte manier om het platteland te ontdekken! Bijvoorbeeld bij FarmCamps boerderij De Oostermaat in Genemuiden ontdek je grazende koeien en schapen. Terwijl jij geniet van de rust en ruimte, kunnen de kinderen met de konijntjes of de boerderijhonden knuffelen. 

konijn

Ga de natuur in een volg een van deze trektochten door Nederland.

IJs maken 

Eén van de mooiste activiteiten tijdens een vakantie op een FarmCamps boerderij is het maken van boerenroomijs. Dat begint natuurlijk met het melken van de koeien. Bij Stolkse Weide neemt boer Wilco de tijd om kinderen te leren hoe ze een koe moeten melken, terwijl boerin Durkje van de verse melk overheerlijk roomijs maakt met de kids. Zo kunnen ze op een bijzondere manier kennismaken met de melk van deze grazers!

koeien
(c) Unsplash – Anastasiia Chepinska

Paardrijden

Wil jij in de vakantie lekker bezig zijn met paarden en pony’s? Op een paardenboerderij kom je oog in oog te staan met ze. Je mag bijna iedere dag rijden en de pony’s borstelen wanneer je maar wilt, bij De Smulhoeven en Fleur Stables kun je zelfs een eigen verzorgpony huren zodat je kunt ervaren hoe het is om een eigen verzorgpony te hebben. Daarnaast krijg je de kans om rijlessen te volgen en jouw rijskills te verbeteren.

paard aaien
(c) Unsplash – Kirsten LaChance

Dit zijn de mooiste natuurgebieden in Nederland om te bezoeken.

Tour de Boer

Natuurlijk kun je ook een boerenrondleiding volgen. Tijdens deze rondleiding vertellen de boer en boerin wat zij allemaal op hun farm doen en maken zij jou wegwijs op de boerderij. Zo kom je op plekken waar je normaal eigenlijk niet komt. Misschien heeft de boer wel een paar bijzondere verhalen over het leven op de boerderij waar jij logeert…

Kanovaren

Wil jij vanuit een safaritent Nederland ontdekken? Tijdens de vakantie kun je heerlijk gaan kanoën of kajakken! Vanaf FarmCamps De Oostermaat in Overijssel ben je met de auto binnen een half uur al bij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Al kanoënd kun je eindeloos ronddwalen op de smalle slootjes en ben je vergezeld door watervogels en andere dieren: van zwaluwen tot reeën!

weerribben
(c) Unsplash – Elly Kelders

Ga samen op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de schitterende natuur en de schilderachtige waterdorpen. Bij de FarmCamps boerderijen Stolkse Weide, De Geele Bosch en Fleur Stables kun je ook kanoën vanaf de boerderij zelf.

Lees hier meer tips voor een actieve familievakantie in de natuur.


Dit vind je misschien ook leuk:

Wil je er even tussenuit gaan zonder ver te hoeven rijden? De allermooiste vakantie beleef je deze zomer op een FarmCamps boerderij in Nederland!

Fotocredits headerafbeelding: (c) Unsplash – Daniela Paola Alchapar

Dit artikel is een ingezonden bericht van een partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Scroll naar boven