‘Nederlanders, kom naar het Griekse vasteland’

Hoewel reizigers uit Nederland wegens het reisadvies nu niet naar de Griekse eilanden kunnen, betekent dit niet dat er geen vakantie naar Griekenland mogelijk is. Ook het vasteland heeft reizigers veel te bieden. Dat zegt Eleni Skarveli, directeur van het Griekse Verkeersbureau in Nederland.

Skarveli begrijpt dat het voor veel Nederlanders een teleurstelling is nu voor alle Griekse eilanden code oranje geldt, maar benadrukt dat het nog steeds mogelijk is om naar het vasteland of het schiereiland Peloponnesos te komen. “Daar vind je onwijs mooie plekken, zoals de stad Olympia, waar de Olympische Spelen gestart zijn en het kleurrijke kustdorp Parga, de witte stranden met kraakheldere zee van Chalkidiki, de bruisende stad Thessaloniki en de gigantische rotsen met bovenop kloosters: Meteora.”

Skarveli vindt het wel jammer dat er niet voor een gedifferentieerd reisadvies is gekozen. “De Griekse eilanden zijn geen regio. Een eiland als Kreta kan niet vergeleken worden met een eiland als Evia. Ook ligt het aantal besmettingen in Griekenland veel lager dan in Nederland.”

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.