donderdag, 8 december, 2022

Is de ‘Lisboa Card’ in Lissabon een go or no go?

Tijdens je citytrip in Lissabon wil je zoveel mogelijk genieten. Het laatste waar je op zit te wachten is om elke keer weer in de rij te staan om een kaartje voor de metro te kopen. Een Lisboa Card kan dat probleem oplossen en dus gingen wij op onderzoek uit, is dat nou echt handig?

Dé Lisboa Card: gratis reizen door Lissabon

Een Lisboa Card is simpelweg een kaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer in Lissabon reist. Je kunt gebruik maken van de bus, metro, tram en liften. Ook reis je gratis met de trein naar Sintra en Cascais, oftewel best handig als je ook een dagje naar het strand wilt. Een van de handige tips om te weten voordat je naar Lissabon gaat.

Natuurlijk is dat niet alles, je krijgt ook nog eens gratis toegang tot 26 musea en monumenten, een reisgids en krijgt korting bij verschillende restaurants, de aerobus en winkelcentra.  

Met de Lisboa Card – om een beeld te krijgen van de to do’s met de kaart – kun je bijvoorbeeld gratis de beroemde tramlijn 28 in, krijg je gratis entree voor Torre de Belém en kun je naar de Santa Justa-lift.

Wat kost die kaart?

De kaart is beschikbaar voor 24, 28 en 72 uur. Perfect dus voor een weekendje Lissabon.

De prijzen voor volwassenen:
24 uur: €19 – 48 uur: €32 – 72 uur: €40
En voor kinderen (4 – 15 jaar):
24 uur: €12 – 48 uur: €18 – 72 uur: €21

En, is die kaart een go or no go?

Mocht je tijdens je citytrip in Lissabon van plan om flink op onderzoek uit te gaan in de stad én wil je ook wat bezienswaardigheden meepakken? Dan is de Lisboa Card zeker weten een go.

Hoewel het openbaar vervoer in Lissabon best goedkoop is, is het gemak van deze kaart natuurlijk heerlijk. Je hoeft nergens meer in de rij te staan en loopt niet rond met kleingeld in de broekzak. Al snel haal je die kosten van de kaart eruit. Al helemaal als je een museum meepakt, een paar bezienswaardigheden, een etentje bij een van de restaurants en uiteraard Tram 28. Dus jep, de kaart is een go.

Je kunt de Lisboa Card hier bestellen. Enjoy!


Handig voor je reis:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Boek een taxi vanaf je huisadres naar het vliegveld van vertrek

Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.