zaterdag, 25 juni, 2022

5x leuke restaurants in Lissabon om niet te missen

Het vinden van leuke restaurants in Lissabon is niet zo moeilijk. Op elke hoek van de straat vind je wel een spot versierd met lampjes, gezellig geroezemoes en de geur van goddelijk eten. Toch hebben wij – uiteraard – voor jullie een aantal favoriete plekken waar je heerlijk kunt dineren in Lissabon. Eet ze.

Bij deze leuke restaurants in Lissabon wil je eten:

A Cevicheria

Vis, vis en nog eens vis. Bij A Chevicheria worden geen grote maaltijden geserveerd, maar geniet je van een heleboel kleine visgerechten. Zo raak je nooit te vol en zit je bovendien een hele avond gezellig te tafelen. De grote octopus die aan het plafond schittert is niet alleen heel tof om te zien, ook lekker om hier te bestellen.

Lees hier meer tips voor een stedentrip naar Lissabon.

Vestigius

Vlak bij de Time Out Market vind je Vestigius, een bar waar heerlijk ongecompliceerde gerechten worden geserveerd. Vooral bij lekker weer is dit een leuke plek, want het grote terras aan het water heeft veel zon. De gin-tonics zijn er goedkoop en de porties groot.

leuke restaurants in Lissabon
Vestigius

Deze bezienswaardigheden in Lissabon wil je niet missen!

Petisqueira Conqvistador

Vlak bij het kasteel van São Jorge zit een gezellig restaurantje waarvan wordt gezegd dat het de enige plek is die je echt móét bezoeken op een tripje naar Lissabon. Knus en hip tegelijkertijd, met heel fijne gerechten voor net zulke fijne prijzen. Vooral de spinaziesoep en de zoute vis-aardappelkroketjes zijn een aanrader.

Slapen in Lissabon doe je bij een van deze hotels.

Chef Felicidade – Pharmacia

Door de dokter voorgeschreven: het heerlijke eten bij Chef Felicidade – Pharmacia. Een restaurant dat is ingericht als vintage apotheek, maar overheerlijke gerechten serveert. Is het op het grote terras te warm? Binnen is het eigenlijk net iets leuker door het op een apotheek geïnspireerde interieur. Probeer zeker de cocktails, die allemaal worden gemaakt met lokale ingrediënten.

Dineren in Lissabon
Chef Felicidade – Pharmacia

Osteria Cucina Di Amici

Het lijkt wat vreemd: Italiaans eten in Portugal, maar Osteria Cucina di Amici is het culturele uitstapje zeker waard. Homemade Italiaans eten om je vingers bij af te likken, voor de gnocchi staan mensen in de rij en ook de penne met octopus is bij veel gasten favoriet.

Dit zijn nog andere leuke bestemmingen voor een stedentrip in Europa.

Hier vind je deze leuke restaurants in Lissabon:


Handig voor je reis:
1. Check voordelige vliegtickets bij Skyscanner
2. Heb je al een ticket? Zoek een leuk hotel of appartement
3. Boek een taxi vanaf je huisadres naar het vliegveld van vertrek

Dit wil je misschien ook lezen:

Missen we nog leuke restaurants in Lissabon?

Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.
Neem een abonnement op TripTalk magazine!

Abonneer je nu en ontvang 3x per jaar het dikke glossy magazine. Liever een los nummer? Dat kan ook!

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.