TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
eten in kenia

7x eten in Kenia om te proberen

Kenia, een land waar je vriendelijke mensen en prachtige safariparken vindt en waar de kreet ‘Hakuna Matata’ daadwerkelijk wordt nageleefd. Ik werd verliefd op de gastvrije bevolking, de prachtige kleuren van het land, de dieren en de fantastische Keniaanse stranden. Én op het typische Keniaanse eten. Hmm…

Tripje op de planning? Skip dit eten in Kenia niet.

Afrika staat bekend om haar lekkernijen. Ze gebruiken pure, verse producten en maken het waar je bij staat. Het eten in Kenia dat je absoluut moet proberen zijn de volgende:

Ugali

Het lievelingseten van menig Keniaan. Verrassend, want de gekookte maïspap is nogal smakeloos. Toch zeker proberen wanneer je in Kenia bent.

Nyama Choma

Heerlijk om de ugali wat meer smaak te geven: geroosterde geit, schaap of rundvlees. Je vindt dit bij kraampjes aan de weg, maar ook in restaurants. Leuk feitje: dit wordt bijna altijd met je handen gegeten.

Chapati’s

Gebakken in olie bollen deze pannenkoekjes helemaal op. Van binnen luchtig en zowel zoet als hartig te eten.. Voor welke variant ga jij?

Ga ook zeker op safari in Kenia.

Kachumbari

Een simpele en gezonde salade gemaakt van ui, tomaat en peterselie. Lekker naast de Nyama Choma, maar ook op een eitje als tussendoortje.

Mandazi

De Keniaanse variant op de oliebol maar dan het hele jaar door. De vorm is net iets anders, maar net zo lekker. Je gaat dit in Kenia veel tegenkomen, want het is makkelijk te maken. En daarnaast kan het lekker gecombineerd worden met ander eten en/of dips.

Geroosterde maïskolf

Verkopers achter kolenvuurtjes verkopen ze met zout, chili, honing en limoensap. Dus een lekkere snack voor de afwisseling.

Irio

Irio lijkt op een Hollandse stamppot, maar dan in Keniaanse stijl. Het wordt gemaakt met aardappelen, doperwten en maïs. Ook weer heel lekker bij Nyama Choma.

Welk eten in Kenia zou jij graag willen proberen?

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven