5x plekken vol kunst en cultuur in Berlijn vind je hier

Berlijn is een waar walhalla voor kunst en cultuurliefhebbers. Van hedendaagse kunst tot parels met een bijzondere geschiedenis. Berlijn has it all. Doordat de kunstscene continue verandert, is er ook steeds weer wat nieuws te zien of te bezoeken. Vandaag delen we de daarom eerste 5 tips op het gebied van kunst en cultuur in Berlijn. Tschüss

Hier vind je kunst en cultuur in Berlijn

Overal is wel kunst en cultuur te vinden in Berlijn, maar om het iets makkelijker te maken hebben we wat fijne tips in een rijtje gezet.

East Side Gallery

Dit overgebleven stuk van de Berlijnse muur is misschien wel een van de beroemdste symbolen voor vrede. Het 1,3 kilometer lange stuk muur is beschilderd door kunstenaars van over de hele wereld, die na de val van de Berlijnse Muur hun visie op vrijheid op het beton tekenden. Wanneer je langs de graffiti wandelt en de felle kleuren tegen het grauwe beton ziet, word je overvallen door precies dat gevoel: dankbaarheid en vrijheid.
Adres: Mühlenstrasse 3-100

Kunst en cultuur in Berlijn
East Side Gallery

Museuminsel

Midden in de rivier de Spree ligt het museumeiland. Hier vind je de bekendste Berlijnse kunstmusea met prachtige schilderkunsten, voorwerpen uit de oudheid en schitterende tentoonstellingen. Van prehistorische vondsten in het Neues Museum tot de kunstwerken uit de klassieke oudheid van hat Altes Museum en wereldwijd bekende archeologische reconstructies in het Pergamonmuseum. Veel kunst en cultuur op een plek in Berlijn.
Adres: Bodestrasse 1-3

Holocaustmonument

Hoge, grijze betonnen blokken, smalle paadjes en eindeloze gangen. Op een golvende ondergrond staat het Holocaustmonument. Wanneer je tussen de grauwe zuilen van het monument doorloopt, raak je volledig gedesoriënteerd en bekruipt je het gevoel dat er geen uitweg is.
Adres: Cora-Berliner-Strasse 1

Kunst en cultuur in Berlijn
Holocaustmonument

A-trane

Jazz is groot in Berlijn. Een hele fijne jazz-tent is A-trane. Bestel een whiskey, neem plaats aan een van de simpele tafeltjes en geniet van saxofoongeluiden en rauwe stemmen. De lachende gezichten van het publiek en de swingende muziek van lokale talenten, rondreizende professionals en bekende Jazzmuzikanten als John Scofield en Roy Hargrove laten je geloven dat er op dat moment even niks anders is dan de melodische ritmes.
Adres: Pestalozzistrasse 105

Voor kunst en cultuur ga je ook naar een van deze musea in Berlijn.

Brandenburger Tor

Een bezoek aan Berlijn is niet compleet zonder een bezoekje aan de Brandenburger Tor. Deze poort vertelt een belangrijk stukje geschiedenis over de stad. Ten tijden van de verdeling van Duitsland stond de poort precies op het Niemandsland tussen West- en Oost-Berlijn in. Toen de Berlijnse Muur viel, werd de poort hét hedendaagse symbool voor de eenwording van Duitsland.
Adres: Pariser Platz

Hier vind je de spots:

Tips voor je verblijf in Berlijn
Hier kun je superlekker dineren in Berlijn
5x lunchen in Berlijn
of ga een voor een vegan lunch

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.