TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
doen in natal

Dit kun je doen in Natal, Brazilië

Brazilië. Dat is toch het land van carnaval, Rio, het enorme Christus de Verlosser-beeld en de Copacabana? Klopt. Maar het is ook het land van Natal: een onbekende, supertoffe stad, omgeven door prachtige stranden en goudgele zandduinen. Echt een plek die een plaatsje op je bucketlist verdient. Maar wat je precies kunt doen in Natal? Lees het hier.

Wie Natal opzoekt in Google, komt er al snel achter dat het de 21ste grootste stad van Brazilië is. Verwacht je daardoor eerder een uit de kluiten gewassen dorp dan een grote stad? Krab je dan nog maar eens achter de oren. In Natal wonen namelijk zo’n 1,2 miljoen mensen, ruim een half miljoen meer dan in ons eigen Amsterdam. .

Eten & kopen

Een grote stad dus, waar genoeg te doen is. Herleef een stukje geschiedenis tijdens een wandeling over het Forte des Reis Magos, het 16de-eeuwse fort dat de stad vroeger beschermde tegen indringers. Loop door naar het Centro de Turismo, wat misschien heel toeristisch klinkt, maar in werkelijkheid een gezellig wijkje is waar je handgemaakte Braziliaanse producten koopt. Op de bovenste verdieping heb je bovendien een mooi uitzicht over de stad en in Marenosso Restaurante eet je heerlijke bolinhos de macaxeira (zoete of hartige pasteitjes). Ook een grappige tussenstop is het Museu do Brinquedo Popular (oftewel het speelgoedmuseum). In dit piepkleine museum zie je oud speelgoed dat populair is (of ooit is geweest) in Brazilië. Schattig en leuk.

Is surfen helemaal jouw ding? Dit zijn de beste surfspots wereldwijd!

Ben je daarna toe aan een beetje zon en zand? Ga dan naar Praia do Meio, een stadsstrand dat verborgen ligt achter grote, donkere riffen. Houd er wel rekening mee dat dit geen rustig strand is: de locals weten Praia do Meio goed te vinden en komen er graag om samen muziek te luisteren en te chillen. Een mooier strand is Praia de Ponta Negra, een breed zandstrand aan een azuurblauwe zee. De golven trekken surfers, maar het is er ook prima zwemmen. Fijn aan dit strand is dat het bij de populaire wijk Ponta Negra ligt, waar veel barretjes en restaurants te vinden zijn.

Natal Brazilië
Praia de Ponta Negra (c) Unsplash Pedro Menezes

Helemaal onderaan het strand van Ponta Negra vind je Old Five, officieel de beste strandtent van Natal en met reden: de sfeer is er heerlijk, net als het eten. Geniet van vers gevangen vis, fijne risotto’s, lekkere burgers, terwijl je met je voetjes in het zand zit en oké, dan ook maar een cocktail bestelt. Meer centraal in de wijk zit Cipó Brasil. Laat je niet op het verkeerde been zetten door het junglethema van dit restaurantje, hier worden de lekkerste pizza’s van Natal gemaakt (maar ook de crèpes zijn er supergoed). Wil je na het eten nog een drankje doen? Wandel dan naar het oude deel van Ponta Negra, waar in Downtown vaak coverbands optreden, maar er in elk geval elke dag gedanst wordt. Een fijne manier om de dag af te sluiten.

De duinen in

Het leven in Natal vindt voornamelijk plaats in, op en rondom de zee. Je hoeft in deze stad geen rekening te houden met het weer, de zon schijnt er namelijk vrijwel elke dag. Waar je daarentegen wel rekening mee moet houden, is het getij. Dat is bijvoorbeeld belangrijk als je naar de paradijselijke Dunas de Genipabú wilt trekken. Boek een zandbuggy en vertrek vroeg in de ochtend naar dit ecopark voor een paar uur crossen door de hoge zandduinen. Stap halverwege uit om je buggy kort te verwisselen voor een sandboard, waarmee je zelf de duinen af kunt boarden. Buggy vervolgens door naar Jucumã waar een zipline, een aerobunda in het Portugees, op je wacht voor een heel ander uitzicht over de duinen.

Langere trip naar dit mooie land? Dit zijn nog andere leuke steden in Brazilië om te bezoeken.

Rijd je nog verder door naar het noorden, dan kom je uit bij Parrachos de Maracajaú. Dit gebied wordt ook wel de Caribbean van Brazilië genoemd en wie hier vanaf de kust naartoe vaart (een tochtje van zo’n tien minuten) snapt direct waarom. Het water is er superhelder en bij laagwater kun je tussen de riffen door zwemmen, snorkelen of duiken om de prachtige onderwaterwereld te verkennen.

Wie bij terugkomst in de stad nog geen genoeg heeft van duinen, maakt een wandelingetje door het centrale stadspark. Parque das Dunas is niet, zoals we gewend zijn van andere steden, een groen park met hoge bomen en geasfalteerde paden, maar een mix van witgele zandduinen en stukken regenwoud. Wil je niet aan het strand liggen, maar toch duinen zien, dan is dit park een must-visit.

Of wat dacht je van Playa del Carmen in Mexico?

Rozig en hongerig

Na een dag crossen door zandduinen en snorkelen tussen het rif is de gemiddelde reiziger vaak niet alleen heerlijk rozig, maar ook hongerig. Tijd voor een goede Braziliaanse hap dus. In Camarões Potiguar staan er gamba’s op het menu, bereid op tientallen verschillende manieren, overgoten met heerlijke sauzen. Schrik niet van de enorme porties die je voorgeschoteld krijgt, elk gerecht op de kaart kan met drie personen worden gedeeld. De locals van Natal zijn bovendien gek op Casa de Taipa, waar tapiocapannenkoekjes worden geserveerd met de gekste vullingen. Vergeet je kaaspannenkoek of de ouderwetse pannenkoek met stroop, maar kies voor een tapioca met pesto-kip.

Een andere mooie bestemming in Zuid-Amerika is het romantische Colombia. Maar een reis naar Peru is ook zeker een aanrader.

What’s not to love? Natal mag dan misschien de 21ste stad van Brazilië zijn, het is absoluut een van de eerste steden in het land die je zou moeten bezoeken want er is genoeg te doen.

3 x slapen in de buurt van Natal

(c) Pousada Coco Fresco via Booking.com

Marinas Resort – een stukje onder Natal, in Tabau do Sul, liggen heerlijke bungalows pal aan het strand. Rustig, kleinschalig, supermooi.
Pousada Coco Fresco – wandel door de tropische tuin, luier in je hangmatje of chill in het zwembad. En vergeet niet te genieten van je bungalow.
Sehrs – een fijn strandhotel, niet ver van het centrum van Natal, met meerdere zwembaden en een aantal fijne restaurants. Hier is het heerlijk uitrusten.

Hier kun je deze dingen doen in Natal:


Wat zou jij willen doen in Natal? Of heb je nog andere must-know tips?

Handige websites voor je reis

Zoek en boek voordelige vliegtickets bij Skyscanner ➡️
Zoek een leuk hotel of accommodatie bij Booking ➡️
Huur alvast een all-inclusive auto bij Sunnycars ➡️
Voordelige treintickets naar leuke steden, al vanaf € 35 ➡️
Check Transavia vliegtickets inclusief accommodatie ➡️
Snel even weg? Zoek de beste last minute vakanties bij TUI ➡️

Fotocredits header: Unsplash Pedro Menezes

Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven