donderdag, 6 oktober, 2022

Je gaat meer betalen voor de schnitzel op de piste

Vroeg je bed uit om over de vers geprepareerde pistes je eerste afdalingen te maken. De spieren worden warm, je plakt er nog wat lange afdalingen achteraan en voor je het weet begint het hongergevoel op te komen en ben je op weg naar een lekkere wintersport lunch.

Voor die wintersportlunch zal je nu wat meer betalen dan vorig jaar.
De prijzen van een lunch op de piste in de Alpen lopen sterk uiteen en worden ieder jaar hoger. De Schnitzel Index vergelijkt de Schnitzelprijzen in de hoogstgelegen bergrestaurants van 18 populaire skigebieden in de Alpen en geeft daarmee een algemene indruk van de prijzen in skigebieden. De Schnitzel met friet is 6,8% duurder geworden ten opzichte van 2018. Gemiddeld betaal je € 14,95 voor een Wiener Schnitzel in een skigebied.

Terras bij wintersport Oostenrijk
Genieten op het terras van een lunch

Wat is de Schnitzel Index?

Wintersportwebsite Snowplaza vergelijkt naast de prijzen van skipassen ook de bijkomende kosten tijdens de wintersportvakantie. Een goede graadmeter van de prijs van een lunch op de piste is de Wiener Schnitzel, een populair gerecht dat op bijna elke menukaart in (Oostenrijkse) skigebieden staat. Voor de Schnitzel Index onderzocht de wintersportwebsite de prijzen van een Wiener Schnitzel met friet in het hoogstgelegen bergrestaurant van 18 bekende skigebieden.

Naast de schnitzel heb je natuurlijk nog keuze uit meerdere wintersportgerechten.

Een heerlijke schnitzel
De voor ons zo bekende schnitzel!

Ga je nog op wintersport? Spijker je vocabulaire over de wintersporttermen weer even bij. Handig voor de op de piste. Ga je voor het eerst skiën? Lees dan onze 12 tips voor een beginnende wintersporter.

Prijsstijging van 6,8% vergeleken met 2018

Voor een Schnitzel worden zeer uiteenlopende prijzen gerekend in de verschillende bergrestaurants. Bij Bergrestaurant Rüfikopf in Lech am Arlberg moet € 18,90 afgerekend worden, terwijl men in Nassfeld bij de KofAlm voor € 11,90 al een Schnitzel kan eten. De gemiddelde prijs voor een Schnitzel ligt op € 14,95 en hiermee is de prijs ten opzichte van het laatste onderzoek in 2018 met 6,8% gestegen. Twee jaar geleden waren wintersporters gemiddeld 95 eurocent minder kwijt voor een Schnitzel.


Skigebied bij Kitzbühel

18 populaire skigebieden

De Schnitzel Index vergelijkt de Schnitzelprijzen in de hoogstgelegen bergrestaurants van 18 populaire skigebieden in de Alpen met meer dan 100 km aan pistes. Er is alleen naar de prijs gekeken; smaak, bereidingswijze, grootte en sfeer hebben geen invloed gehad op de uitslag van het onderzoek. Ook is er geen onderscheid gemaakt tussen zelfbedieningsrestaurants en luxe berghutten met bediening.

Nog meer tips voor je wintersportvakantie: de checklist voor als je met de auto op wintersport gaat en een paklijst is handig om te weten wat je mee moet nemen.

En je komt ze overal tegen op de pistes: skileraren en skileraressen! Beetje relaxed skiën denk je misschien, maar dat is toch anders. Sterre geeft je een kijkje in het leven van een skilerares.

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.