donderdag, 6 oktober, 2022

IJsland opent eerste bierspa

Lust je graag een biertje? In IJsland kun je het drinken én er in badderen in een bierspa, zo meldt Lonely PlanetTraveller. Het pas geopende Bjórbådin ligt in het noorden van IJsland en biedt gasten de mogelijkheid om te baden in een bad met warm bier, water, gist en hop.

In de spa staan baden van Kambalahout waar twee personen tegelijk in passen. Het badwater is niet drinkbaar, maar er is een biertap die gebruikt mag worden voor iedereen boven de 20 jaar. Na 25 minuten in het bad te hebben gelegen, wat goed is voor je huid, haar en algemene gezondheid, kun je nog 25 minuten in een andere ruimte relaxen.

Badderen in bier en bier drinken, het kan!

Er is ook een buitenruimte met twee hottubs, waarin je een geweldig uitzicht hebt over Hrísey. Bjórbådin is onderdeel van de Kaldi Brewery, de oudste nog werkende microbrouwerij in IJsland. De bieren zijn gemaakt van bronwater van de berg Sólarfjall, waardoor het bier een frisse smaak heeft.

In IJsland kun je natuurlijk nog veel meer doen. Vanwege het noorderlicht is het een romantische bestemming en ook voor roadtrips is IJsland een uitdagend land!

Foto header : via Bjórbådin Facebook

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.