woensdag, 21 april, 2021

5x bezienswaardigheden in Lissabon om te bezoeken

In Lissabon zijn veel bezienswaardigheden om af te tikken. Niet gek, want de stad heeft een lange, rijke geschiedenis. Welke bezienswaardigheden in Lissabon je absoluut niet mag overslaan lees je hier!

Deze bezienswaardigheden in Lissabon wil je zien

De meeste van deze ‘oude’ bezienswaardigheden vind je in het historische gedeelte van de stad. Anderen liggen iets verder weg en zijn met het openbaar vervoer prima te bereiken. In het de wijk Parque das Nações vind je de moderne trekpleisters met moderne architectonische hoogstandjes als het station Gare do Orient.

Torre de Belém

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Lissabon is Torre de Belém. De toren is in het begin van de zestiende eeuw gebouwd om de reizen van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco de Gama en de macht van Portugal op de wereld te herdenken. Oorspronkelijk stond de toren op een eiland, maar door een verandering in de loop van de Taag is het eiland onderdeel van het vaste land geworden. Vandaag de dag kun je de toren op voor een klein bedrag en heb je een waanzinnig uitzicht over de Taag.

Torre de Belém

Castelo de São Jorge

Op de hoogste heuvel van Lissabon vind je Castelo de São Jorge. Een kasteel dat in de twaalfde eeuw al werd veroverd tijdens een kruistocht op de Moren. Struin langs, om en over de oude overblijfselen van het kasteel en vergeet vooral niet om je heen te kijken want er staat je een prachtig uitzicht te wachten.

Jerónimos Klooster

Het Jerónimos klooster, in het Nederlands bekend als het Hiëronymietenklooster, is een gigantisch bouwwerk in de leuke wijk Belém. Wat je hier te wachten staat? Een bijzondere architectuur, bijzondere kunstwerken en eeuwenoude glas-in-loodramen. Struin door de kloostertuin, verdwaal op de tweede verdieping en bedenk je hoe het er hier jaren geleden aan toe ging. Ps: je kunt met de Lisboa Card hier gratis naar binnen, scheelt je toch weer 14 euro.

De Arco do Triunfo

Jep, de ‘Arc de Triomphe’ uit Parijs, maar dan in Lissabon. Natuurlijk niet zo bekend, maar eigenlijk wel een bezoekje waard. De poort verbindt het grote – overigens gezellige – Praça do Comércio plein met de winkelstraatjes die door de stad heen kroelen. Een leuk gedeelte van de stad. Je mag trouwens ook dit imposante bouwwerk op. Met de Lisboa Card mag je gratis naar boven, zonder kost het je maar €2,50. Boven heb je een prachtig uitzicht over Lissabon.

Praça do Comércio plein

Parque das Nações

In de moderne wijk Parque das Nações aan de Taag waan je je in een totaal andere wereld. Hier vind je geen pittoreske oude gebouwen, maar futuristische bouwwerken en moderne flats. Je bezoekt hier de kabelbaan Teleférico, een 20 meter hoge kabelbaan die je van de Vasco da Gama toren naar het Oceanário paviljoen brengt. Maar ook de streetart in het Gare do Oriente station en vele parken vol openbare kunst en waterpret waar je op een warme dag kunt afkoelen.

Met de Lisboa Card heb je zoals je merkt veel voordelen. Je reist gratis met het openbaar vervoer door de stad, krijgt ongelofelijk veel korting bij verschillende bezienswaardigheden, restaurants en winkelcentra óf mag zelfs gratis naar binnen. Worth it!

Welke van deze bezienswaardigheden in Lissabon wil jij zien?

Ps: we hebben nog meer leuke lijstjes met tips voor tips in Lissabon:

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.