TripTalk logo mobiel wit
kustgebieden in kroatie

3x de mooiste kustgebieden in Kroatië om te bezoeken

Kroatië is een fantastische bestemming voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Wie hierheen reist, heeft bovendien genoeg keuze: het land heeft ruige kusten, en grillige baaien, maar ook idyllische stranden en pittoreske eilanden. Perfect voor een ontspannen zonvakantie. Daarom de drie mooiste kustgebieden in Kroatië.

Kroatië bestaan uit drie belangrijke kustgebieden: Dalmatië, Istrië en Kvarner. Elke kuststreek is anders, toch zijn alle regio’s even mooi.

Dit zijn de mooiste kustgebieden in Kroatië

Dalmatië

Baaien, rotsen, grillige kustlijnen en heel veel eilanden: dat is de Dalmatische kust. Dalmatië heeft een mediterrane sfeer, vooral in de steden – waarvan Zadar, Split, Dubrovnik, Trogir en Šibenik de grootste zijn – is die goed te voelen.

kustgebieden in Kroatië
Split

De afgelopen jaren hebben toeristen Dalmatië echt ontdekt. Daardoor zijn er steeds meer hotels en campings bijgekomen. In de steden kunnen reizigers bovendien kiezen uit een groot aantal B&B’s. Dalmatië wordt daarnaast ook wel de ‘kust met duizend eilanden’ genoemd, dus een dagtripje naar een prachtig strand op een van de (onbewoonde) eilanden is altijd een goed idee.

Lees hier nog meer tips voor een vakantie naar Kroatië.

Istrië

Bij Nederlanders is Istrië misschien wel de bekendste kustregio. Niet gek, want hier liggen de grootste campings van Kroatië. De 445 kilometer lange kustlijn en de indrukwekkende, groene binnenlanden maken Istrië tot een populaire vakantieregio. Doordat er hier al jarenlang toeristen komen, zijn de wegen er stukken beter dan in veel andere regio’s. Ook de (aangelegde) stranden worden goed onderhouden. Daar staat tegenover dat het hier drukker is dan in de andere kustgebieden; je bent als toerist zeker niet alleen tijdens de zomermaanden in Istrië.

kustgebieden in Kroatië
Rovinj

Enkele belangrijke toeristische plaatsen in Istrië zijn Pula, Poreč en Rovinj. Het gebied staat tevens bekend om haar mooie nationale parken, waaronder het Brijuni Nationaal Park; een eilandengroep van 14 eilanden die gemakkelijk per boot bereikbaar zijn. Istrië blijft hoe dan ook een klassieke vakantiebestemming, geschikt voor elk type reiziger.

Deze bezienswaardigheden in Kroatië wil je niet missen.

Kvarner

In het noorden van de Adriatische Zee ligt Kvarner. Een regio die bij Nederlanders misschien minder bekend is, maar zeker een kennismaking waard is. Het gebied bestaat uit een aantal kuststeden op het vasteland, maar ook uit veel eilanden. De beste manier om Kvarner te leren kennen is dus door lekker te eilandhoppen.

kustgebieden in Kroatië
Kvarner

De regio rondom de Kvarner Baai is populair bij natuurliefhebbers en actievelingen. Wandelen door de heuvels, fietsen door Nationaal Park Risnjak of klimmen in de bergen, het kan hier allemaal. Ook watersporters zijn in Kvarner aan het goede adres, ze kunnen hier onder meer snorkelen, duiken, zeilen, windsurfen. De regio is misschien minder bekend bij Nederlanders, maar wie hier eenmaal is geweest wil direct weer terug.

Welke kustgebieden in Kroatië heb jij al afgetikt?

Hier heb je nog tips voor natuurparken in Kroatië.

Deel dit blog ↓

Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven