maandag, 23 november, 2020

7 tips voor New York van local Linda

Linda Kattekamp woont sinds 2014 met haar gezin in een dorp 30 kilometer boven New York en vindt het fantastisch. Na vijf jaar (in de buurt van) New York moet ze weten waar wij heen moeten tijdens een trip. Dit zijn haar tips voor de wereldstad.

Dit zijn de insider tips voor New York

Food & drinks

De lekkerste hamburgers van New York vind je bij 5 Napkin Burger. Voor typisch Joodse specialiteiten als gerookte zalm en bagels ga je naar Russ and Daughters. Ze hebben een winkel en een restaurant in de Lower East side. En bij mooi weer zoek je natuurlijk een rooftopbar op. Mocht je lowbudget reizen, doe dan heel lang over je drankje. Een glas wijn of cocktail kost in New York namelijk al gauw 18 dollar.”

“Natuurlijk is het heel New Yorks om met je enorme beker Starbucks op straat te lopen. Net iets bijzonderder is Blue Bottle koffie met vestigingen door de hele stad. De echte koffieliefhebber bestelt daar een hippe filterkoffie, gezet met vers gebrande bonen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Russ & Daughters (@russanddaughters) op

Zeker doen

“Verken de stad. New York leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Het stratenpatroon is heel overzichtelijk waardoor je niet snel de weg kwijtraakt. Mijn favoriete route loopt van Soho via Bleecker Street naar Chelsea Market in het Meat Packing district. In Bleecker Street zitten allerlei trendy winkeltjes die je misschien kent van hun online shop zoals Lingua Franca, Slightly Alabama en Buck Mason. Mocht je nog geen zere voeten hebben, dan kun je vanaf Chelsea Market de High Line op.”

Lekker Hollands

“Ga fietsen. Toeterende taxi’s en slingerende lijnbussen nodigen op het eerste gezicht wellicht niet uit om te gaan fietsen, maar het is zeker voor Nederlanders prima te doen. Er zijn steeds meer fietsstroken die zich soms, heel verwarrend, aan de linkerkant van de weg bevinden. Overal vind je rekken met blauwe city bikes. Je kunt tot vier fietsen per creditcard huren tegen een vaste fee. Als je ze binnen een half uur weer terugzet in een willekeurig city bike rek, dan kost het je verder niets. Let er wel op dat de fiets goed in het rek geklikt zit, anders blijft de teller lopen.”

4 x must go musea in New York

 • Tenement Museum
  “Boek een van de rondleidingen door het originele appartementengebouw en bekijk hoe de immigranten leefden.”
 • MOMA
  “Van Gogh, Monet, Picasso, Mondriaan; kortom een must.”
 • MET
  “Meer dan 5000 jaar kunst uit de hele wereld.”
 • Museum of the City of New York
  “Inspirerende film over het ontstaan van de stad en wisselende tentoonstellingen.”

Dit waren de tips in New York van Linda, wat zijn jouw insider tips?

Redactie TripTalk
Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.