zondag, 2 oktober, 2022

Quarantaineplicht Portugal afgeschaft: weer op vakantie naar de Algarve

AMSTERDAM – Nederland had even geleden Portugal al een positief reisadvies gegeven en nu de situatie in Nederland ook verbeterd is, heeft Portugal besloten om de verplichte quarantaineplicht van 14 dagen voor Nederlandse reizigers ook af te schaffen.

Dat betekent dus dat het weer mogelijk is om heerlijk op vakantie te gaan naar de Algarve; de Zuid-Portugese regio die een van de mooiste en vooral afwisselendste natuurlijke landschappen in Europa heeft én onlangs werd uitgeroepen tot World’s Best Beach Destination (bij de World Travel Awards in november 2020). Dat maakt de regio de perfecte spot om lekker buiten in de natuur te zijn, weg van de massa!

Praia da Bordeira strand Algarve
Praia de Bordeira / Foto via Interface Tourism Netherlands

Van uitgestrekte standen tot compleet verlaten baaitjes

De ruim 200 kilometer kustlijn met gouden zandstranden en kristalhelder water biedt genoeg ruimte voor iedereen, ook in de huidige tijden. Tel daarbij op het heerlijke klimaat, het hele jaar door en je snapt waarom Europa graag een handdoek op de stranden van de Algarve neerlegt. Van grote stranden met veel watersportactiviteiten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt: de Algarve heeft het allemaal.

Vorig jaar bewees de regio al dat vakantiegangers veilig kunnen genieten van een mooie zonnige dag op het strand óf een verfrissende duik in de zee. Zo zijn er duidelijke veiligheidsmaatregelen getroffen in de gebieden rondom de stranden en kunnen zonaanbidders met de app ‘Info Praia‘ zien of er op de stranden in de regio genoeg ruimte is, dankzij het geïmplementeerde (real-time) verkeerslicht-systeem dat op afstand geraadpleegd kan worden.

Het prachtige strand van Benagil aan de Algarve

Dit kun je allemaal doen in de Algarve.

Clean & Safe certificaat

Veel toeristische bedrijven in de regio zijn goed voorbereid en hebben het ‘Clean & Safe’ keurmerk, wat betekent dat zij zorgen voor de nodige sanitaire voorzieningen om besmettingsrisico’s te voorkomen en garanderen toeristische activiteiten veilig te kunnen uitvoeren. De Algarve is hierdoor klaar om de Nederlandse gasten weer te verwelkomen en te zorgen voor een ontspannend en bovenal veilig verblijf in de regio.

Clean and safe portugal

TIP: combineer de Algarve met een stedentrip naar Lissabon.

PCR-test

Net zoals bij andere landen verplicht Portugal voor reizigers vanaf 2 jaar die vanuit Nederland komen nog wel een negatieve PCR-test om het land binnen te komen (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek). Bij terugkeer uit Portugal naar Nederland geldt geen testverplichting en (thuis)quarantaine. Lees meer op Nederland Wereldwijd.

Zie ook: een overzicht van de landen waar men op vakantie kan gaan in 2021.

Fotocredit header: via Interface Tourism Netherlands

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.