donderdag, 6 oktober, 2022

Opvallende nieuwsberichten van 2019

Wat waren de opvallendste nieuwsberichten van 2019? Onderstaand hebben we de meest opvallende, leukste, bijzondere nieuwsberichten van 2019 over reizen verzameld. Zodat je deze nog eens kan teruglezen.

Dit zijn de meest voorkomende medische klachten op vakantie

25-07-2017 Huiduitslag, insectenbeten, oorpijn. Waar maken wij Nederlanders ons zorgen over op vakantie? Het medisch contactcentrum van Medicinfo dat via een app overal en altijd te bereiken is nam de proef op de som.

Het medisch contactcentrum, dat in opdracht van verschillende zorgverzekeraars werkt, helpt voorkomen dat Nederlanders onnodig naar vreemde ziekenhuizen moeten en biedt tegelijkertijd persoonlijk advies. Veel Nederlanders zijn er namelijk achter: ga je met een lichte oorpijn naar de huisarts in het buitenland, dan kom je buiten met een tas vol antibiotica wat vaak zorgt voor nog meer klachten. Bovendien is het gemakkelijker je gezondheid te bespreken in je eigen taal.

Top vijf klachten op vakantie
Dit is waar de meeste Nederlanders per app of telefoon een vraag over stellen:

1. Huiduitslag door allergie en zonnebrand
2. Insectenbeten (voornamelijk muggen)
3. Diarree als gevolg van het drinken van verontreinigd water
4. Pil vergeten en kans op een soa
5. Oorpijn na het vliegen of zwemmen

In de maand juni van dit jaar was het aantal vragen per app 84 procent hoger dan in dezelfde periode in 2017. De verpleegkundigen en artsen bij Medicinfo merken dat vooral jongeren het prettig vinden om hun vragen per app te bespreken. Deze vragen gaan vooral over mogelijke soa’s en zwangerschappen.

Vrouwen die bezorgd zijn over het vergeten van de pil stellen het op prijs om persoonlijk contact te hebben. Bij vragen over huiduitslag is de app ook populair omdat er meteen een foto gedeeld kan worden.

Zo voorkom je klachten op vakantie
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, daarom is het goed om te weten wat je zelf al kunt doen om de meest voorkomende klachten voor te zijn of ze zelf te verhelpen.

1. Pas op voor de uitlaat van die leuke scooter die je gaat huren. Heb je een brandwond? Koel deze dan minimaal 30 minuten met lauw water.

2. Aai geen wilde dieren, hoe groot de verleiding ook is. Pas goed op bij het bezoeken van grotten om te voorkomen dat je door vleermuizen met hondsdolheid wordt besmet.

3. Neem een anti-insectenmiddel, zoals deet, tegen muggen mee. Het klinkt logisch, maar het is toch iets wat vaak wordt vergeten.

4. Hoe moeilijk ook: ga niet krabben aan beten of steken van insecten, dit veroorzaakt ontstekingen.

5. Neem altijd een extra strip van de anticonceptiepil, of een paar reservepillen, mee in je portemonnee.

Have a safe trip!

Sale bij Transavia, vlieg voor 29 euro naar Italië

02-07-2019 Van eind augustus t/m eind oktober Transavia NL je weer voor een spotprijsje naar de mooiste plekken in Europa. Kijk snel of jouw favoriete bestemming ertussen zit en boek iets om naar uit te kijken. Wees er wel snel bij, want de korting geldt maar één week.

Mallorca
Baai in Mallorca

De Sale bij Transvia is van start en is net als andere jaren weer een fijne. Zo vlieg je al voor 29 euro naar Mallorca, 49 euro naar Marrakech, al voor 55 euro naar Tenerife en maar 35 euro naar Faro. Let’s discover the world!

Om deze redenen duurt de securitycheck op het vliegveld soms zo lang

Een van de grootste ergernissen tijdens het reizen is voor veel mensen de securitycheck op het vliegveld. Ja, het kost tijd, maar als je begrijpt waarom al die regels en checks er zijn, vind je het de volgende keer vast minder vervelend!

Devices in je bagage
Veel technologie, waaronder laptops, camera’s en e-sigaretten, mag niet mee in je ingecheckte bagage omdat de batterijen hiervan oververhit kunnen raken en daardoor in vlammen op kunnen gaan. Sommige vliegmaatschappijen staan laptops en andere devices wel toe in je ingecheckte bagage, maar vragen je dan om de batterij in je handbagage mee te nemen. Check van tevoren dus waar je je gadgets en dergelijke weg kunt stoppen, dat bespaart graven en ompakken bij de douane.

Reizen met handbagage tas met camera's
Bagage

Vloeistoffen
Huishoudelijke producten als nagellakremover en bleek kunnen in grote hoeveelheden worden gebruikt om explosies te veroorzaken. Daarom mag je met niet meer dan 100 ml door de security. De reden dat vloeistoffen in flesjes moeten, is omdat de verpakking cruciaal is voor het ontwerpen van een bom. Het is zo goed als onmogelijk om een grote explosie te veroorzaken met een klein flesje. Alle vloeistoffen moeten in een doorzichtige tas gestopt worden, dus zorg dat je die bij je hebt.

Schoenen aan of uit
Een aantal maanden na de aanslagen van 11 september, wilde een terrorist via zijn schoenen apparatuur meesmokkelen op zijn vlucht van Parijs naar Miami. Nu zijn er verschillende vliegvelden met x-ray machines die in het voorbijgaan je schoenen kunnen checken. Maar niet alle luchthavens zijn van deze technologie voorzien, dus moet je ze soms uittrekken.

Regels verschillen dus per reis die je maakt. Vermijd ‘verdachte’ schoenen als hoge hakken, sleehakken, dikke zolen, laarzen of schoenen met metaal. Platte instappers zijn de truc om het makkelijkst door de security-rij te komen.

Grappen en grollen bij de douane
Alle medewerkers van het vliegveld zijn getraind op een zero-tolerance aanpak. Wat wil zeggen dat, wanneer jij de grapjas denkt uit te hangen en iets roept over explosies of wapens, je direct van je vlucht wordt gehaald en mee kunt naar het politiebureau voor ondervraging. Deze strikte regels bestaan niet alleen vanwege de hoge risico’s maar ook vanwege het veiligheidsgevoel van andere reizigers. Geen lekker begin van je vakantie, dus maak die grappen maar lekker wanneer je geniet van je cocktail op het strand.

Bron: Skyscanner

Transavia springt in het gat dat WOW laat vallen

1-04-2019 Transavia vliegt vanaf 5 juli aanstaande drie keer in de week vanuit Schiphol naar Reykjavik. Hiermee breidt ze haar netwerk uit naar het noorden. Transavia springt hiermee in het gat dat valt doordat WOW AIR de vluchten naar de hoofdstad van IJsland noodgedwongen heeft moeten staken. 

goedkoop in reykjavik
Reykjavik

Vanaf deze zomer biedt Transavia op de maandag, woensdag en vrijdag vluchten aan van Schiphol naar Reykjavik. Op termijn zal de frequentie omhoog gaan. Hiermee speelt zij in op de groeiende vraag van passagiers naar IJsland en het staken van de vluchten door WOW AIR.


Transavia krijgt hiermee de kans om haar netwerk van vakantiebestemmingen verder uit te breiden. Zij biedt hiermee reizigers de kans om IJsland tegen een aantrekkelijk tarief te bereiken.

Social Media blijkt erg belangrijk in vakantiekeuze

22-02-2019 – Is een van je Instagramvrienden op reis en deelt ze de meest jaloersmakende plaatjes? Grote kans dat jij spontaan begint te denken aan jouw eigen vakantie. Misschien is dat ook wel een bestemming voor jou… Uit onderzoek blijkt dat Social Media belangrijker dan ervaring van vrienden en familie is bij het uitzoeken van een vakantie.

Dé VakantieDiscounter ging op onderzoek uit en stuitte op de volgende resultaten.

Factoren van invloed op keuze vakantiebestemming (schaal 1-10):
1.    Weer (8,9)
2.    Prijs (8,6)
3.    Veiligheid (8,3)
4.    Reistijd (6,3)
5.    Foto’s/verhalen op social media (6,2)
6.    Ervaringen vrienden/familie (5,4)
7.    Taal (4,5)
8.    Benodigde reispapieren (4,3)
9.    Benodigde vaccinaties (4,2)

Vervolgens geeft de prijs de doorslag bij de keuze voor accommodatie
Als de bestemming dan eenmaal gekozen is, wordt er voor het kiezen van de juiste accommodatie vooral gekeken naar de prijs. Daarbij zijn ook de reviews van anderen en de ligging doorslaggevend. Minder waarde hechten we aan het aantal sterren van de accommodatie en – opvallend genoeg – de aanwezigheid van wifi.

Factoren van invloed op keuze accommodatie (schaal 1-10):
1.    Prijs (8,3)
2.    Reviews (8,1)
3.    Ligging t.o.v. centrum en/of strand (8,0)
4.    Aantal sterren (6,7)
5.    Aanwezigheid van wifi (6,7)
6.    All inclusive (5,6)

Droombaan: betaald vloggen én de wereld rondreizen

01-02-2019 Wie wil dat nou niet: maandenlang de wereld rondreizen terwijl dat je geen geld kost, maar juist geld óplevert. Die droom kan dit najaar werkelijkheid worden. Taalorganisatie EF Education Frist, ook wel EF Studeren in het buitenland, zoekt een vlogger die reisvideo’s wil maken.

Vliegend video’s maken, het klinkt bijna onrealistisch. Toch kan het en je hoeft er geen vlogervaring of een bestaande YouTube-carrière voor te hebben.

EF heeft al langer een eigen YouTube-team, bestaande uit Maria, Kendra, Liam en Angelina. Voor de vlogserie On the go with EF bezochten zij al wereldsteden als New York, Sydney, Auckland, Seoul en Toronto. De video’s gaan over hotspots op de bestemmingen zelf, maar ook over taal en cultuur. Hoewel de afspeellijst inmiddels al 94 vlogs telt, is nog lang niet elke uithoek van de planeet bezocht. Reden voor EF om op zoek te gaan naar versterking.

De nieuwe vlogger kan de ene maand in Boston aan het werk zijn om verslag te doen van een Red Sox-wedstrijd, de volgende maand de Grote Muur in China filmen en de week erop laten zien hoe een karaokeavond in Tokio verloopt – en dit alles in ruil voor een fijn salaris.

“We reizen de wereld rond, bezoeken nieuwe plekken en vloggen over wat je daar kunt doen, zien, eten en meemaken”, vertelt vlogger Maria.

Check ook opvallende nieuwsberichten van 2015, 2016, 2017, en 2018.

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.