zondag, 2 oktober, 2022

Opvallende nieuwsberichten van 2018

Wat waren de opvallendste nieuwsberichten van 2018? Onderstaand hebben we de meest opvallende, leukste, bijzondere nieuwsberichten van 2018 over reizen verzameld. Zodat je deze nog eens kan teruglezen.

25 procent van de vakantiegangers tijdens kerst gaat sociale verplichtingen uit de weg

De kerstdagen zijn in aantocht en die veroorzaken verschillende emoties. Je hebt er zin in, totaal niet of gaat ze uit de weg. Dat laatste gebeurt steeds vaker, dit jaar ontvlucht maar liefst 25 procent de feestdagen.

Er is een steekproef gedaan onder Nederlandse reizigers over hun reisplannen rond kerst. Ging vorig jaar nog 12 procent op vakantie tijdens kerst, is dat in de aankomende kerstperiode 17 procent.

Van de mensen die deze kerst op vakantie gaan, kiest 43 procent voor een reisdoel binnen Europa, tegenover 37 procent in 2017. Toch kiest ook dit jaar een meerderheid, 49 procent, voor een kerstvakantie buiten Europa. De voornaamste reden om tijdens kerst op vakantie te gaan, blijkt de kou. Meer dan de helft van de kerst-vakantiegangers geeft aan de warmte op te willen zoeken (52 procent).

Sociale verplichtingen
Van de mensen die deze kerst thuisblijven, geeft 10 procent als reden dat de rest van de familie het niet fijn vindt als zij in deze periode van traditionele samenkomst weg zijn. Voor anderen zijn de familieverplichtingen juist een reden om weg te gaan. Van de mensen die op vakantie gaan geeft maar liefst 25 procent aan dat zij dat vooral doen om sociale verplichtingen te ontvluchten.

Wie wil je vooral niet meenemen
Gevraagd naar wie men het liefst thuis laat, antwoordt 30 procent met ‘mijn baas’. Een opvallende 6 procent laat het liefst zijn of haar partner thuis tijdens kerst.

 • Mijn baas: 30 procent
 • Overige (schoon)familie: 21 procent
 • Anders: 18 procent
 • Collega’s: 17 procent
 • Mijn partner: 6 procent
 • Mijn schoonouders: 6 procent
 • Mijn ouders: 2 procent

Het onderzoek is uitgevoerd door online reisaanbieder dé VakantieDiscounter.

10x cruisetrends voor 2019

20-12-2018 – Wellness op zee, cruisen als digital nomad, single cruisevakanties en de opkomst van generatie Z (1992-2010). Een greep uit de 10 cruisetrends voor 2019.

Een cruisevakantie blijft populair. Je bezoekt meerdere bestemmingen, er is oneindig veel te doen en te zien en je hoeft maar een keer je koffer uit te pakken. Er wordt verwacht dat er volgend jaar 30 miljoen passagiers aan boord stappen van een cruiseschip en dus delen wij de cruise-ontwikkelingen.

1. Instagram zorgt voor #cruise inspiratie
Tijdlijnen worden dagelijks gevuld met gemiddeld 351 miljoen Instagram-posts met de hashtag #travel en #cruisetravel; er zijn meer dan 6 miljoen Insta-berichten met #cruise te vinden. Dankzij de beter toegankelijke wifi aan boord van de schepen delen cruisepassagiers hun reiservaringen, wat andere reizigers inspireert.

2. Spa en wellness groeit
Met het jachtige leven is er meer dan ooit behoefte aan vakanties om het energieniveau weer op peil te brengen. De meeste cruiseschepen bieden een scala aan mogelijkheden met de beste spa’s en wellness treatments naast gezonde voeding en menu’s voor alle soorten diëten tot zuurstofbars, detoxbehandelingen en top notch fitnessfaciliteiten.

3. Beleving lokale culturen
Even van boord gaan en een museum bezoeken kan nog steeds, maar cruisepassagiers zijn steeds meer op zoek naar actievere belevingen en raken graag meer betrokken bij een bestemming. Het beleven van de lokale cultuur wordt belangrijker. Passagiers willen meer de tijd nemen en niet alleen Machu Picchu zien maar deze ook bedwingen en locals ontmoeten. En niet alleen genieten van de restaurants aan boord, maar bijvoorbeeld ook culinaire workshops van Le Cordon Bleu chefs volgen.

4. Bewust en mindful reizen
De cruise-industrie is zich erg bewust van het feit dat samenwerken met de lokale bevolking een must is om het erfgoed te helpen bewaren en dat zij moet investeren om de ecologische voetafdruk minimaal te houden. Door samen te werken met de bestemmingen krijgt de lokale economie een boost, terwijl cultuur, erfgoed en milieu zoveel mogelijk wordt beschermd.

5. Onmogelijke bestemmingen zijn de nieuwe luxe
Veel reizigers zien met een cruisevakantie hun droom uitkomen om extreme bestemmingen te bezoeken. Neem de Galápagoseilanden of Antarctica, plekken die vaak alleen per schip kunnen bereikt worden.

6. Generatie Z stapt aan boord
Generatie Z zit de millennials op de hielen en groeit de komende twee jaar uit tot een belangrijke consumentengroep. Voor de Z’ers is beleving belangrijker dan het materiële. Het aandoen van meerdere (hippe) steden en unieke belevingen zoals dancefestivals op zee maken cruises nog aantrekkelijker voor deze generatie.

7. Reizen in andere seizoenen zoals de winter
Op reis gaan buiten het hoogseizoen groeit in populariteit. Zo willen reizigers ook in de winter genieten van een tropisch paradijs, op zoek gaan naar het Noorderlicht, pinguïnkolonies bezoeken of sfeervolle kerstmarkten zien. Diverse cruises spelen daarop in.

8. De cruisende digital nomad komt eraan
Steeds meer cruisepassagiers combineren werk en plezier en cruisen langs meerdere bestemmingen terwijl ze tussendoor wat werken. Zeker nu wifi op zee en, eenmaal van boord, aan land toegankelijker is op de meeste bestemmingen.

9. Cruises gericht op vrouwen
Het aantal vrouwelijke cruisepassagiers groeit. Daarom spelen cruisemaatschappijen steeds meer in op routes en thema’s waarbij interesses van vrouwen centraal staan. Zo zijn er ‘female empowerment’ cruises waarbij vrouwen onderling kunnen netwerken en cruises die bezienswaardigheden gelinkt aan vrouwen op het programma hebben staan.

10. Cruisevakanties voor singles
Cruises zijn een makkelijke manier om op vakantie te gaan als soloreiziger. Alles is geregeld en je kunt samen met medepassagiers – al dan niet met een georganiseerde excursie – de meest gevarieerde bestemmingen ontdekken.

Deze trends komen uit het jaarlijkse trendrapport ‘State of the Cruise Industry 2019’ van Cruise Lines International Association (CLIA).

Dit zijn de grootste ergernissen van Nederlanders op vakantie

De kerstvakantie komt er weer aan en dat betekent dat we weer op reis mogen. Met de auto naar je grootouders, het vliegtuig naar je broer en de trein naar het grote kerstfeest van je ouders. Reizen levert ergernissen op. Welke komen het meest voor?

Avis Car Rental, leverancier van mobiliteitsoplossingen, gaf opdracht tot een Europees onderzoek naar de grootste vakantiefrustraties. Of je nu met de auto of met het vliegtuig reist: vertragingen blijken voor Nederlanders veruit de grootste vakantie-ergernis te zijn. Door vaak te stoppen, een mooie route te kiezen en voldoende snacks mee te nemen zorgen Nederlandse vakantiegangers ervoor dat de autoreis alsnog een feestje wordt.

De top 5 vakantie-ergernissen van Nederlandse reizigers:

 1. Vertraging
 2. Iets vergeten in te pakken
 3. Gemiste vlucht/aansluiting
 4. Inpakken in het algemeen
 5. De weg niet kennen

Reizen kan ook leuk zijn
Behalve de grootste ergernissen onderzocht Avis ook wat Nederlandse vakantiegangers doen om de rit naar hun bestemming zo leuk mogelijk te maken.

De top 5 manieren waarop Nederlanders een autoreis leuker maken:

 1. Vaak stoppen onderweg
 2. Een mooie route nemen  
 3. Genoeg snacks meenemen voor onderweg
 4. Een playlist maken met muziek voor in de auto
 5. Autospelletjes zoals Carpool Karaoke spelen

Handig: KLM houdt familie en vrienden op de hoogte via WhatsApp

13-12-2018 Goed nieuws voor alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen van KLM-passagiers. KLM lanceert vandaag ‘Family Updates’. Met Family Updates kan een passagier een WhatsAppgroep starten, waarin KLM zijn uitgenodigde vrienden en familieleden op de hoogte houdt van de vluchtstatus.

Vliegtuig van KLM aan de pier op Schiphol

KLM-passagiers die hun boardingpass via WhatsApp ontvangen, krijgen een uitnodiging om gratis gebruik te maken van KLM’s nieuwste WhatsAppservice. KLM stuurt het thuisfront van de deelnemende passagiers vervolgens een bericht zodra de vlucht vertrokken is. Direct na de landing en nog voordat de passagier over WiFi of dataroaming beschikt, ontvangen de thuisblijvers een volgend bericht.

Mocht een vlucht onverhoopt vertraagd zijn, dan worden de groepsleden uiteraard ook op de hoogte gesteld. Naast deze geautomatiseerde berichtgeving, kunnen de groepsleden KLM zelf ook vragen stellen over de voortgang van de vlucht.

EHIC: handige gezondheidskaart voor op reis

20-08-2018 Ooit van EHIC gehoord? Deze afkorting staat voor European Health Insurance Card. Het is een handige gezondheidskaart, waarmee je als reiziger recht hebt op noodzakelijke medische zorg tijdens je vakantie binnen de EEG. De kaart is gratis aan te vragen via de website van EHIC.

De EHIC wordt in een aantal andere landen binnen de EEG al langer uitgegeven en is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. De EHIC vervangt het huidige E-111 formulier en is in het leven geroepen om alle procedures rond het krijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling van de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners te vergemakkelijken.

Persoonsgebonden
Iedereen die een basisverzekering heeft en voor een korte periode naar het buitenland gaat – denk aan een vakantie maar bijvoorbeeld ook aan een (zakelijke) trip – kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. Let op: de EHIC is wél persoonsgebonden, dus als je met meerdere mensen reist moet je voor elk van hen een aparte kaart aanvragen. De EHIC wordt binnen vier werkdagen geleverd.

Eten onder de zon: dit zijn de mooiste plekken om te dineren

08-06-2018- Vakantie staat voor relaxen, maar ook eten blijkt een rol te spelen in de zoektocht naar ene bestemming. Voor meer dan de helft van de reizigers (59 procent) is de kwaliteit van eten zelfs doorslaggevend om voor een bepaalde bestemming te kiezen.

De keuze van eten op een bestemming blijkt belangrijker dan het weer, volgens onderzoek van Booking.com. Circa 53 procent van de reizigers neemt het weer mee in de overweging. Maar je kunt natuurlijk ook twee vliegen in één klap slaan: mooi weer én lekker eten. Dit zijn de vijf mooiste plekken om in de buitenlucht te dineren:

Monopoli, Italë
Het betoverende Grotta Palazzese zal elke foodie bekoren. Dit adembenemende restaurant is gebouwd in een grot aan de kust van de Adriatische Zee. Voor een unieke diner-ervaring moet je echt naar dit eeuwenoude sprookjesachtige restaurant in Zuid-Italië.

Bangkok, Thailand
Bangkok is een stad van uitersten: van het hedonistische nachtleven aan de Khao San Road, tot de serene tempels en heiligdommen. Voor een lekkere maaltijd ben je bij de Sirocco aan het juiste adres. De Sirocco heeft het hoogste restaurantterras ter wereld. Het iconische dakrestaurant bevindt zich op de 63ste verdieping van de State Tower en biedt een ongeëvenaard uitzicht over het levendige Bangkok.

Port Douglas, Australië
Dankzij de Australische zon en de warme temperaturen kun je in Port Douglas eigenlijk het hele jaar door buiten eten. Er zijn dan ook volop eetgelegenheden in de open lucht. Flames of the Forest in het hart van Tropical North Queensland is echter het enige restaurant in Australië met een terras in een regenwoud. Dit unieke restaurant combineert lokale producten met een sensationele omgeving.

Cederberg, Zuid-Afrika
Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet als je de beroemde Kaapse keuken niet hebt geprobeerd, en de beste plek om dat te doen is het restaurant Embers at Bushman Kloof. Geniet in de Afrikaanse buitenlucht van een traditioneel Kaaps diner in een zandstenen amfitheater. Embers at Bushmans Kloof ligt op een klif en kijkt uit op de spectaculaire vallei. Het wordt verlicht door een sfeervol vuur en talloze kaarsen en lantaarns wat een magisch tafereel oplevert. Embers at Bushmans Kloof is te vinden in Cederberg in de West-Kaap.

Londen, Verenigd Koninkrijk 
De Britten weten maar al te goed dat de zomermaanden zo weer voorbij zijn, dus zodra het kan, boeken ze hun tafel in de openlucht, bij Coq d’Argent bijvoorbeeld. Dit restaurant in Londen is een must voor wie buiten wil dineren; een heerlijke Franse cuisine en een beeldschone daktuin met een uitzicht op de skyline van de Engelse hoofdstad.

Dit zijn de meest LGBTQ-vriendelijke steden

07-06-2018 – In de aanloop naar een seizoen vol met LGBTQ-evenementen overal ter wereld, onthult Airbnb welke steden echte Pride in hun DNA hebben. Na een onderzoek onder honderd steden wereldwijd ontdekte het platform welke steden het best presteren qua LGBTQ-vriendelijkheid. Binnenkort op reis, maar twijfel je nog waarheen? Dit zijn de winnaars!

Absolute winnaar: New York City
Als het gaat om het totaalplaatje, komt New York als winnaar uit de bus. The Big Apple heeft niet alleen een van de grootste Pride-vieringen ter wereld, maar ook een bruisend nachtleven, een echte date-cultuur en huwelijksgelijkheid. De stad waar de Gay Pride beweging ontstond na de beroemde Stonewall rellen, heet meer dan 27.000 Airbnb gasten welkom tijdens de Pride Week die van 14 tot 24 juni plaatsvindt. Amsterdam vinden we terug in de rest van de top 10:

 1. New York City
 2. Londen
 3. Madrid
 4. San Francisco
 5. Parijs
 6. Berlijn
 7. Toronto
 8. Chicago
 9. Los Angeles
 10. Amsterdam

Huwelijksgelijkheid winnaars: Amsterdam, Rotterdam & Utrecht
Airbnb keek ook welke bestemmingen voorop lopen om LGBTQ-huwelijksgelijkheid te realiseren. Nederland legaliseerde het homohuwelijk in 2001 en was daarmee het eerste land ter wereld dat dit deed. Dit plaatst Amsterdam, Rotterdam en Utrecht op een gezamenlijke eerste positie. Wij Nederlanders gaven het goede voorbeeld, maar veel steden volgden op de voet. Onder andere Brussel en Antwerpen (januari 2003), Toronto (juni 2003) en Vancouver (juli 2003) gingen Nederland achterna.

Tinder Dating winnaar: Londen
Wie wilt Tinderen, moet naar Londen. De stad is van oudsher een mekka voor LGBTQ-reizigers, niet verrassend dus dat Londen op nummer één staat om te daten. Aan de hand van data, gedeeld met Airbnb door Tinder, werd ontdekt dat de Britse hoofdstad wereldwijd, per inwoner gemiddeld het hoogste aantal LGBTQ Tinder-profielen heeft.  Na Londen volgen New York, Chicago, Montréal en Berlijn.

shoppen in londen
Londen

Dit zijn de beste Europese hotspots voor singles

Single en nog in dubio wat te doen tijdens je welverdiende zomervakantie? Je bent niet de enige, blijkt uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Kortom, tijd voor actie! Lexa.nl helpt de Nederlandse single een handje en lanceert vandaag, op Internationale Zoendag, de Dating Map.

Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse singles heeft ooit wel eens een summer romance gehad. 85 procent van hen gelooft zelfs dat deze zomerdate ook wel eens de ware zou kunnen zijn. En uit welk land komen volgens Nederlandse singles de beste lovers? Daar zijn de meningen over verdeeld. Bij mannen zijn zomerliefdes uit Spanje, Duitsland en Zweden favoriet. De vrouwelijke single danst het liefst de flamenco met een temperamentvolle Spanjaard of eet een verse gelato met een Italiaanse lover.

Lexa’s Dating Map
Nederlandse singles blijken in tegenstelling tot de rest van Europa veel vaker thuis te blijven tijdens de zomer. Dat terwijl ruim negentig procent aangeeft op die manier niet die leuke date te gaan vinden. Maar wat is dan wel de ideale plek om leuke mensen te ontmoeten? Dit zijn volgens de Nederlandse singles de places-to-be om een leuke date te vinden tijdens de zomer:

 1. Single (parent) vakantie – 42 procent
 2. Strandvakantie – 41 procent
 3. Georganiseerde groepsvakantie – 39 procent
 4. Citytrip naar buitenlandse hoofdstad – 30 procent
 5. All inclusive vakantie – 26 procent

Paris, move over…
Hoewel de Nederlandse mannelijke singles Parijs als beste stad voor een eerste date bestempelen, willen vrouwen iets originelers dan een romantisch diner voor twee met uitzicht op de Eiffeltoren. Uit het onderzoek blijkt dat zij eerder warmlopen voor een first date in Rome of Londen. Parijs moet genoegen nemen met een derde plaats op de verlanglijst van de single ladies.

Deze 6 bestemmingen zijn hot én ecovriendelijk!

29-05-2019 – Reizen met een groter bewustzijn voor de natuur en leefomgeving van de lokale bevolking is allang niet meer alleen weggelegd voor de geitenwollensokken types. Reisplatform VakantiePiraten deelt de leukste bestemmingen voor een ecovriendelijke vakantie.

 1. Galapagos Eilanden

Nog niet bij iedereen bekend en juist daarom zo leuk: de Galapagos Eilanden bestaan voor negentig procent (!) uit nationale parken. De natuur is er goed beschermd en het aantal toeristen dat wordt toegelaten is beperkt. Het kan dus zijn dat je even moet wachten om de eilanden te kunnen bezoeken, maar de prachtige natuur maakt dit meer dan goed.

 1. Schotland

Wie zin heeft in een ecovriendelijke vakantie dicht bij huis, springt vandaag nog in de trein naar St. Kilda in Schotland. Deze bestemming is adembenemend mooi en staat bol van oude, onontdekte mysteries. Als je een liefhebber bent van de zee kun je de lokale bevolking steunen door een ocean tour te boeken.

 1. Nieuw-Zeeland

Ben je gek op spectaculaire reizen vol avontuur? Bezoek dan Nieuw-Zeeland! Ga op pad met je backpack en ontdek al wandelend of fietsend het ruige landschap. Of kies als luxeliefhebber uit een grote selectie van ecovriendelijke reispakketten: van volledig verzorgde tours tot mooie, ecovriendelijke hotels.

 1. Bulungula River Mouth, Zuid-Afrika

Ontsnap aan de drukte van Kaapstad en reis af naar Bulungula Lodge, waar de Bulungula river samenkomt met de Indische Oceaan. Deze locatie functioneert volledig op zon- en windenergie. Stap onder een regendouche, ga op avontuur tijdens een kanotocht en geniet van een prachtige sterrenhemel!

 1. Slovenië

Waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij ecovriendelijke bestemmingen, maar Slovenië en zijn hoofdstad Ljubljana behoren tot de meest milieuvriendelijke bestemmingen op aarde! De hoofdstad werd in 2016 benoemd tot Europa’s Groene Hoofdstad en mag zich de eerste stad noemen met een zero-waste beweging.

 1. Costa Rica

Dit kleurrijke land in Zuid-Amerika staat niet alleen bol van de prachtige flora en fauna, ook staat het bekend om zijn pro-duurzame houding: maar liefst 75 procent van de energie hier wordt opgewekt door elektrische dammen. Geniet daarnaast van de lekkerste fairtrade koffie en leer alles over de bananenproductie.

Wandelen tussen de boomtoppen in Costa Rica

Met deze route kan jij spotgoedkoop op wereldreis

14-05-2018 – Een wereldreis met tien stops voor slechts 1048 euro. Klinkt als een droom? Think again! Het kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. Columbus Travel heeft in samenwerking met Skyscanner de ultieme budget wereldreisroute uitgestippeld.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft een wereldreis helemaal niet zo duur te zijn, mits je weet hoe je moet zoeken natuurlijk. Met deze route zie je veel van de wereld en kom je een keer níet thuis met een lege portemonnee. Bon voyage!

 1. Eindhoven – Sofia (Bulgarije), vanaf 10 euro*

Je wereldreis begint in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Voor slechts tien euro (ja, echt) vlieg je hier naartoe.

 1. Sofia (Bulgarije) – Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), vanaf 40 euro*

Je zou het niet zeggen, maar de vliegverbinding tussen Sofia en Dubai is uitstekend. Met Wizzair vlieg je voor 40 euro naar de toegangspoort van het Midden-Oosten. Hier begint je wereldreis pas echt!

 1. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) – Mumbai (India), vanaf 71 euro*

Vliegen van Dubai naar Mumbai kost je drie uur. Eenmaal aangekomen in Mumbai, geniet je van kleurrijk India want over land reis je vanaf hier naar Visakhapatnam.

 1. Visakhapatnam (India) – Kuala Lumpur (Maleisië), vanaf 40 euro*

Vanuit India vlieg je naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië en een populair startpunt voor rondreizen door Zuidoost-Azië.

 1. Kuala Lumpur (Maleisië) – Medan (Indonesië), vanaf 19 euro*

De vlucht van Kuala Lumpur naar het Indonesische Medan is maar kort, meer tijd om te genieten van het land dus! Reis vanaf Medan door naar Sumatra en Java, relax op Bali en stap daar weer op het vliegtuig.

 1. Denpasar, Bali (Indonesië) – Darwin (Australië), vanaf 53 euro*

Australië is zo’n plek die je niet mag overslaan tijdens je wereldreis. Je komt aan in Darwin en voor je volgende vlucht vertrek je weer vanaf Cairns. Tip: gebruik deze grote afstand als excuus voor een roadtrip.

 1. Cairns (Australië)  – Osaka (Japan), vanaf 181 euro*

Met Jetstar stap je in Cairns op het vliegtuig naar het 7,5 uur verderop gelegen Osaka in Japan. Trek hier genoeg tijd uit voor de tempels, hooglanden en een bezoek aan de moderne metropool Tokio.

 1. Osaka (Japan) – Honolulu, Hawaï (VS), vanaf 135 euro*

Het lijkt ondenkbaar en toch vlieg je voor een zacht prijsje van Japan naar de Amerikaanse staat Hawaï. Met AirAsia kost deze reis je 135 euro.

 1. Honolulu, Hawaï (VS) – San Francisco (VS), vanaf 219 euro*

Met Hawaiian Airlines vlieg je naar het Amerikaanse vasteland, waar een nieuw reishoofdstuk begint: een indrukwekkende roadtrip door West-Amerika en Mexico.

 1. Cancún (Mexico) – Manchester (Engeland), vanaf 263 euro*

Aan alles komt een einde, en zo ook aan je wereldreis. Geniet op het Mexicaanse Yucatan nog even van de prachtige stranden voor je terugvliegt naar Europa. Voor 240 euro vlieg je de oceaan over met Condor.  

 1. Londen (Engeland) – Eindhoven, vanaf 17 euro*

Je wereldreis eindigt waar je hem bent begonnen, in Eindhoven. Maar voor je daar aankomt, geniet je in Londen nog van je laatste reisdagen. En voilà, zo heb je er een wereldreis op zitten langs tien stops voor slechts 1048 euro!

*Genoemde prijzen zijn berekend op basis van een enkele reis voor één persoon op de peildatum 1 mei 2018.

Student? Geniet van 30 procent korting op een hotelovernachting!

4-05-2018 Een studentenkaart, een hechte vriendengroep en een gezonde dosis wanderlust: meer heb je niet nodig om in juli en augustus met dertig procent korting een kamer te boeken in één van de zeshonderd ibis-hotels in 44 (!) landen.

De ibis-familie wil op deze manier de financiële drempel voor millennials om hun koffers te pakken en op vakantie te gaan te verlagen. In een recente studie gaf namelijk 78 procent aan dat hoge overnachtingskosten hen ervan weerhoudt om op reis te gaan. 62 procent beschouwde een korting daarop als een extra motivatie om wel een hotel te boeken. Reden genoeg voor ibis om studenten met de actie #JustForStudents een plezier te doen!

Vakantietip: Transavia heeft weer SALE!

3-04-2018 Het is weer zover: om negen uur vanochtend is de Transavia sale gestart. Tot en met 16 april (07:59 uur) boek je vliegreizen met heel veel korting! Twijfel niet te lang en boek jouw favoriete bestemming.

Een culturele stedentrip, een luchtbedje op het strand, een actieve trip of juist ontspannen in de wellness: voor elke bestemming heeft Transavia een leuke aanbieding. Houd er wel rekening mee dat ticketprijzen worden weergegeven op basis van een enkele reis. Vliegen kan tot en met 31 oktober 2018. Nog geen idee waar je volgende reis heen gaat? Bezoek de site met ideeën voor bestemmingen of laat je door ons inspireren met de volgende deals:

18 april – 25 april: Amsterdam – Zürich, Zwitserland (7 dagen) retour 66 euro
De ideale mix van citylife en mogelijkheden erop uit te trekken in de natuur.

23 mei – 28 mei: Amsterdam – Helsinki, Finland (5 dagen) retour 88 euro
Genoeg te zien en te doen om daarna lekker te relaxen in de sauna.

29 mei – 5 juni: Amsterdam – Menorca, Spanje (7 dagen) retour 68 euro
Liever naar de zon? Op een van de 99 stranden van het eiland kun je heerlijk vakantie vieren.

6 juni – 16 juni: Amsterdam – Thessaloniki, Griekenland (10 dagen) retour 78 euro
Cultuur, strand en heerlijk eten.

8 juni – 16 juni: Amsterdam – Agadir, Marokko (7 dagen) retour 98 euro
De zonnige bestemming voor actieve watersporters of juist de zonaanbidders en terrasjesmensen.

20 juni – 5 juli: Amsterdam – Faro, Portugal (15 dagen) retour 90 euro
Natuurgebied, cultuur en gezelligheid in de Algarve.

Bezoek Málaga: de meest geboekte bestemming in de meivakantie

Over iets meer dan een maand is het weer meivakantie en dat betekent dat de koffers weer gepakt kunnen worden! Inspiratie nodig? Vliegtickets.nl stelde een top tien samen van de meest geboekte bestemmingen in deze periode, met Málaga als absolute nummer één!

Málaga is enorm populair voor een korte stedentrip. Niet gek, als je bedenkt dat de stad bijna alles heeft: prachtige stranden, een bruisend nachtleven, indrukwekkende cultuur en heerlijk eten! De stad verken je het beste op de fiets. Fiets met een gids die alle ins en outs van de stad met je deelt, of ga lekker zelf op avontuur. Wil je ook buiten het centrum kijken? Fiets dan langs het strand naar de visserswijken Pedregalejo en El Palo.

Wie in Málaga is, moet zeker het fort Alcazaba bezoeken. Dit fort, gebouwd door de Moren, is versierd met prachtige Arabische tekens, figuren en bogen. Vanuit de tuinen en binnen de vestingmuren heb je een eindeloos uitzicht over de stad. Vanaf hier zie je de haven, het uitgestrekte park en het stadhuis van Málaga en kijk je uit over het oude centrum.

Trek gekregen? Verdiep je dan eens in de lokale specialiteiten en geniet van churros bij Casa Aranda of la Malagueña. Bestel koffie bij Café Central en drink zoete Málaga wijn bij de oudste bodega bar in de stad: Antigua Casa de Gardia.

Populaire bestemmingen in de meivakantie
Málaga is de populairste bestemming van Spanje, maar er is meer: Spanje staat namelijk met maar liefst vijf steden in de top tien van de meest geboekte bestemmingen in de meivakantie! Barcelona staat op de tweede plek en verderop in de lijst staan ook Alicante, Valencia en Madrid. De volledige top tien is als volgt:

 1. Málaga
 2. Barcelona
 3. Londen
 4. Lissabon
 5. Alicante
 6. Valencia
 7. Dubai
 8. Rome
 9. Madrid
 10. Bangkok
De drijvende markt bij Samut Songkhram met bootjes met handelswaar
Drijvende markt bij Bangkok / Foto: TAT

De wereld rond in 11 dagen? Dat kan!

13-02-2018 145 jaar geleden kwam het beroemde boek ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’ uit, waarin Phileas Fogg de reis van zijn leven beleeft. De auteurs van Huurautoverzekering waren benieuwd hoe deze reis er tegenwoordig uit zou zien…

Wat bleek? Deze reis van maar liefst 36.000 kilometer kan je tegenwoordig in elf dagen en 42 minuten afleggen, voor ‘slechts’ 4.000 euro. De reisroute is een mix van bestemmingen die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten bezoeken. Voor je op pad gaat, is er wel wat voorbereiding nodig. Voor je reis heb je namelijk drie visa, negen vaccinaties en zeven munteenheden nodig. Onderweg kom je in aanmerking met nog eens acht talen, dus van tevoren wat woorden leren kan geen kwaad…

De reis begint met de trein van Londen naar Parijs, al kun je natuurlijk ook direct vanuit Nederland beginnen. Tot Turijn hoef je geen vliegtuig in te stappen en kan je alles met de trein en auto doen. Eenmaal in Turijn neem je afscheid van de trein om naar het vliegtuig te gaan. Hier stap je op een vlucht richting Brindisi en vanaf daar vlieg je door naar Suez. Daarop volgt een vijf uur durende vlucht naar Mumbai. Vanuit daar vertrek je, opnieuw per vliegtuig, naar Singapore en vervolgens naar Hongkong. Om dit stuk af te leggen, moest Fogg destijds onder andere met een stoomboot en per olifant reizen.

Vanuit Hongkong vertrek je naar Yokohama, voor je San Francisco bereikt. Hier werkt de tijdzone in je voordeel, omdat je ‘terug in de tijd gaat’ en uren bespaart op de totale reis. Van hier reis je naar New York en dan komt de laatste vlucht naar Liverpool. Na een korte stop kun je daar terug naar je startpunt: Londen. En hier is het tijd voor een echte Engelse pint, om te vieren dat je deze reis bijna acht keer sneller dan Fogg hebt afgelegd!

Huurautoverzekering.com heeft er rekening mee gehouden dat je op elke reislocatie genoeg tijd hebt om een bezienswaardigheid te bezoeken.

TIP: met de trein van Londen naar Amsterdam voor 40 euro!

12-02-2018 Vanaf 4 april 2018 brengt hogesnelheidstrein Eurostar je binnen vier uur van Londen naar Amsterdam. En de tickets? Die heb je al voor veertig euro!

Voor het eerst kunnen reizigers in ruim drie uur met een snelheid van driehonderd kilometer per uur van hartje Londen rechtstreeks naar Nederland reizen. Na een uitgebreide voorbereiding en talloze tests, start de nieuwe route van Eurostar naar Nederland op 4 april 2018. Er zullen twee treinen per dag rijden vanuit London St. Pancras International naar Rotterdam en Amsterdam, met vertrek om 8:31 en 17:31.

Op dit moment wordt de dienst alleen aangeboden vanuit Londen naar Rotterdam en Amsterdam. Andersom laat helaas nog even op zich wachten. Op het traject van Amsterdam/Rotterdam naar Londen reis je eerst met de Thalys tot Brussel-Zuid. Vanaf hier neem je de Eurostar-aansluiting naar Londen.

vintage shoppen in londen
Shoppen in Londen

Tip: boek snel en goedkoop een multi-citytrip met Eightydays

29-01-2018 Zin om op vakantie te gaan maar weet je niet waarheen? En wil je het liefst ook meer plekken zien? De reistool Eightydays helpt je bij het kiezen van je volgende citytrip én stippelt de complete reis voor je uit!

Via Eightydays kun je meerdere steden bezoeken tegen een lage prijs. Hoe het werkt? Simpel! Je voert de data in die je weg wilt zijn, gevolgd door je stad van vertrek. Ook kun je een voorkeur voor een land of gebied aangeven (bijvoorbeeld Frankrijk, Noord-Europa of de Europese Unie).

Hierna geeft Eightydays je een persoonlijke reisroute, aangepast aan jouw wensen en voorkeuren. De prijzen van de goedkoopste vervoersmogelijkheden verschijnen meteen. Ook kun je hier je route nog aanpassen door aan te geven hoeveel verschillende steden je wilt bezoeken (van één tot zes). En: je krijgt ook meteen de goedkoopste opties voor overnachtingen te zien!

De tool geeft opties om met de trein, het vliegtuig of de ferry te reizen. Hierbij worden alleen directe verbindingen weergegeven, dus je hebt geen gedoe met overstappen tussendoor. Er wordt ook rekening gehouden met vlucht- en treintijden: deze zullen nooit heel vroeg of heel laat zijn.

Benieuwd geworden? Je vindt de multi-citytrip tool op www.eightydays.me

Bijzonder overnachten: dit zijn de 5 coolste ijshotels om in te slapen

26-01-2018 – Slapen in een bed van ijs of eindeloos staren naar het Noorderlicht? Dat kan! Van Zweden tot Canada: ijshotels vind je overal. Dit zijn de vijf meest indrukwekkende ijshotels ter wereld!

1. ICEHOTEL in Zweden (Jukkasjärvi)
Het ICEHOTEL in Jukkasjärvi in Zweeds Lapland was het eerste ijshotel ter wereld en is met 5.500 vierkante meter de grootste in zijn soort. Van de bedden tot de banken: elke kamer is volledig gemaakt van ijs. Vervelen zal je er niet snel: volg een les Arctische yoga, ga langlaufen of geniet van een 12-gangen proeverijmenu.

2. Kirkenes Snowhotel in Noorwegen (Bjørnevatn)
Overnachten in een gigantische iglo, dat doe je in het Kirkenes Snowhotel. Dit ijshotel in Noorwegen heeft twintig kamers, elk met een ander thema. Ongeacht de temperatuur buiten, is het er binnen altijd -4 graden Celsius. Maar, koud zal je het er ’s nachts niet snel krijgen: de Noordpool bestendige slaapzakken kunnen temperaturen tot -35 graden Celsius aan.

3. Hotel de Glace in Canada (Quebec)
Dit Scandinavisch geïnspireerde ijshotel in Quebec is volledig gemaakt van sneeuw en ijs. Het hotel beschikt over 45 intieme iglo-kamers en themasuites, sommige compleet met een open haard en zelfs een eigen spa! Opwarmen doe je aan de ijsbar met een stevig drankje. Daarnaast kun je de ijskapel bezoeken of ontspannen in het bubbelbad onder de sterrenhemel.

4. Iglu-Dorf in Zwitserland (Gstaad)
Zin in een romantische overnachting met je lief? Boek dan een kamer in Iglu-Dorf in Zwitserland. Hier zijn de suites extra knus en intiem ingericht. Elk jaar wordt dit hotel herbouwd met behulp van een aantal kunstenaars die de kamers decoreren. Je kunt hier zelfs je eigen iglo laten bouwen: eindeloos uitzicht op de bergen, een persoonlijke butler of een eigen chef-kok? Het kan er allemaal.

5. Arctic Resort Kakslauttanen in Finland  (Saariselkä)
Wie zegt dat je je bed uit moet om het Noorderlicht te zien? In deze iglo’s met glazen dak slaap je letterlijk onder de sterren! Daarnaast biedt dit viersterrenhotel genoeg vermaak: ga op safari met husky’s en rendieren of geniet van ’s werelds grootste rooksauna… genieten zal je er zeker.

Slapen onder het noorderlicht
Hier wil je slapen in Kakslauttanen Arctic Resort – Igloos and Chalets / Foto via Booking.com

Hoe CO2-proof is jouw reis?

17-01-2017 – Nieuwe werelden ontdekken, kennis maken met andere culturen en genieten van prachtige natuur: iedereen wil op reis, maar helaas brengt dit ook de nodige vervuiling met zich mee. Benieuwd hoe je jouw voetafdruk kan verkleinen?

Vakantie in CO2
De reissector werkt al jaren aan ‘better holidays’: het bevorderen van positieve reiservaringen, zowel voor de lokale bevolking als voor de reiziger. Ook neemt de reisbranche veel maatregelen als het gaat om vervoer, verblijf en vermaak. Maar niet alleen reisorganisaties worden milieubewuster, ook de reizende consument denkt mee. Naast het scheiden van afval en het besparen van water, krijgen zij ook oog voor hun vakantievoetafdruk.

In 2016 koos één op de achthonderd reizigers ervoor om vrijwillig zijn reis CO2 te compenseren. Een goed begin! Maar helaas nog niet genoeg. Een tiental ANVR-reisorganisaties heeft dan ook besloten om voortaan standaard de CO2-compensatie op te nemen in hun pakketreis. Daarnaast word je als consument geholpen om bewustere keuzes te maken.

Wat doet jouw reis met CO2?
Van plan om binnenkort een tripje binnen Europa te plannen? Dan maak je een milieubewuste keuze! Een reis binnen Europa verbruikt gemiddeld 44 kilogram CO2 per dag, terwijl dit voor een reis buiten Europa 133 kilogram is. De meeste CO2 wordt verbruikt door het vervoer, gevolgd door accommodatie en activiteiten.

Natuurlijk betekent dit niet dat je nu maar thuis moet blijven. Je CO2-uitstoot kun je weer compenseren door onder andere twee dagen per week vegetarisch te eten, dit scheelt je 133 kilogram per jaar. Pak ook eens de trein in plaats van de auto. Als je dit één keer per week doet, levert dit jaarlijks een CO2-besparing op van 750 kilogram. Wil je nog milieubewuster leven? Vervang dan je auto voor een elektrische. Hiermee verbruik je maar liefst twee duizend kilogram CO2 minder per jaar!

Leukste uitje van Nederland 2018: GaiaZOO

16-01-2018 Zin in een dagje uit? Breng dan een bezoekje aan GaiaZOO: de dierentuin die onlangs is uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’!

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel in Nederland als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht. GaiaZOO scoort op onder andere prijs/kwaliteit, sfeer en personeel de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2018.

Met de gouden award liet GaiaZOO in Kerkrade zowel De Efteling in Kaatsheuvel als Diergaarde Blijdorp in Rotterdam achter zich. De Zuid-Limburgse dierentuin is vanwege het nieuwe en unieke dierentuinconcept door het publiek ook al vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’.

Winnaars per provincie
Drenthe – Outdoor Grolloo Klimpark in Grolloo
Flevoland – Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland – Puur Terschelling
Gelderland – Thermen Bussloo in Voorst
Groningen – Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
Limburg – Kasteeltuinen Arcen
Noord-Brabant – Museum Klok & Peel in Asten
Noord-Holland – Landgoed Hoenderdaell
Overijssel – De Ulebelt in Deventer                               
Utrecht – Thermen Soesterberg in Soesterberg
Zeeland – Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen
Zuid-Holland – Mariniersmuseum in Rotterdam

Srprs.me biedt verrassingstrips aan buiten Europa

11-01-2018 Waar gaat jouw volgende reis naar toe? Laat je verrassen door srprs.me, want de aanbieder van verrassingsreizen gaat deze maand de Europese grens over. Het is namelijk mogelijk om deze maand een (verrassings)stedentrip buiten Europa te maken.

Lissabon
Lissabon

Elke maand heeft de reisorganisatie een speciaal thema en in januari is dit City Worldwide.? City Worldwide betekent de ultieme verrassingsstedentrip, aangezien de waaghalzen die dit aandurven echt overal ter wereld terecht kunnen komen. Het thema houdt in dat reizigers naar een stad vliegen buiten Europa, met als doel nieuwe culturen te ontdekken en het onbekende te omarmen. Noodles als ontbijt of je ogen uitkijken in een salsabar? Binnen dit thema is geen stad te ver om werkelijkheid te worden.

Het is mogelijk om 7-daagse stedentrip naar een verrassingsbestemming buiten Europa te boeken vanaf 700 euro. Dit is inclusief vlucht, een stuk hand- en ruimbagage per persoon, en natuurlijk de overnachtingen. Je kan aangeven of je wilt vertrekken vanaf Schiphol (Nederland) of Brussel Zaventem (België) en of je wilt overnachten in een hotel of hostel. Vergeet niet dat srprs.me van verrassen houdt en je met het thema City Worldwide dan ook in elk seizoen terecht kan komen: van zomer tot winter. Wel is er de optie om drie steden uit te sluiten als bestemming, zodat degene die dat graag wilt toch nog een klein beetje controle houdt.

Zes tips voor een romantische getaway in Centraal-Amerika

06-01-2018 – Kijk hoe de zon ondergaat in Guatemala, ontdek de nationale parken in Costa Rica en relax op de prachtige stranden van Belize. Met deze zes tips geniet je samen van een bijzondere vakantie in Centraal-Amerika.

Romantische beach life in Belize
Een andere optie is de zon zien verdwijnen achter de einder in Belize. En dan vooral bij het enorme rif dat zich uitstrekt over een lengte van ruim 300 kilometer, het grootste op het westelijk halfrond. Ga samen duiken of snorkelen en verblijf in een Beachfront Casita in het Matachica resort & spa op Ambergris Caye, niet ver van San Pedro.

Zonsondergang bij Lake Atitlan in Guatemala
De zonsondergangen bij Lake Atitlan zijn magisch, helemaal als je deze ziet vanaf een bootje op het water. Een dag op een van de mooiste meren ter wereld sluit je af bij Club Ven Aca, dat een restaurant, terras en infinity pool met werelds uitzicht heeft.

Surfen bij Playa el Tunco in Salvador
Playa el Tunco hoort ook zeker op het lijstje als je met z’n tweeën door Centraal-Amerika toert. Hier draait alles om surfen, relaxen en chillen. Naast het eten van pupusas (Salvadoraanse gevulde tortilla’s) en de zon zien ondergaan bij beachresort Monkey Lala met je voeten in het zand. 

Urban life en regenwoud in Panama City
In Panama City ontdek je urban life en kan je uitstekend eten. Bijvoorbeeld bij Restaurante Trapiche, typische Panamese cuisine waarbij de chefkok gebruikmaakt van lokale streekproducten. Om vervolgens te genieten van de moderne skyline en de groene natuur van het nationale park Camino de Cruces. Heuvels, valleien, tropisch regenwoud, watervallen en vogels als de trogon en de wurgarend zorgen voor een magisch geheel op slechts 15 kilometer rijden vanaf het stadscentrum.

Hiken door de natuur van Prusia in Costa Rica
Voor de mooiste kiekjes en memorabele momenten samen ga je naar Parque Prussia in Cartago in Costa Rica. Dit gebied ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdstad San José en behoort tot het Irazú Volcano National Park. Ga er wandelen op ruim 16 kilometer aan natuurpaden, omringd door eucalyptusbossen en talrijke vogelsoorten.

Marisco eten in San Juan del Sur in Nicaragua
Als je met z’n tweeën naar het prachtige San Juan de Sur reist, zorg dan dat je het Spaanse woord ‘mariscos’ kent oftewel: seafood. Op de kleine vismarkt achter de haven verkopen ze allerhande lekkers uit de zee, van garnalen (camaron), kreeft (langosta) tot zeebaars (corvina). Proef de beste seafood-schotels bij La Lancha, een eenvoudig restaurant gerund door lokale vissers.
 

Op deze bestemmingen moet je geweest zijn als echte foodliefhebber

06-01-2018 – Reislustige Nederlanders laten zich steeds vaker leiden door jaloersmakende foto’s op Instagram en andere social mediakanalen. Vooral foto’s van eten en drinken doen het goed. Reiszoekmachine KAYAK.nl onderzocht de populairste foodbestemmingen onder social influencers.

Volgens Nederlandse influencers is Berlijn dé plek om nieuwe foodtrends te ontdekken. Liever iets verder weg? Dan is Tel Aviv met een vierde plek de bestemming voor al je culinaire verrassingen. Op de tweede en derde plek staan Ibiza en Londen.

Europese influencers
Kijken we niet alleen naar Nederlandse influencers maar ook naar Europese, dan bestaat de culinaire top drie uit Parijs, New York en Londen. Met ruim zeventig restaurants met één of meerdere Michelinsterren is het geen verrassing dat in deze steden veel foodtrends geboren worden.

Londen goedkoopste bestemming
Naast het feit dat Londen een must-go bestemming is onder Nederlandse influencers, is de stad ook het goedkoopst te bereiken. Voor gemiddeld zestig euro vlieg je al retour naar deze Engelse hoofdstad. Na Londen is Parijs de voordeligste hotspot-bestemming voor Nederlanders, met een gemiddelde prijs van 73 euro voor een retourvlucht.

De volledige top tien culinaire steden onder Nederlandse influencers:

 1. Berlijn
 2. Ibiza
 3. Londen
 4. Tel Aviv
 5. Lyon
 6. Las Vegas
 7. Bali
 8. Parijs
 9. Barcelona
 10. Lissabon
Dineren in Lissabon
Diner in Lissabon

Dit doen Nederlanders het liefst in Londen, Parijs en München

05-01-2018 – Grote kans dat je wel eens in Londen, Parijs of München bent geweest, dit zijn namelijk de drie meest populaire steden onder Nederlandse reizigers. Benieuwd wat de absolute must-sees per stad zijn? Wij laten het je zien!

Navigatie-app Maps.me heeft de populairste bezienswaardigheden en to-do’s in Londen, Parijs en München op een rijtje gezet.

Londen
Stipt op één in de Britse hoofdstad staat Buckingham Palace, het verblijf van Koningin Elizabeth. Runner-up is het British Museum, en dan met name de Reading Room in de Great Court. Op de derde plaats staat Big Ben, al wordt die sinds 2012 officieel Elizabeth Tower genoemd.

De top 7:

 1. Buckingham Palace
 2. British Museum
 3. Big Ben
 4. Harrod’s
 5. National Gallery
 6. Westminster Abbey
 7. Tate Modern

Parijs
In de stad van de liefde staat Musee d’Orsay bovenaan de lijst. Het kunstmuseum is een echte must-visit in Parijs. De Sacre Coeur gaat er met de tweede plaats van door, gevolgd door de Opera Granier.

De top 7:

 1. Musee d’Orsay
 2. Sacre Coeur
 3. Opera Garnier
 4. Louvre Museum
 5. Panthéon
 6. Galeries Lafayette Haussmann
 7. Musée Rodin

München
De Duitse stad München wint aan populariteit dankzij onder meer het Hofbräuhaus am Platzl: misschien wel de meest bekende bierhal ter wereld. Een heerlijke plek voor bier en meer, gebouwd in 1589. Ook zeker de moeite waard zijn de Frauenkirche en de St. Peter, twee prachtige kerken.

De top 7:

 1. Hofbräuhaus am Platzl
 2. Frauenkirche
 3. St. Peter
 4. BMW Museum
 5. Neues Rathaus
 6. Alta Pinakothek Museum
 7. Residenz
Marien Platz München

De leukste plekken om te overwinteren op je oude dag

05-01-2018 – Op vakantie gaan is leuk, zo weet iedereen. Maar permanent op vakantie gaan? Dat is nog veel leuker! Wij laten je zien waar het wel héél comfortabel overwinteren is.

Een onderzoek van Investopedia wijst uit dat gepensioneerden in een aantal prachtige landen met relatief weinig geld heel lang kunnen genieten. Spanje staat in dat lijstje, net als vakantielanden Belize, Costa Rica, Maleisië en Thailand.

Belize
Het Mexicaanse Belize staat hoog in de lijst. Hoewel hier al veel Amerikanen genieten van hun oude dag, zijn er nog maar weinig Nederlandse gepensioneerden. Handig: met Engels kan je hier prima uit de voeten! Bovendien ligt Belize op slechts een paar uur vliegen van de VS, mocht de Westerse wereld in geval van nood nodig zijn.

Costa Rica
Hetzelfde geldt voor Costa Rica, waar iedereen leeft volgens het credo Pura Vida. En dat pure leven vind je er zeker, want Costa Rica heeft alles: stranden aan de Caribische Zee en de Pacific, regenwouden à la Amazone en de bruisende hoofdstad San José. Ook hier is Engels spreken geen probleem, al is het natuurlijk ook leuk om op je oude dag Spaans te leren.

Maleisië en Thailand
Liever je pensioenjaren in Azië doorbrengen? Dat kan in Maleisië en Thailand! Hier leef je gemiddeld voor 400 tot 500 euro per maand, exclusief woonkosten. Het duurst zijn huizen in de metropolen Kuala Lumpur, Bangkok en de toeristische kustgebieden. Kies in Maleisië liever voor een locatie net buiten het toeristische Penang of het Hollandse Melaka. Wie gezelligheid zoekt, kiest voor de streken rond badplaatsen Phuket of Pattaya, of gaat naar een eiland als Samui. Genieten gegarandeerd!

Hoeveel bagage mag ik mee op vakantie?

04-01-2018 Yes, je gaat op vakantie! Maar, wat mag je nou wel en niet meenemen als je in het vliegtuig stapt? En, misschien nog wel belangrijker, hoe groot mag je bagage eigenlijk zijn? Wij helpen je verder!

Veel vliegmaatschappijen hanteren bij handbagage de formule L+B+D=115. Maar geen zorgen, je hoeft geen wiskundewonder te zijn om dit te begrijpen. Dit wil zeggen dat de lengte, breedte en diepte van je koffer maximaal 115 centimeter mogen zijn. Veel maatschappijen hebben dan ook een standaard handbagagemaat van 55 bij 40 bij 20 centimeter.

Meeste en minste handbagage
Met handbagage ben je het beste af bij British Airways. Hier mag je één stuk handbagage van maximaal 56 bij 45 bij 23 centimeter en 23 kilo meenemen. Ook mag je hierbij nog een extra handtas of laptoptas mee aan boord.

De Hongaarse prijsvechter Wizzair hanteert de kleinste afmetingen. Is je tas groter dan 42 bij 32 bij 25 centimeter? Dan kost je dat minimaal 10 en maximaal 35 euro per vlucht.

Op de website van jouw vliegmaatschappij vind je de toegestane afmetingen van je hand- en/of ruimbagage.

Snel langs de bagagecontrole
Wil je zuchtende mensen achter je in de rij bij de bagagecontrole voorkomen? Zorg er dan voor dat al je vloeistoffen in een doorzichtige zak zitten, in flacons van maximaal 100 milliliter per verpakking.

Dit mag in je handbagage:

 • Handcrème (max. 100 milliliter)
 • Lipstick
 • Kam
 • Föhn
 • Eyeliner
 • Scheerapparaat/scheermesjes

Dit mag níet in je handbagage:

 • Puntkam
 • Schaar
 • Nagelvijl
 • Lucifers
 • Knipscheermes

Haal ook al je elektronische apparatuur (laptop, ipod, camera, etc.) uit je bagage en leg deze los in de daarvoor bestemde bakken. Dit scheelt je weer tijd!

Bron: Beslist.nl

Inspiratie: 5 toffe bestemmingen voor 2018

03-01-2018 – Het nieuwe jaar is pas net begonnen en hier op de redactie dromen wij alweer over onze volgende vakantie. Van het Italiaanse Toscane tot het exotische Ecuador, aan reisinspiratie heb je nooit genoeg. ANWB zette de tofste bestemmingen voor 2018 op een rijtje!

1.    Indonesië
Wie houdt van lekker eten, een rijke historie en schitterende natuur, kan zijn hart ophalen in Indonesië. Vervelen zal je je hier niet snel: met meer dan 14.000 eilanden is Indonesië de grootste eilandenstaat ter wereld! Je vindt er bruisende steden, traditionele rijstvelden en prachtige stranden. Ook de cultuurliefhebber zit hier goed. In Indonesië staan talloze kerken, moskeeën en tempels die allen een bezoekje waard zijn.

La Vela op Bali genieten aan het strand
Genieten op Bali / Foto: Yvette Bax

2.    Toscane, Italië
Er zijn bepaalde plekken in de wereld die altijd mooi zullen blijven en Toscane is daar één van. Deze romantische streek in het midden van Italië geeft je genoeg reden om vandaag nog te vertrekken. De prachtige wijngaarden, culinaire traktaties en de rijke geschiedenis zorgen voor de perfecte vakantiecocktail. Vooral in de maanden april, mei en juni is het heerlijk vertoeven hier.

3.    Saronische Golf, Griekenland
Op een paar uurtjes varen van Athene liggen drie eilandjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan: Hydra, Póros en Aegina. Het leven in de dorpjes met witte huizen en rode daken is ontspannen en niet te vergelijken met de drukke steden. Je vindt er ruige natuur en een heerlijk Middellandse-Zeeklimaat. Leuk weetje: op Hydra rijden geen fietsen of auto’s, hier kun je je alleen verplaatsen te voet of per ezel!

4.    Ecuador en Galapagos
Een heel ander soort natuur vind je in Ecuador. Zwoele jungles, tropische vogels en grootse palmbomen vormen het decor van dit Zuid-Amerikaanse land. Hoewel het land niet groot is, is het wel zeer afwisselend. Je vindt er prachtige landschappen en aan cultuur is er geen gebrek. Sla tijdens je trip ook zeker de Galagapos-eilanden niet over: dit zijn één van de meest opmerkelijke plekken op aarde vanwege de zeldzame flora en fauna die er voorkomen.

5.    IJsland
IJsland is een plek die je bewust maakt van het feit dat er zich onder onze voeten nog een hele wereld afspeelt. Geisers en het noorderlicht verzorgen een enorm natuurspektakel voor de nieuwsgierige reiziger. En hoewel het er vaak koud en nat is, maakt de natuur dit meer dan goed. Zin om op te warmen? Breng dan een bezoekje aan de hoofdstad Reykjavik, waar je genoeg barretjes en restaurantjes vindt.

Bron: ANWB Ledenreizen

Check ook opvallende nieuwsberichten van 2015, 2016, 2017 en 2019.

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.