vrijdag, 14 mei, 2021

Oostenrijk op 19 mei weer open

SCHIPHOL – Vanaf 19 mei gaan de horeca en hotels in Oostenrijk weer open, dat maakte het land vrijdag bekend. “We werken eraan om het aantal Corona-besmettingen laag te houden en we kijken ernaar uit u binnenkort weer te mogen verwelkomen voor een vakantie in Oostenrijk”, laat het land weten.

Op dit moment is er een lockdown van kracht in Oostenrijk. Toerisme en vrijetijdsbesteding zijn niet mogelijk. De eerste stappen op weg naar heropening zijn gezet in de provincie Vorarlberg, waar restaurants en culturele instellingen weer open mogen (onder strikte voorwaarden). Andere provincies kunnen in mei stappen zetten op weg naar heropening.

Lees ook: 10x populaire Oostenrijkse wintersportgerechten

De volgende maatregelen zijn momenteel van kracht:

  • Gasten moeten een negatieve coronatest bij zich hebben en moeten bij binnenkomst en verplaatsing een FFP2-mondkapje dragen. Eenmaal aan tafel mag deze af.
  • Gasten dienen zich te laten registreren zodat er bij een eventuele uitbraak snel bronnen- en contactonderzoek kan plaatsvinden.
  • Binnen mogen maximaal vier volwassenen aan een tafel zitten, kinderen tellen hier niet in mee. Daarnaast moet er voldoende afstand tussen de tafels zitten. Buiten mogen maximaal 10 personen aan een tafel zitten.
  • De horeca moeten vanaf 22.00 uur dicht.
uitzicht op Hallstatt in Oostenrijk in de herfst.
Uitzicht op Hallstatt in Oostenrijk in de herfst/Foto Unsplash

Op dit moment adviseert het Nederlandse kabinet om niet naar Oostenrijk te reizen. Oostenrijk is nog in een gedeeltelijke lockdown.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.