donderdag, 18 augustus, 2022

Hotels in Abu Dhabi bieden meer lokale gerechten op menu’s

ABU DHABI – Het ministerie van Cultuur en Toerisme in Abu Dhabi wil meer Emirati gerechten op de menukaarten van hotels in het emiraat. Tot op heden hebben dertien hotels in Abu Dhabi een certificering ontvangen als onderdeel van het Emerati Cuisine Programme, dat als doel heeft meer lokale gerechten op de hotelmenu’s te plaatsen.

Het programma is in december gelanceerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme om de Emirati keuken toegankelijker te maken voor bezoekers en inwoners. Dit doet het ministerie door hotelchefs te trainen in het bereiden en serveren van authentieke Emirati gerechten.

doen in abu dhabi
Moskee in Abu Dhabi/Foto Unsplash

Onder leiding van de vrouwelijke Emirati-chef Khulood Atiq zijn in het kader van het opleidingsprogramma sessies georganiseerd voor dertien hotels in Abu Dhabi, waarbij 32 chef-koks zijn opgeleid om Emirati gerechten te serveren aan gasten. Het ministerie wil eind 2021 alle vier- en vijfsterrenhotels in Abu Dhabi certificeren, met de bedoeling om in de nabije toekomst uit te breiden tot meer hotels in het emiraat.

Fotocredit header: Unsplash

Neem een abonnement op TripTalk magazine!

Abonneer je nu en ontvang 3x per jaar het dikke glossy magazine. Liever een los nummer? Dat kan ook!

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.