vrijdag, 14 mei, 2021

5x lekker dineren in Lissabon doe je hier

Halleluja, hier wil je dineren in Lissabon

Het vinden van een leuk restaurant in Lissabon is niet zo moeilijk. Op elke hoek van de straat vind je wel een spot versierd met lampjes, gezellig geroezemoes en de geur van goddelijk eten. Toch hebben wij – uiteraard – voor jullie een aantal favoriete plekken waar je heerlijk kunt dineren in Lissabon. Eet ze.

A Cevicheria

Vis, vis en nog eens vis. Bij A Chevicheria worden geen grote maaltijden geserveerd, maar geniet je van een heleboel kleine visgerechten. Zo raak je nooit te vol en zit je bovendien een hele avond gezellig te tafelen. De grote octopus die aan het plafond schittert is niet alleen heel tof om te zien, ook lekker om hier te bestellen.
Adres: R. Dom Pedro V 129

Dineren in Lissabon
Vestigius

Vestigius

Vlak bij de Time Out Market vind je Vestigius, een bar waar heerlijk ongecompliceerde gerechten worden geserveerd. Vooral bij lekker weer is dit een leuke plek, want het grote terras aan het water heeft veel zon. De gin-tonics zijn er goedkoop en de porties groot.
Adres: Cais do Sodré 8

Vooral de spinaziesoep en de zoute vis-aardappelkroketjes zijn een aanrader.

Petisqueira Conqvistador

Vlak bij het kasteel van São Jorge zit een gezellig restaurantje waarvan wordt gezegd dat het de enige plek is die je echt móét bezoeken op een tripje naar Lissabon. Knus en hip tegelijkertijd, met heel fijne gerechten voor net zulke fijne prijzen. Vooral de spinaziesoep en de zoute vis-aardappelkroketjes zijn een aanrader.
Adres: Tv. de São Bartolomeu 4

Dineren in Lissabon
Chef Felicidade – Pharmacia

Chef Felicidade – Pharmacia

Door de dokter voorgeschreven: het heerlijke eten bij Chef Felicidade – Pharmacia. Een restaurant dat is ingericht als vintage apotheek, maar overheerlijke gerechten serveert. Is het op het grote terras te warm? Binnen is het eigenlijk net iets leuker door het op een apotheek geïnspireerde interieur. Probeer zeker de cocktails, die allemaal worden gemaakt met lokale ingrediënten.
Adres: Rua Marechal Saldanha 2

Osteria Cucina Di Amici

Het lijkt wat vreemd: Italiaans eten in Portugal, maar Osteria Cucina di Amici is het culturele uitstapje zeker waard. Homemade Italiaans eten om je vingers bij af te likken, voor de gnocchi staan mensen in de rij en ook de penne met octopus is bij veel gasten favoriet.
Adres: R. Madres 52

Met de Lisboa Card heb je zoals je merkt veel voordelen. Je reist gratis met het openbaar vervoer door de stad, krijgt ongelofelijk veel korting bij verschillende bezienswaardigheden, restaurants en winkelcentra óf mag zelfs gratis naar binnen. Worth it!

Missen we nog fijne spots om te dineren in Lissabon?


Ps: we hebben nog meer leuke lijstjes met tips voor Lissabon:

Een lijstje met kunst en cultuur tips in Lissabon
Tips om te dineren in Lissabon
En tips voor leuke lunch in Lissabon
Genoeg stranden in Lissabon om te relaxen
Leuke plekken om te slapen in Lissabon

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.