TripTalk logo mobiel wit
Het love island Galešnjak van boven

Het ultieme eiland: ‘Love Island’

En hiermee bedoelen we niet de inmiddels beruchte reality tv-serie, maar het echte Love Island. Bestaat deze dan zul je je afvragen? Ja, die bestaat en dat eiland ligt dichterbij Nederland dan je denkt!

Waar ligt Love Island?

Dit eiland, wat officieel de naam Galešnjak heeft, ligt voor de kust van Kroatië, vlak bij de stad Zadar. Enige tijd geleden ging het eiland viraal doordat Google het highlightte op Google Maps. En sindsdien weten vele verliefde koppels het eiland te vinden, je zult dus zeker niet de eerste zijn!


In het midden zie je het eiland liggen

In deze video zie je meer van Love Island

Hoe kom je bij Love Island?

Je kunt er alleen per boot komen. Boten zijn te huur in Zadar of op het eiland Pašman. Vanuit sommige locaties kun je ook kajaks huren. Ben je een hele goede zwemmer dan kan je het eiland zelfs zwemmend bereiken …

Benieuwd naar de andere eilanden in Kroatië? Dan hebben we 3 tips voor mooie eilanden voor je. Test je smaakpapillen en proef de lokale lekkernijen van Kroatië.

Wat meer info over het eilandje

Love Island, of Galešnjak, is een populair eiland geworden in Kroatië. Het eilandje is niet zo groot, ongeveer 130.000 vierkante meter. Het is wat heuvelachtig zoals je in de video kan zien en heeft geen strandjes. Het hoogste punt is 36 meter hoog en de ‘kustlijn’ is ongeveer 1,5 kilometer lang.

Het Love Island is in privébezit, maar onbewoond. Je mag het eiland zonder toestemming op, tenzij je er wil gaan kamperen, dan heb je in principe toestemming nodig van de eigenaar. De eigenaar heeft vijgenbomen geplaatst om het eiland van wat meer vegetatie te voorzien.

Love Island Galešnjak vanuit de lucht
Je ziet dat het eilandje vlakbij het vasteland van Kroatië ligt

Zoek je een andere romantic spot? Check dan deze mooie plekken voor een huwelijksaanzoek!

Het eilandje is natuurlijk geweldig voor een uitje met z’n tweeën. Je kunt er wandelen en genieten van de rust. Neem een rijk gevulde picknickmand mee of een fles wijn met lekkere hapjes en geniet van elkaar. Je kunt het nog romantischer maken door te wachten op de zonsondergang.

Als je naar het eiland gaat, houd er rekening mee dat er geen voorzieningen zijn. Er is niets. Neem vooral dus zelf wat lekkers en wat te drinken mee en geniet van het eiland.
En natuurlijk neem je al het afval weer mee.

Handige links:
1. Boek je vliegticket naar Kroatie online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een accommodatie in Kroatië.
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)

Deel dit blog ↓

Laura
Laura
Hoi! Ik ben Laura en net afgestuurd aan de universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik al veel gereisd, ik verleg graag mijn grenzen. Ik schrijf graag over mijn reisavonturen en belevenissen, heb je tips voor mij die ik zeker zou moeten toevoegen aan mijn bucket list? Laat het weten onder één van mijn artikelen!

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven