Indonesië is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Liefhebbers kunnen genieten van 80.000 kilometer kustlijn, 17.000 eilanden en 4.000 soorten onderwaterdieren. Jep, dat is nogal wat. Wij vroegen ons daarom af, waar moet je in Godsnaam nou naar toe? Bij deze snorkel- en duikspots in Indonesië dus:

Hi, ha, ho dit zijn dé snorkel- en duikspots in Indonesië

Labuan Bajo

In het westen van Flores ligt het vissersdorpje Labuan Bajo. Vanuit hier kun je gemakkelijk eilandhoppen, de afstanden zijn namelijk kort. Zo kun je op het eiland Seraya aan wal, waar bij laag water het koraal boven komt. Zwem en snorkel in helder water met schilpadden, walvissen en dolfijnen.

duikspots in Indonesië
Labuan Bajo

Bunaken National Park

Op een klein uurtje varen van Manado (Sulawesi), ligt het Bunaken National Park. In het onderwaterreservaat Bunaken kun je maar zo tussen de zeeschildpadden en rifhaaien zwemmen. Wie weet spot je zelfs een manatee; een Indonesische zeekoe. #Goals. Daarnaast ligt hier het wrak van een Nederlands schip, dat zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Best cool toch?

Komodo

Dit eiland is bekend vanwege het Komodo National Park, waar de grootste hagedissen ter wereld leven: de Komodovaraan. Hier ligt tevens Pink Beach; één van de zeven stranden wereldwijd die roze van kleur is. De roze kleur van het zand wordt veroorzaakt door het rode koraal. Deze plek wordt tot een van de beste snorkelplekken ter wereld gerekend. Met een beetje geluk spot je dolfijnen tussen Komodo en het buureiland Flores.

Lombok en de Gili’s

Op slechts 35 kilometer van Bali ligt Lombok. Het eiland heeft witte stranden om bij weg te dromen en een ongerepte natuur. De riffen rondom Lombok zijn prachtig en het water is kraakhelder. Vanuit het noordwesten van Lombok reis je gemakkelijk per boot naar de Gili eilanden, een waar snorkelparadijs.

duikspots in Indonesië

Wakatobi

In Zuid-Sulawesi ligt het Wakatobi National Marine Park, bestaande uit vier eilanden. Er zijn meer dan vijftig makkelijk bereikbare duikspots. Gelegen aan de Banda-zee en midden in de zogenaamde Coral Triangle vormt het ongeschonden koraal met diens schitterende kleurenspel een prachtig decor.

Hier moet je zijn:

Ben jij al eens op een van deze snorkel- en duikspots in Indonesië geweest?

Ook een surfliefhebber? Dit zijn de beste surfspots wereldwijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in