zaterdag, 18 september, 2021

Ben jij een echte Gossip Girl fan? Hier vind je de populaire spots uit de serie in New York

Een serie die 6 seizoenen (2007-2012) lang doorging en ons mee nam in de schandalen van de elite in New York. Gossip Girl is opgenomen in Manhattan en een aantal locaties uit de serie kun jij gewoon bezoeken, I know heel gaaf! Nu wil jij natuurlijk weten waar deze plekken zijn. Ik heb deze spots persoonlijk bezocht en ze hieronder voor jou op een rijtje gezet. Heb jij even geluk, veel van deze spots zijn namelijk bekende bezienswaardigheden die waarschijnlijk al op de planning staan. Dat betekent dat jij je familie, vriend of vriendinnen die geen fan zijn niet hoeft om te kopen om deze gossip girl plekken af te gaan. Ga jij mee op Gossip Girl tour?

De Gossip Girl hotspots vind je hieronder

“Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous lives of Manhattan’s elite… And who am I? That’s one secret I’ll never tell. You know you love me, XOXO Gossip Girl”. Wie kent deze iconische intro niet? Dit was hoe elke aflevering in de serie begon voor 6 seizoenen lang. De serie (6 seizoenen) is momenteel te zien op Netflix. Lees maar snel door want hier zijn de Gossip Girl filmlocaties uit de serie die jij kunt bezoeken.

Grand Central Station

Herinner jij je de eerste aflevering van deze geliefde serie nog? De openingsscène speelt zich af in de prachtige stationshal van Grand Central Station. Hier kregen we voor het eerst de knappe Serena van der Woodsen te zien. Nadat Serena een half jaar geleden uit Manhattan was vertrokken vanwege een schandaal is ze nu eindelijk terug. Breng dus zeker een bezoekje aan deze eerste GG-spot. Het gebouw is naast een treinstation ook een prachtig architectonisch pand. Schuif aan bij een van de restaurantjes op het balkon en ga lekker mensen kijken of ga een verdieping naar beneden om tussen leuke winkeltjes rond te struinen.

Video: Senna – TripTalk

Lees hier wat je nog meer gratis kunt bezoeken in New York.

The Met steps

De traptreden van het Metropolitan Museum of Art is een van de meest iconische plekken in de gehele serie. Blair, Serena en hun vriendinnen kwamen elke dag naar de ‘Met Steps’ om hun lunch te eten. De treden waren ook een manier waarop de sociale hiërarchie werd uitgedrukt. Hoe hoger je zat op de trap, hoe belangrijker je bent. Herinner jij je die uitspraak van Blair nog: “Little J, could you move down a step?’’. Vergeet niet even een goed plekje te vinden op een van de traptreden, zodat jij even kunst doen alsof je queen B Blair bent. Naast dat dit een van de meest belangrijke Gossip Girl hotspots is, is het Metropolitan Museum zelf ook echt een bezoekje waard. De architectuur van het pand is prachtig van zowel binnen als buiten en de kunst die je tegen komt in het museum is zeker de moeite waard. 

The Palace Hotel

In seizoen 1 van de serie woonde de familie van der Woodsen in het mooie Palace hotel, wat eigendom was van de familie Bass. Dit pand is prachtig om te zien zowel van binnen als van buiten. Er is een tijd geleden een renovatie geweest dus het hotel ziet er van binnen niet helemaal uit als wij kennen vanuit de serie. Toch is het erg leuk om even langs te gaan bij deze spot, waar Dan Humpfrey uren wachtte op Serena en vergeet niet die awkward brunch die hier plaats vond.

Foto: Lottenypalace.com

Trek gekregen van al het ontdekken? Dit eten in New York moet je proberen!

Museum of the City of New York

Vele afleveringen in Gossip Girl laten de school zien waar alle personages uit de serie naar toe gaan in New York. De Constance Billard school voor meisjes en St. Jude School voor jongens. Het pand dat hiervoor gebruikt is, is het Museum of the City of New York. Als je een bezoekje brengt aan dit museum zal de binnenplaats je gelijk bekend voorkomen, als je ook geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de bruisende stad New York raad ik je aan om ook even naar binnen te gaan. Kun je gelijk even doen alsof jij samen met Serena, Blair, Nate en Chuck op school zat.

Foto Flickr: Shinya Suzuki

The Empire Hotel

In seizoen 3 van Gossip Girl krijgen we The Empire Hotel te zien. Chuck Bass investeert in dit luxe hotel gelegen in the Upper East Side. Dit hotel bestaat dus echt, het is wel lastig om een kamer te krijgen, dus als dit niet lukt kun je altijd even de lift instappen en naar de bovenste verdieping gaan. Hier heb je namelijk The Empire Rooftop waar je terecht kunt voor een cocktail die geïnspireerd is door Gossip Girl, cheers!

Rooftop bar bij Empire hotel/ Foto: empirehotelnyc.com

Empire state Building

Oké ik denk dat niemand de scene bij het Empire State Building ooit kan vergeten. Blair die zich naar het observatie deck haast en daar net te laat aankomt want Chuck is net weg. Blair vindt de roze bloemen in een prullenbak en weet daarom zeker dat hij hier was. De break up die resulteert in deze aflevering zal voor altijd een van de meest memorabele zijn. Gelukkig is de Empire State Building een plek waar jij sowieso naartoe moet gaan in New York. Dus geniet van het schitterende 360 graden uitzicht.

Foto: Senna – TripTalk

Central Park

Als er een plek is waar grote dingen plaatsvonden is het wel Central Park. Denk bijvoorbeeld aan die ruzie tussen Serena en Blair, ze hebben het uiteindelijk uitgepraat bij de bekende Bethesda fontein in Central Park. Ook de scene met Georgina Sparks waarin zij eindelijk haar verdiende loon kreeg viel plaats in Central Park. Toch moeten we de allerbelangrijkste gebeurtenis niet vergeten, als je de serie nog niet af hebt, stop dan nu met lezen want: Spoiler Alert!

In de allerlaatste aflevering van Gossip Girl trouwen Chuck en Blair met elkaar in Central Park, en het is het allerliefste ooit. Ga dus zeker even langs deze GG-spot door lekker te gaan wandelen in Central Park.

Kaart met alle Gossip Girl hotspots:


Dit waren alle Gossip Girl hotspots die jij kunt bezoeken in New York!

Wil jij nog meer tips voor een reis naar deze bruisende stad? Check dan ook deze dingen die je echt moet doen in New York en deze must see bezienswaardigheden in New York.

Foto credits header / Flickr: Pimkie

Senna
Hallo reisliefhebbers, Mijn naam is Senna, en ik volg de opleiding Creative Business aan het HVA in Amsterdam. Mijn passie voor lezen, schrijven en fotograferen heeft mij het besef gegeven om zelf écht onderdeel te willen uitmaken van een avontuur en daar reis ik graag een stukje verder voor! Veel leesplezier!
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.