TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Genieten op een kiezelstrand op Antartica met zich op pignuins

‘Thursday Travel Star’ Teun: Ga op expeditie naar Antartica!

Ik heb al heel veel mooie nieuwe bestemmingen mogen ontdekken, zoals de heerlijke Caribische eilanden en mooie steden als bijvoorbeeld Jeruzalem. Maar ook varen langs de Schotse eilanden en op expeditie naar Antarctica, op ontdekking over de Amazone en nog zo veel meer!

Teun bij olifant

De Thursday Travel Star van deze week: Teun van Wel van The Travel Club in Nijmegen

Teun en vrouw bij South Georgia

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Op zich prima. De eerste maanden waren uiteraard erg druk met de steeds veranderende situaties. En het omboeken en annuleren van alle reizen. Maar gelukkig heb ik alles goed op kunnen oplossen voor mijn klanten. De meerwaarde van een persoonlijk reisadviseur is in ieder geval goed duidelijk geworden. Iemand die altijd bereikbaar is en tot het uiterste gaat voor je en je helemaal ontzorgt.

Picknick met uitzicht op de smokey mountains in Amerika
Bij de Smokey Mountains in Amerika

De laatste maanden zijn beduidend minder druk. Maar dat geeft weer tijd voor andere dingen. Ik zie het maar als een “tussen-pensioenjaar”. Want het is natuurlijk volledig interen op het pensioen momenteel. Daarnaast ben ik bezig met de lokale ROC (Regionaal Opleidingscentrum) om het leerbedrijf reisbureau in te richten, een mooi project.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Ik ben specialist in drie typen reizen: maatwerkreizen, cruises en whiskyreizen. Simpele standaard pakketjes boek ik vrijwel niet. Ik kan ook veel meerwaarde aan een vakantie leveren bij maatwerkreizen. Meedenken met de klant en samen tot de perfecte vakantie komen is zo leuk om te doen. Maatwerkreizen kunnen prachtige rondreizen zijn op verre bestemmingen, maar zeker ook binnen Europa.

Olifanten drinken vanuit een pool in Zimbabwe
Olifanten die komen drinken bij een pool in Zimbabwe

Belangrijkste is dat de vakantie helemaal is toegespitsts op de wensen van mijn klant. Een favoriete bestemming is zo moeilijk kiezen, er is zo veel moois in de wereld. En ik wil het allemaal zien en ontdekken. Ik houd erg van Latijns-Amerika en de Caribbean. Maar ook Afrika en Nieuw-Zeeland vind ik super. En natuurlijk Schotland, daar kom ik meerdere keren per jaar.

Tropisch strand met cruiseschip bij Grand Turk
Bezoek aan het eiland Grand Turk tijdens een cruise

En als ik even op een relaxte manier nieuwe bestemmingen wil verkennen, is een cruise weer de perfecte manier.

Waar men absoluut een keer naar toe moet gaan hangt uiteraard sterk af van iemands wensen. Ik heb zelf al diverse mooie safari’s mogen maken, dat is echt elke keer weer genieten. Iets wat ik iedereen gun om een keer mee te maken. Heel bijzonder was mijn 3-weekse reis naar Antarctica, Falklands en South Georgia. Een absolute aanrader. En wacht er niet te lang mee, het verandert daar snel.

Varen op zee bij Antartica
Op expeditie in Antartica

Ook een cruise is voor heel veel mensen een topvakantie. Helaas leven er nog steeds heel veel vooroordelen over cruisen. Maar er is een cruise voor vrijwel iedereen. Neem maar eens contact met me op. Ook als je denkt dat het niks is voor jou.

Ik ben zelf nu 47 en heb al 17 verschillende cruises gemaakt. Ik heb op die manier al heel veel mooie nieuwe bestemmingen mogen ontdekken, zoals de heerlijke Caribische eilanden en mooie steden als bijvoorbeeld Jeruzalem.

Toosten aan boord van een cruiseschip
Celebrity cruise

Maar ook varen langs de Schotse eilanden en op expeditie naar Antarctica, op ontdekking over de Amazone en nog zo veel meer.

Doordat ik ook met heel veel verschillende rederijen heb gevaren weet ik goed wat de onderlinge verschillen zijn. Ik heb genoten op prachtige yacht-cruises en zeilschepen, op expeditie, maar ook op grote cruiseschepen met, bij wijze van spreken, alle faciliteiten van een stad aan boord.

Een weg door het landschap in Schotland
Natuur in Schotland

Daarnaast ben ik al ruim 25 jaar actief bezig met whisky. Ik verzorg elk jaar vele whiskyreizen naar Schotland. Dat is soms voor slijters met hun klanten, whisky clubs en vaak ook gewoon een paar vrienden die samen willen gaan. Ik heb nagenoeg elke distilleerderij in Schotland zelf al meerdere malen bezocht. Ik ben erg goed thuis in het prachtige Schotland. Het land is overigens een schitterende bestemming, ook als je niks met whisky hebt.

Uitzicht op de ketels van de Royal Brackla destillery in Schotland
De Royal Brackla Destillery
Ketels voor het maken van whisky bij Glenfiddich in Schotland
Glenfiddich Distillery
Ketels in de Borders Destillery in Schotland
Borders Distillery

Wat worden volgens jou de populaire bestemmingen voor 2021?

Het zal voor een deel afhangen van wat wanneer weer kan natuurlijk. Amerika en Canada zijn populair, Japan, cruises en Tanzania. Maar ook Spanje en Italië blijven altijd populair in de zomer. Wel vaak wat meer buiten de gebaande paden.

Dieren in Schotland

Slovenië is zo’n bestemming die heel snel populairder kan gaan worden. En Schotland gaat ook in 2021 weer heel populair zijn onder mijn klanten. Ik heb al vele (whisky)reizen geboekt staan voor komend jaar.

Prachtig land en goed bereikbaar met de auto. Mijn klanten zijn doorgaans op zoek naar mooie ervaringen. En dat is iets waar ik ze perfect mee kan helpen.

Lees meer over leuke accommodaties om te overnachten in Slovenië en over reizen met een camper door Canada.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Oef, dat zijn er zo veel… de Trans-Mongolië expres, 6 weken door Nieuw-Zeeland reizen, met de camper door Amerika en Canada en beren zien, het noorderlicht in IJsland, douchen terwijl er een olifant vlakbij passeert, tangoles in Buenos Aires en over de Amazone varen.

Overnachten in de camper bij een bos in Amerika
Met de camper in Amerika

Maar ook wandelen over de Chinese muur, het indrukwekkende Machu Pichu, opstijgen van een voetbalveldje in de Surinaamse jungle en met een zeilschip langs de Schotse eilanden gevaren.

Een ervaring die er denk ik toch bovenuit springt is in het zonnetje op de kiezels in een baai in Antarctica met mijn vrouw. Glaasje goede whisky erbij en kijken naar de pinguïn en de ijsschotsen.

Verrassend vond ik ook de keuze uit ruim 80 kaassoorten bij het dessert in een top restaurant in Catalonië en een ballonvaart over de Serengeti.

Baai me strand in Catalonië
Baai in Catalonië

Maar een die er denk ik toch bovenuit springt is in het zonnetje op de kiezels in een baai in Antarctica met mijn vrouw. Glaasje goede whisky erbij en kijken naar de pinguïns en de ijsschotsen.

Teun en vrouw proosten met whisky in Antartica
Eén van mijn mooiste vakantiemomenten

Welke steden zijn voor jou favoriet en waarom?

Edinburgh is elke keer weer genieten. Ga tegen zonsondergang Arthur’s Seat op voor een prachtig uitzicht. Sydney heeft gewoon een heerlijke vibe. En vlak bij de stad heb je de prachtige Blue Mountains.

Blik op het operagebouw in Sydney
Het operagebouw in Sydney

Krakow is een hele mooie stad, breng vanuit daar zeker een bezoek aan Auschwitz. Daar zou iedereen op zijn minst een keer in zijn leven heen moeten, zo enorm indrukwekkend.

Gelovigen bij de klaagmuur in Jeruzalem
De klaagmuur in Jeruzalem

Jeruzalem heb ik tijdens een cruise bezocht, erg indrukwekkend en fascinerend. Neem daar zeker een privétour met een goede gids.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

In beperkte mate. Ook voor corona was er al een verandering bezig. Er is (gelukkig) steeds meer aandacht voor duurzaam reizen. Wat overigens niet per se wil zeggen niet meer vliegen. Maar wel minder massatoerisme.

Pinguin op strand in South Georgia
Keizerpinguïn in South Georgia met de achtergrond het expeditieschip

Duurzaam toerisme is ook dat het bijdraagt aan het welzijn van de lokale bevolking, het beschermen van de prachtige natuur en bijvoorbeeld wildlife beschermen tegen stropers. Dat soort projecten lopen heel veel schade op nu in deze corona tijd helaas. Er is en groeiende aandacht voor bewuster reizen.

Teun in de natuur in Schotland
Op reis in Schotland

Daarnaast denk ik dat men iets meer bewust is geworden van het feit dat je nu moet genieten en niet dingen te lang moet uitstellen. Dat bewustzijn zie je bijvoorbeeld ook ontstaan als er ineens een naaste overlijdt. Ik denk dat men nu sneller die mooie reis gaat maken die ze ooit nog eens zouden gaan doen. En ze hebben groot gelijk. Geniet nu!

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Vraag het aan iedereen die reeds bij me geboekt heeft 😉 Ik reis zelf graag en veel en kan daardoor heel veel uit eigen ervaring adviseren, iets wat gewaardeerd wordt. Ik heb maar een doel: zorgen dat mijn klant de vakantie heeft die perfect bij hem of haar past.

Op reis bij Machu Picchu in Peru
Op reis in Peru bij Machu Picchu

Doordat je enkel met mij contact hebt leer ik mijn klanten en hun wensen ook elke keer beter kenen. Dus ervaar ook het gemak van jouw eigen persoonlijk reisadviseur en neem contact met mij op.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Ik heb een passie voor reizen en voor het verzorgen van mooie reizen. Nieuwsgierig waar ik zelf geweest ben? Kijk op mijn website www.teuntravel.nl

Uitzicht op zee met kano in Bora Bora
Uitzicht vanaf het strand in Bora Bora

En voor een ieder die nu nog (begrijpelijk) twijfelt om te gaan boeken, neem contact op met jouw reisagent. Er kan momenteel veel geboekt worden tegen gunstige, flexibele annuleringsvoorwaarden. En weet dat er best al het nodige geboekt is. Namelijk de reizen die vorig jaar helaas niet door konden gaan, maar omgeboekt zijn naar dit jaar. Laat je goed informeren en dan kun je weer genieten van die heerlijke voorpret.


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Teun je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Teun? Ga naar zijn persoonlijke website voor contactgegevens of volg Teun op Facebook.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Teun van Wel


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven