TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zonsondergang strand Mauritius

‘Thursday Travel Star’ Sylvia: Genieten van een zonsopkomst in Mauritius

Twee jaar geleden reisde ik met mijn gezin naar Mauritius. ’s Ochtends vroeg, bij zonsopkomst, zat ik helemaal alleen op het strand, te kijken naar 2 vissers die uitvoeren met hun bootjes

Syvlia W

De Thursday Travel Star van deze week: Sylvia Wassink van TUI at Home Ilona & Sylvia in Winterswijk

Sylvia bij piramide in Egypte

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Samen met mijn collega Ilona ben ik, als duo, per 1 mei 2020 begonnen als mobiel reisadviseur bij TUI at Home. Een bijzondere keuze in deze tijd, dat beseffen we ons. De beslissing was al genomen toen covid nog ver van ons bed leek. Intussen, bijna een jaar later weten we beter 😉 En toch, toch voelt het nog steeds als een goede beslissing.

Sylvia op boot in Gran Canaria
Op een boot in Gran Canaria

Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest bij een reisbureau keten was het tijd voor een nieuwe, frisse uitdaging. En ondanks dat het een uitdagende tijd is mogen wij als startende ondernemers in de reiswereld niet  klagen. De afgelopen zomer wisten al veel kanten de weg naar ons te vinden, waar we uiteraard super dankbaar voor zijn.

Sylvia op het strand van klein Curacao
Op het strand van klein Curaçao
Sylvia in de woestijn van Dubai
In de woestijn in Dubai

Ook opende alle beperkingen nieuwe deuren. We deden opdrachten die normaal gesproken misschien niet op ons pad waren gekomen. Zo hebben wij bijvoorbeeld presentaties gegeven tijdens een themaweek ‘reizen’ op een basisschool, liepen we modeshows en vertelden we tussendoor over ons reisbedrijf en gingen verschillende samenwerkingen aan met lokale ondernemers. We hebben onszelf goed op de kaart gezet.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Van groepsreis naar de Formule 1, maatwerkreis door Afrika, strandvakantie in Griekenland tot huskysafari in Lapland… ik boek alles. En juist deze diversiteit in ons vak vind ik erg mooi.  Ik geniet er oprecht van de ochtend van mijn werkdag door te brengen in Amerika, en de middag in Japan (bij wijze van spreken dan hè…) 

Luchtofo van de Burj Khalifa in Dubai
De Burj Khalifa in Dubai

Omdat wij als duo werken en beide al lang werkzaam zijn in de reiswereld, kan ik zeggen dat wij echt veel reiservaring en bestemmingskennis hebben. Na 19 jaar in het vak heb ik zelf al veel bestemmingen in de wereld bezocht.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

2021 wordt een bijzonder reisjaar verwacht ik. Ik denk dat, zodra het weer mag, iedereen massaal op vakantie gaat. Ik hoor het aan alle kanten om mij heen, mensen missen het reizen. Na bijna een jaar thuiszitten zijn we er weer aan toe om er op uit te gaan.

Sylvia bij brug in Praag
In Praag

Wat betreft bestemming verwacht ik in eerste instantie een meerderheid op basis van eigen vervoer zodat men het ‘in eigen hand’ heeft. Maar zodra het vertrouwen meer en meer terug komt verwacht ik dat vliegvakanties als vanouds terug gaan komen. En gaan we met z’n allen weer de wijde wereld in.

Lees ook: vakantietips voor Nederland of een staycation in Nederland

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Mijn mooiste vakantiemoment.. jeetje.. dit is heel lastig te zeggen. Iedere bestemming heeft zijn eigen charme en karakter. 2 jaar geleden reisde ik met mijn gezin naar Mauritius. ’s Ochtends vroeg bij zonsopkomst zat ik helemaal alleen op het strand, te kijken naar 2 vissers die uitvoeren met hun bootjes. Het geruis van de oceaan, een opkomende zon vanachter de bergen, de rust, daar op dat moment heb ik het ultieme geluk ervaren.

Samen met het geruis van de oceaan, een opkomende zon vanachter de bergen, de rust, daar op dat moment heb ik het ultieme geluk ervaren!

Zonsondergang bij zee op Mauritius
Strand Mauritius
Sylvia op Mauritius
Op vakantie in Mauritius

Maar joh.. In 2017 maakte ik een studiereis door India, wat een reis was dat.. De geuren, de kleuren, de bevolking… van deze bestemming was ik enorm onder de indruk. De Taj Mahal bij zonsopkomst, magisch!

Bij de Taj Mahal in India
Bij de Taj Mahal

Maar ook mijn rondreis door West-Amerika, het avontuur in Sri Lanka, het weekje Hawaï, de overtreffende trap in Dubai en het wildlife tijdens een rondreis door Zuid-Afrika waren reizen om nooit te vergeten. En dan de Malediven jaren geleden…tja die moet iedereen in zijn leven een keer gezien hebben! Zoals je leest, ik kan niet kiezen voor 1 mooiste vakantiemoment.

Lees ook: een stedentrip naar Los Angeles en tips voor 2 dagen Las Vegas en omgeving.

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

By far the Big Apple, New York City! Wauw.. wat een energie heeft én geeft deze stad. Ik ben er inmiddels 3x geweest en ik ga er met liefde een 4e keer naartoe. Als je in New York loopt voel je de stad, je merkt aan alles dat je in een wereldstad bent. De stad bruist, wat dat betreft gaat de bijnaam “The City That Never Sleeps” zeker op.

Skyline van New York

Er is al veel over gezongen, Billy Joel zong er al over in de jaren zeventig: New York State of Mind. Om te kunnen begrijpen wat de New York State of Mind inhoudt moét je New York een keer bezocht hebben. En geloof mij, je gaat het begrijpen. Hopelijk mag ik er ooit mijn bucketlist, het lopen van de New York marathon, vervullen!   

 

Sylvia in Berlijn
Marathon in Berlijn

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Door deze pandemie is het meer dan ooit duidelijk geworden hoe dierbaar herinneringen zijn. Ik denk dat de reislust blijft bij mensen. Ik verwacht zelfs dat deze nog groter wordt omdat we ons nu pas écht realiseren wat een onwijze vrijheid het is de wereld te ontdekken. Juist omdat we het zo lang hebben moeten missen.

Uitzicht op de natuur in Duitsland
Op vakantie in Duitsland

Wel denk ik dat er bewuster gereisd gaat worden, en dat men in eerste instantie zal kiezen voor de wat kleinschaligere accommodaties, wat minder de massa zal opzoeken. Maar na verloop van tijd, als vertrouwen gegroeid is, zal ook de massa terug komen.

Lees ook hoe jij bewuster op vakantie kan gaan en lees ook deze tips voor duurzaam reizen.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Tijdens deze crisis is onze meerwaarde als reisagent duidelijk geworden. Mensen hebben behoefte aan duidelijkheid, eerlijke adviezen, kennis en ervaring. Dit hebben wij allemaal in huis. Veel mensen denken dat persoonlijk reisadvies duurder is dan het zelf op internet te boeken. Dit is absoluut niet het geval. Buiten dat wij bijna alle organisaties kunnen aanbieden en vergelijken, hebben wij ook een groot aanbod Duitse touroperators.

Sylvia op vakantie in Duitsland
Op vakantie in Duitsland

Wij zijn aangesloten bij het ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wist je dat de gemiddelde vakantieganger 60 uur besteed aan het uitzoeken van een vakantie? Zonde van je kostbare tijd! Laat de internetjungle voor wat het is en neem contact met ons op. Wedden dat wij een sneller én beter advies geven? En nog één heel groot voordeel, bij ons geen callcenter met wachtrijen, maar direct persoonlijk contact via telefoon, app of per mail.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Ga de wereld ontdekken mensen! (Nu klink ik alsof ik al 70 ben, haha) Maar ik meen het, er zijn zoveel mooie, bijzondere plekken. Blijf niet alleen op het strand of aan het zwembad liggen maar zoek contact met lokale bewoners, neem een kijkje op een lokale markt en bezoek een plaatselijke school…

De kleurrijke huisjes van Cinque Terre
Cinque Terre

Reizen verrijkt je leven.


Sylvia werkt samen met Ilona, zij zijn een duo. Geïnteresseerd in de reizen waarmee Sylvia & Ilona je kunnen helpen of wil je graag contact opnemen met Sylvia & Ilona? Ga naar hun persoonlijke website voor contactgegevens of volg Sylvia & Ilona op Facebook of Instagram.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Sylvia Wassink


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven