TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Woeste watervallen in IJsland

‘Thursday Travel Star’ Monique: IJsland is bijzonder, na elke bocht in een andere wereld

IJsland is bijzonder, omdat je je na elke bocht in een andere wereld waant. In zo’n klein land zoveel verschillen aantreffen is uniek in de wereld. Een hele bijzondere ervaring, want er waren bijna geen toeristen, we hadden alle ruimte bij de highlights van het land en reden soms kilometers zonder iemand tegen te komen.

Monique van TUI

De Thursday Travel Star van deze week: Monique Talsma van TUI at Home op Schiermonnikoog

Vleugel van een TUI vliegtuig

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

De wakeup-call kwam voor ons tijdens onze reis door Amerika. De grenzen werden net achter onze binnenkomst gesloten. Vol goede moed in onze camper kregen we na ruim een week, het dringende verzoek om toch terug te komen. Na 9 annuleringen en hachelijke vluchten tijdens onze terugreis begon het werk. Klanten informeren, omboeken, annuleren, geruststellen etc. Wat een bizarre tijd.

Camper in Amerika
Met de camper in Amerika

Naast mijn MRA-schap (Mobiel Reisadviseur) bij TUI at Home ben ik part-time online marketeer bij de plaatselijke VVV en trouwambtenaar voor de Gemeente Schiermonnikoog. Vooral in het begin was ik druk om onze eilandgasten op de hoogte te brengen via onze VVV-site en socials. Het gewone werk is daar gelukkig ook doorgegaan gedurende heel 2020, enige verschil is dat ik bijna 100% thuis werk.

TUI Armbandjes

Maar de tijd die ik normaal besteed aan het zoeken en boeken voor mijn klanten, offertes/voorstellen maken, reisbescheiden klaarmaken etc. viel nu weg en daardoor had ik een “gat” in mijn tijd.

Ik ben armbanden gaan knopen, in alle kleuren en maten en heb zelfs een leuke TUI-armband in de markt gezet met goedkeuring van TUI.

Dagelijks was ik aan het knopen en deze werden verzonden door het gehele land. Deze hobby had ik jaren geleden al, maar weer opgepakt door de pandemie.

Later kwamen daar de Schiermonnikoog-armbanden bij, enkelbandjes, kettingen, maar ook ben ik armbanden gaan rijgen van hoogwaardige kralen. Ik heb het daar erg druk mee gehad en nog steeds knoop en rijg ik in opdracht. Tevens was het een kleine inkomstenbron. In oktober ben ik Schiermonnikoger kerstballen gaan maken met onze rode vuurtoren als stralend middelpunt.

Kerstbal van Schiermonnikoog

In de laatste drie maanden van 2020 heb ik bijna 600 kerstballen gemaakt en verstuurd. Ze hebben in Nederland, maar ook in Duitsland en België in de kerstboom gehangen.

Ook zijn er nog diverse huwelijken wel doorgegaan, dus dat heb ik gelukkig ook nog kunnen doen.

Eén stel woont op Aruba en trouwde op de warmste dag deze zomer op het strand van Schiermonnikoog, een sprookje!

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Mijn bucketlist wordt echt alleen maar langer. Elke nieuwe bestemming die ik ontdek, zorgt ook voor inspiratie voor andere bestemmingen. Door mijn werk voor, toen nog Holland International, als hostess, heb ik een grote liefde voor Griekenland gekregen. Ik woonde en werkte op Mykonos en bezocht de omringende eilanden Tinos, Andros, Paros, Naxos en Santorini regelmatig.

Boulevard in Griekeland

Daar ben ik het hoppen en rondreizen tijdens je vakantie gaan waarderen. Dus 3, 4 of 5 bestemmingen in één vakantie, hoe gaaf! Dit soort maatwerk is iets waar ik me helemaal in kan verliezen. En dat hoeft niet per sé Griekenland te zijn heb ik gemerkt.

Verkoper op strand verkoopt zijn spullen

In de jaren dat ik reisagent ben heb ik dit soort reizen samengesteld naar o.a. Australië, Canada, Amerika, Thailand, maar ook dichter bij huis naar o.a. Sardinië, vaste land Italië, Griekse eilanden, (jawel de Cycladen als favoriet) Schotland en als kers op de taart onze eigen rondreis over IJsland in augustus 2020.

Rivier in IJsladn
Natuur in IJsland

Een hele bijzondere ervaring, want er waren bijna geen toeristen, we hadden alle ruimte bij de highlights van het land en reden soms kilometers zonder iemand tegen te komen. IJsland is bijzonder, omdat je je na elke bocht in een andere wereld waant. In zo’n klein land zoveel verschillen aantreffen is uniek in de wereld.

Watervallen in IJsland
Waterval in IJsland

Veel gezien van het land, maar teruggaan is een zekerheidje, want er is nog veel meer te ontdekken. Een wintervakantie en de Westfjorden staan dan ook hoog op mijn wishlist.

Tips voor een rondreis door IJsland en 4 tips voor romantisch IJsland.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Dat mensen voor meer zekerheid gaan kiezen door pakketten te boeken lijkt me een logisch gevolg van de hele pandemie. Griekenland is al populair, maar door de kleinschaligheid van de eilanden zal dit een extra aantrekkingskracht hebben voor vakantiegangers. Maar andere Europese bestemmingen zullen ongekend populair worden.

Walvsisstaart steekt uit de zee

Verre bestemmingen zijn nog te onzeker, want zullen de grenzen opengaan, krijgen de landen een andere kleur dan oranje?

Dit zijn tevens de bestemmingen met het meeste risico en dan doel ik op restitutie van jouw vakantie mocht deze weer niet doorgaan. Luchtvaartmaatschappijen zijn hierin het moeilijkst te peilen.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Dit is een hele lastige voor mij, omdat je in bepaalde fases van je leven, andere belevingen hebt en voelt. Samen met onze kinderen (nu 24 en 21) hebben we de mooiste vakanties gehad op o.a. Mallorca, aan de Algarve of op diverse Griekse eilanden. Elk jaar een andere bestemming, want we bezoeken nooit hetzelfde een tweede keer. Daar hebben we hele goede herinneringen aan en nog mooier, onze kinderen ook.

Met gezin op Curacao
Met gezin op Curaçao

Samen met mijn man Chris heb ik een geweldige reis door China gemaakt. Samen op de Chinese muur, kippenvel!

Stukje van de Chinese muur
De Chinese muur

Maar één van de laatste vakanties samen als gezin was naar Curacao in 2017. Mijn man Chris en onze dochters Myrthe en Thirza hebben daar samen hun duikbrevet gehaald, hoe tof is dát?! En nee, laat mij maar snorkelen 😉 Maar samen met Chris heb ik een geweldige reis door China gemaakt. Samen op de Chinese muur, kippenvel! Maar in de Fiat 500 van bijzondere accommodaties naar nog gavere accommodaties op Sardinië was ook geweldig.

Brug Wilemstad op Curacao
In Willemstad op Curaçao

Terug naar Mykonos met ontmoetingen uit het verleden (mijn agent daar ter plaatse), onze onafgemaakte trip naar Amerika begin 2020, maar ook een familieskivakantie naar Noorwegen zijn allemaal onbeschrijflijke ervaringen. En nu vergeet ik nog een heleboel hoogtepunten. Voor ons is ook de eet- en drinkcultuur van de te bezoeken bestemmingen erg belangrijk. Dus geen kroket van Ed, maar lokale specialiteiten bestellen.

Zicht op Mykonos

Lees ook: de lekkerste gerechten uit de Griekse keuken en tips voor restaurants op Curaçao.

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Nog zo eentje, maar de stedentrip naar Palma de Mallorca was het meest verrassend. En dan kan ik iedereen de fietstocht door de stad met een gids, van harte aanbevelen. Ik dacht dat ik de stad aardig kende doordat we deze herhaaldelijk hebben bezocht, maar fietsend door de stad werd ik steeds verliefder op deze stad.

Typisch gebouw op Mallorca

Het klooster midden in de stad is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Palma is een soort van mini-Barcelona zeg maar. Je kunt het heel goed combineren met een strandvakantie elders op het schitterende eiland. Doordat ik tig keer op Mallorca ben geweest, weet ik precies waar je wel en ook vooral niet moet zitten.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ik hoor van mijn klanten steeds: “Monique, als we weer kunnen en mogen, dan komen we gelijk bij je” dus de behoefte aan vakantie, even op een andere plek zijn, op te laden en te relaxen met een lokaal biertje en lekkere hapjes is zeker niet veranderd. Maar mensen zijn voorzichtiger met kiezen en boeken. Door te boeken via mij, als persoonlijk reisagent, kan je veilig en vaak met hele goede (annulerings)voorwaarden boeken.

Zicht op de skyline van Shanghai

Een pakketreis via TUI kun je bijvoorbeeld tot 7 dagen kosteloos omboeken of mocht de reis niet door kunnen gaan i.v.m. een negatief reisadvies, krijg je het betaalde bedrag terug. Maar als we ons weer  eenmaal veilig kunnen bewegen, dan gaan mensen echt wel weer op vakantie zoals ze voorheen deden, daar ben ik van overtuigd.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Ontzorgen!

Vakantie moet vooral iets zijn om naar uit te kijken. Door de vakantie bij mij te boeken, hoef je verder nergens aan te denken. We beschikken door de geweldige supportafdeling van TUI at Home altijd over de juiste informatie betreffende o.a. de formaliteiten om te reizen naar de bestemmingen.

Schildpad aan het zwemmen in zee

Dan doel ik op o.a. visaverplichtingen, ESTA-aanvragen, PCR-tests, gezondheidsverklaringen, QR-codes, vliegtax, toeristenbelasting ter plaatse, etc. Ik hoor soms wel dat mensen het zelf zo leuk vinden om wat uit te zoeken. Dat kan natuurlijk, maar waarom dan niet boeken via mij als reisagent? Dit zijn wat mij betreft twee verschillende dingen. Ik kan zelfs kijken of het voordeliger of anders kan, zonder extra kosten. Jouw keuze met mijn persoonlijke service. Alleen maar voordelen 😉

Persoonlijk!

Vragen over je reis één op één stellen, geen extra kosten als je via mij boekt, regelen van A tot Z ook als het niet gaat zoals het zou moeten gaan, 24/7 beschikbaar vóór, tijdens en ná je reis. Ik had eens twee jonge dames in Thailand die voor hun gesloten hostel stonden, want ze waren aan het verbouwen. De organisatie waar ik het geboekt had wist niet dat ze gesloten waren. Heb ze in een bar met wifi laten wachten tot ik het opgelost had.

Uitzicht op de Chinese muur

Die extra service heb je never nooit niet als je het allemaal zelf in elkaar knutselt. De klant moet het vertrouwen hebben dat het goed is of dat het goed komt. Boeken via internet is makkelijk als alles gaat zoals het moet gaan, maar na 2020 weten we dat alles zomaar anders kan zijn. Terugvallen op mij als jouw reisagent is dan toch wel heel prettig. En nogmaals, je betaalt voor mijn 200% service geen cent extra.

TUI at Home!

Als mobiel reisadviseur ben ik aangesloten bij een stevige naam in de reiswereld en dát wereldwijd. Boek ik alleen reizen van TUI? Nee natuurlijk niet! TUI at Home heeft contracten met hele diverse, goede, gespecialiseerde reisondernemingen zodat ik samen met de klant altijd de beste keuze kan maken voor jouw perfecte vakantie.

Natuurlandschap in Amerika

Of het nu een heel ingewikkelde vakantie naar Nieuw-Zeeland is of een pakketreis naar Tenerife, ik help je bij de juiste keuze voor het beste tarief!

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Begin jaren 90 ben ik hostess geweest op Gran Canaria, Fuerteventura, de Cycladen en Kusadasi in Turkije. Mijn liefde voor de vakantiewereld is toen verder aangewakkerd. Gelukkig is Chris in mijn gekte meegegaan en maken we nu al ruim 35 jaar samen herinneringen. Samen én met ons gezin.

Borrel aan het water

Maar ook ga ik alleen op stap met collega’s uit de reisbranche. Deze studiereizen zijn voor mij ook pareltjes, omdat ik op plekken kom die nog onbekend zijn voor mij en je ongelooflijk veel leert van collega’s. Tips en tricks van anderen, geven je een ander inzicht. Door dit netwerk heb je veel specialisten binnen handbereik. Want het is onmogelijk om alles uit eigen ervaring te weten en te kennen.

Strandbedjes op strand in Griekenland

Deze specialisaties neem ik mee in aanvragen van klanten die voor mij onbekend zijn. Zo kun je je klanten heel goed helpen en adviseren. Van 2013 tot en met 2019 was ik als ZRA actief via VakantieXperts Beilen. Een stenen reisbureau van mijn vriendin Anita. Helaas heeft zij door de pandemie haar deuren eind 2020 moeten sluiten.

Sinds 1 februari 2020 ben ik mobiel reisadviseur bij TUI at Home. Een weloverwogen keuze, want mijn carrière begon bij Holland International. Het bedrijf waar mijn liefde voor het reizen echt begon en dat samen met Arke is samengesmolten in het huidige TUI. De cirkel was wat mij betreft rond. Een vliegende start die in maart gelijk weer de kop ingedrukt werd. En nu staan we al bijna een jaar nagenoeg stil.

Zonsondergang bij strand

Toch heb ik alle vertrouwen in de toekomst. Je kop niet laten hangen, andere werkzaamheden oppakken en er weer zijn zodra het mag en kan. Het hele jaar hebben we de plaatselijke horeca en middenstand gesteund door op te halen of te laten bezorgen, denk bij jou volgende vakantie dan ook aan mij of één van mijn collega’s. Wonend op het mooiste plekje van de wereld (ja echt waar!) kijk ik uit naar een wereld die straks weer open gaat en we weer herinneringen kunnen maken.

Cala met blauw water

Want dat moet vakantie vooral zijn. Relaxen, ontdekken, andere geuren opsnuiven, nieuwe culturen ontdekken, de onbekende smaken proeven en genieten van alles wat de wereld jou kan bieden. Of je nu een sangria drinkt in Alcudia (Mallorca), verse zalm eet in Höfn (IJsland), Peking eend probeert in Beijing, pizza bestelt in Napels of papas arugadas eet in Puerto de Mogan (Gran Canaria): jouw mooiste vakantie boek je veilig en vertrouwd bij TUI at Home Monique Talsma!


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Monique je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Monique? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Monique op Facebook, Instagram of Linkedin.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Monique Talsma


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven