TripTalk logo mobiel wit
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Het geweldige noorderlicht in Noorwegen

‘Thursday Travel Star’ Astrid: Maak een huskysafari in Noorwegen en zie het Noorderlicht

Ik heb vorig jaar een fantastische studiereis gemaakt naar Noorwegen, deze staat zeker in mijn top 5 van mooiste reizen tot nu toe. Het is zo’n prachtig land, we hebben daar een huskysafari gedaan, een paar dagen met de Hurtigruten gevaren en het Noorderlicht gezien.

Astrid van The Travel Club

De Thursday Travel Star van deze week: Astrid van Buuren van The Travel Club in Santpoort

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

In maart was ik nog optimistisch, ik ben iemand die niet gauw bij de pakken neer gaat zitten, ik probeer altijd alles van de zonnige kant te bekijken, maar hoe langer het duurde hoe moeilijker het werd. Na jaren keihard werken zag ik mijn business steeds verder in het niets verdwijnen en dat is keihard. Ik kan goed relativeren maar dat ging me steeds moeilijker af.

Ik woon op mezelf met 2 studerende kinderen en kon gelukkig aanspraak maken op de TOZO regeling. Sinds half september werk ik bij de GGD Kennemerland op het callcenter, speciaal opgezet voor Corona gerelateerde vragen. Daar ben ik dankbaar voor en het geeft me het gevoel dat ik iets nuttigs bijdraag aan de samenleving.

Het meer van Ohrid in Macedonië

Ik heb me erbij neergelegd dat het nog wel even kan duren voordat het reizen weer kan opstarten en probeer met mijn tweede baan de komende periode financieel te overbruggen. Dat geeft rust en zodra het mogelijk is pak ik mijn werk als reisagent weer op.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Bij mij kun je terecht voor de gehele wereld, ik ben meer gespecialiseerd in reizen op maat; het merendeel van mijn klanten zoekt een reis buiten de gebaande paden, dus daar ben ik de uitgelezen persoon voor. Ik ben soms weken bezig met het uitzoeken en regelen van 1 reis en klanten zijn dankbaar dat ik alles van A tot Z regel en ze het zoekwerk uit handen neem.

Met een kano varen op het meer

Dat neemt niet weg dat wanneer een vaste klant een weekend naar Londen wil, ik ze daar uiteraard ook mee help. Ik heb geen favoriete bestemming, ik heb al zoveel moois van deze wereld gezien dat ik niet kan kiezen.

Ik heb ook een aantal grote bedrijven als klant. Ca. 40% van de reizen die ik organiseer bestaat uit zakenreizen. Door de jaren heen heb ik een vertrouwensband met mijn zakenklanten opgebouwd, dus ik weet met welke specifieke wensen ik rekening moet houden.

Dit geldt ook voor privé reizigers die vaak, nadat ze eenmaal van mijn diensten gebruik hebben gemaakt, graag terugkomen omdat ik weet wat mijn klanten willen.

Wat worden volgens jou de populaire bestemmingen voor 2021?

Bestemmingen binnen Europa en op rij-afstand van huis zullen meer worden geboekt, een auto-vakantie is veilig; men is niet afhankelijk van een vliegtuig en je rijdt zo weer terug naar huis wanneer noodzakelijk. De Scandinavische landen en IJsland zullen meer aan populariteit gaan winnen, daar vind je prachtige natuur en ruimte.

Een inwoner in Cuba met gitaar voor een gebouw

Maar ik denk aan de andere kant dat bestemmingen als Turkije, Italië, Spanje en Griekenland snel weer populair zullen zijn. Dat is vertrouwd en daar willen mensen graag naar terug.

Lees meer over eilandhoppen in Griekenland op de Cycladen en de 15 mooiste stranden op de Canarische eilanden.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Dat is heel moeilijk kiezen voor mij want ik heb al zoveel mooie bestemmingen gezien.
Ik heb vorig jaar een fantastische studiereis gemaakt naar Noorwegen, deze staat zeker in mijn top 5 van mooiste reizen tot nu toe; het is zo’n prachtig land, we hebben daar een huskysafari gedaan, een paar dagen met de Hurtigruten gevaren en het Noorderlicht gezien.

Ik heb vorig jaar een fantastische studiereis gemaakt naar Noorwegen, deze staat zeker in mijn top 5 van mooiste reizen tot nu toe.

Genieten van een huskysafari in het winterse landschap in Noorwegen

Ik ben onlangs ook naar Oman, Schotland, IJsland en Mauritius geweest. Allemaal totaal verschillende bestemmingen die ik iedereen kan aanbevelen, met elk hun eigen charme en beauty. Mijn lijst is te lang om daar een specifieke keuze uit te maken.

Wist je dat je tijdens een vakantie naar Fins Lapland misschien ook wel het Noorderlicht ziet?

Straat tafereel in Oman

Welke steden zijn voor jou favoriet en waarom?

De eerste stad die in mij opkomt is Krakau in Polen, deze stad heeft een grote indruk op mij gemaakt met haar prachtige oude gebouwen en kerken, de Joodse wijk, het Wawel kasteel, gezellige winkels en terrassen. Zeker niet te missen is de voormalige fabriek van Oskar Schindler, daar bevindt zich nu een museum dat een beeld geeft van de stad gedurende de Nazi bezetting, echt een aanrader.

Kerk un Krakau

Op 1 ½ uur rijden van Krakau ligt Auschwitz wat uiteraard zeer indrukwekkend is. Ik regel dan voor mijn klanten het vervoer per taxi en de entree inclusief gids. Niet te missen is de zoutmijn van Wieliczka, waar je zelfs een ondergrondse kathedraal kunt bekijken.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ik verwacht dat voor veel bestemmingen en bezienswaardigheden vooraf gereserveerd zal moeten gaan worden, met tijdslots, zodat men het aantal bezoekers kan reguleren om massatoerisme te voorkomen.

Zonnig strand met palbomen en ligbedjes

Het ging op bepaalde bestemmingen toch al niet meer goed; stranden die vervuild raken, toeristische attracties waar mensen over de hoofden heen lopen. Dat moet een halt toegeroepen worden en deze pandemie is daar een goede aanleiding voor.

Kasteel midden in de natuur gelegen in Schotland

Ook zal de vraag naar ecologische reizen gaan toenemen, mensen willen bewuster reizen in de wetenschap dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan het behoud van natuur en klimaat. Velen zullen hun lang gekoesterde droomreis gaan maken, ze hebben door de pandemie ervaren hoe betrekkelijk het leven is en hoe kwetsbaar de mensheid en de aarde zijn.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Laten we duidelijk zijn: tijdens deze pandemie hebben wij, zelfstandig reisagenten, onze meerwaarde wel bewezen.

Ik ben met name bij aanvang van de pandemie regelmatig door onbekenden benaderd met de vraag of ik ze kon helpen; ze hadden hun reis niet bij mij geboekt, waren gestrand in het buitenland of de reis was geannuleerd en ze realiseerden zich dat het toch wel een enorm gedoe was om het allemaal zelf te moeten regelen en oplossen. De airline en/of reisorganisatie was onbereikbaar en ze zaten met de handen in het haar.

Zwarte beer die door het gras loopt

Zo heb ik een aantal mensen uit de brand kunnen helpen. Dolblij waren ze.
Ik heb helaas vele mooie reizen van mijn klanten moeten annuleren, een aantal heb ik kunnen wijzigen naar 2021.

Hier heb ik enorm veel werk aan gehad maar uiteindelijk is het geregeld en heb ik vrijwel al mijn klanten het geld terug kunnen betalen. Een aantal heeft een SGR voucher ontvangen die ze kunnen gebruiken voor een nieuwe reis. Mochten ze hiervoor alsnog toch restitutie willen dan regel ik dat ook voor ze.

Kennis van zaken

Bij mij vind je iemand die veel kennis van zaken heeft, ik heb ervoor geleerd, ik werk al bijna 30 jaar in de reiswereld en ik zou niets liever willen; het is mijn passie, ik hou van reizen, dat maakt dat je goed bent in je werk.

Typisch landschap in Azië

Er is een groeiende behoefte aan eerlijk en persoonlijk advies, want dat vind je niet op het internet. Daar ziet alles er even mooi en aantrekkelijk uit. Veel klanten hebben geen zin en/of tijd om uren te surfen op het internet om de reis zelf uit te zoeken. Wat met name zeer prettig is: je hebt bij mij 1 aanspreekpunt, dus geen lange wachttijden.

En wat betreft de toekomst; mijn klanten kunnen met een veilig en vertrouwd gevoel via mij blijven boeken, met flexibele boekingsvoorwaarden zodat ze tot zo kort mogelijk voor vertrek kosteloos kunnen annuleren of wijzigen, ik ben via The Travel Club aangesloten bij de ANVR en SGR.

Meisje en vrouwen in Oman

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Blijf reizen, er is nog zo veel moois te ontdekken! Ik help je hier graag bij.


Geïnteresseerd naar de reizen waarmee Astrid je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Astrid? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Astrid op Facebook of Instagram.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Astrid van Buuren


Deel dit blog

Gerelateerde reisblogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven