‘Op stap in 'betoverend en bruisend' Barcelona

11 augustus 2015

Afgelopen februari hadden vriendin ‘N’ en ik een stedentrip Barcelona gepland. Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië en een echte studentenstad.

Daarnaast staat de stad bekend om de vele prachtige kunstwerken van Antoni Gaudí. We hebben echt genoten van het vele moois dat deze stad te bieden heeft. Als je er nog nooit geweest bent, moet je dit zeker op je bucketlist zetten. Ik neem jullie graag mee naar betoverend Barcelona.


Hop-on-Hop-off Tour
Als je maar enkele dagen in deze stad bent en de meest bekende locaties wilt bezoeken, is de Hop-on-Hop-off bus een echte aanrader. Een ticket kost 27 euro en je kunt zo vaak hoppen als je wilt. Wij bezochten de Kathedraal, het winkelcentrum MaremagnumLa BarcelonetaLa Sagrada Familia,Park Guell en Camp Nou op één dag.Bij het winkelcentrum Maremagnum vind je het mediterraans restaurant ‘El Chipirón de Monchos’. Het was voor ons nog te vroeg om te lunchen, dus we hebben genoten van een heerlijk vers fruitsapje. De gerechten die voorbij kwamen, zagen er wel heerlijk uit! Vanaf dit terras heb je een prachtig zicht op ‘Port Vell’ (Oude haven) en de skyline van Barcelona.

Park Guell hebben we maar heel even bezocht. Op het moment dat we in Barcelona verbleven, waren ze flink met restauraties bezig. Erg jammer, veel stond in de steigers. Mocht je een keer gaan, dan hoop ik dat de prachtige kunstwerken van Gaudi weer toegankelijk zijn.

En als echte voetbalfan mag je Camp Nou natuurlijk niet overslaan. Ik zelf heb er niet heel veel mee, maar de vrouw van mijn vader is ontzettend fan van FC Barcelona en Messi. We hebben dus een paar mooie kiekjes van de fanshop voor haar gemaakt!Barcelona bezoeken als een local
‘s Avonds in het hotel bezochten we op internet alle Barcelona-blogs die we maar konden vinden. Na een dagje toeristische plekken te bezoeken, waren we erg nieuwsgierig naar waar de locals uithingen. We kwamen uit op de blog van Bruisend Barcelona. Deze blog neemt je mee naar alle mooie en minder toeristische plekken in de stad. Wij hebben ons twee dagen vermaakt met de wandelroutes die zij voor een zacht prijsje op hun site aanbieden. Op de tweede dag bezochten we de wijk ‘El Borne’. De 3e dag bezochten we de wijk Gracia. Deze wijken bruisen van de leuke restaurantjes, barretjes, foodhallen en gezellig knusse winkeltjes. Mocht je meer willen weten, dan raad ik je aan om de wandelroutes te downloaden.

Simone

Meer reisverhalen van Simone zijn te vinden op www.simscupoftea.com

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019