donderdag, 8 december, 2022

Thursday Travel Star’ Sylvia: Mijn favoriete stad: New York

The Thursday Travel Star!

Ik vergeet nooit meer dat ik vanuit het metrostation  naar boven de trap op liep en ik voor het eerst midden in New York stond tussen de wolkenkrabbers. Echt een kippenvelmoment!

De Thursday Travel Star van deze week: Sylvia Benner van TUI at Home in Eindhoven

Sylvia bij Welcome bord in Amerika

Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?

Toen voormalig president Trump het inreisverbod voor Europeanen vorig jaar aankondigde, wist ik dat het goed mis was. Er brak voor mij als ondernemer een heel pittig jaar aan. Ik had nooit gedacht dat de wereld op slot zou gaan en er een periode zou volgen die voor mij en voor zoveel anderen ongrijpbaar en onwerkelijk zou zijn. De ene na de andere bestemming werd gesloten, alle vliegtuigen stonden ineens aan de grond en de hele wereld werd op kleurcode oranje gezet.

Sylvia bij een dode boom in woestijn Namibie

Als reisagent ben ik meteen gaan schakelen. Mijn klanten die op dat moment nog op de vakantiebestemming waren, moesten zo snel mogelijk gerepatrieerd worden, alle vakanties werden geannuleerd of omgeboekt en er werden vouchers verstrekt. Ik zag alles wat ik had opgebouwd en geboekt had door mijn vingers glippen.

Sylvia met huskies

Vanaf juli mochten we weer mondjesmaat op vakantie, maar de kleurcodes van de diverse landen wijzigden aan de lopende band. Ook werden er steeds andere eisen gesteld om landen binnen te komen. Daar heb ik voortdurend op moeten anticiperen. Ik heb in die periode natuurlijk ook veel contact gehad met mijn klanten die hun vakantie nog gepland hadden staan en niet wisten waar ze aan toe waren.

Olifanten in Namibie bij een drinkplaats

Op het moment dat we de crisis ingingen werkte ik zelf al 1 dag in de week elders. Omdat ik alleen het eerste kwartaal gebruik kon maken van de TOZO vielen mijn inkomsten vanaf juni vrijwel helemaal weg. Ik was daarom blij dat ik extra uren kon werken voor collega’s die op vakantie gingen. Tot de dag van vandaag doe ik dit nog. Ik ben heel blij dat ik hiermee deze (financieel) onzekere periode kan overbruggen.

Van welke bestemming(en) ben jij de specialist en waarom vind jij dat reizigers daar naar toe zouden moeten gaan?

Ik denk dat ik mijzelf wel Amerika-specialist mag noemen. Ik bezocht het land reeds 7 keer en reisde door 30 verschillende staten. In geen enkel land voel ik me zo thuis als in Amerika. Het gevoel van vrijheid ervaar je nergens anders zo intens. Ik vind het heerlijk om met een auto een aantal staten te doorkruizen en te verblijven in een gezellige bed & breakfast of een andere karakteristieke accommodatie.

Sylvia bij het bord van route 66 in Santa Monica

En dan vervolgens ‘s morgens aan de ontbijttafel met mensen van verschillende nationaliteiten van gedachte te wisselen. Soms loopt het zo uit de hand dat je er 2 uur later nog zit, maar dat vind ik alleen maar leuk.

De roadtrip die in mijn geheugen gegrift staat en ik als fantastisch heb ervaren, was het rijden van route 66 van Chicago naar Los Angeles/Santa Monica.

Stalletje bij Route 66 onderweg

Je waant je echt in vervlogen tijden. Onderweg kom je door hele pittoreske plaatsjes met oude tankstations en vintage winkeltjes waar je je moet inhouden om niet te veel te kopen. ’s Avonds dineer je in een typisch Route 66 roadrestaurant. Deze trip kun je trouwens uitstekend combineren met een bezoek aan de Grand Canyon, Monument Valley of Las Vegas of je brengt nog wat heerlijke dagen door aan het strand. Amerika kan ik iedereen aanraden. Het is een ongelofelijk divers land.

Staande en geverfde autos als kunst in Amerika

In Europa staat Noorwegen met stip op één. Wat een fantastisch mooi land is dat. De rust, de ruimte en de ruige natuur. Het is zo afwisselend. Ik heb een aantal jaar geleden genoten van een trip met een camper door dit land en vorig jaar heb ik er mijn skivakantie rond de kerstperiode doorgebracht. Het was geweldig mooi en ontzettend sfeervol. Er zijn maar weinig mensen op de pistes en de sneeuw is geweldig.

Lees ook: langs de prachtige nationale parken van Amerika en maak een roadtrip door de Real Nevada.

Welke bestemmingen worden populair voor 2021 denk je en waarom?

Ik denk dat autovakanties naar met name Oostenrijk, Duitsland en Italië erg in trek zullen zijn en daarnaast verwacht ik ook dat populaire bestemmingen als Turkije, Griekenland en Spanje ook weer volop bezocht gaan worden.

Prachtig winterlandschap in Noorwegen bij zonsondergang

Maar er zal een toenemende groep mensen zijn die juist op zoek zijn naar een rustige bestemming. Zij zullen willen verblijven in kleinschalige accommodaties en gebruik gaan maken van een huurauto.
Landen als Noorwegen en Zweden zullen daarom ook erg in trek zijn verwacht ik.

Wat was jouw mooiste vakantiemoment tot nu toe en waar was dat?

Deze vraag kan ik onmogelijk beantwoorden, omdat ik het geluk heb gehad heel veel van de wereld te mogen zien en ik op veel plekken bijzondere momenten heb beleefd.
Ik zal er een aantal noemen.

Zebra en olifanten drinken water in Namibië
Namibië

Aanwezig mogen zijn bij het ochtendgebed van de monniken in het klooster van Fo Guang Shan in Taiwan, slapen in een swag kijkend naar de sterren bij Ayers Rock in Australië, door leeuwen, zebra’s en giraffen omringd worden in je huurauto in het Etosha N.P. in Namibië, de eerste keer in New York zijn en de skyline zien en ’s morgens vroeg de zon op zien komen boven Macchu Picchu in Peru.

Sylvia bij Machu Picchu in Peru
Bij de Machu Picchu in Peru

Met een speedboot onder de Iguazu watervallen varen in Argentinië, tijdens de zonsondergang al skiënd de berg afdalen in Noorwegen, op huskysafari in Fins Lapland, de Preikenstolen beklimmen in Noorwegen en genieten van het fantastische uitzicht op het Lysefjord, bij zonsondergang wegvaren uit de haven van Venetië met een cruiseschip, luisterend naar de muziek van Andrea Bocelli.

Sylvia bij de Iguazu watervallen in Argentinie
Bij de Iguazu watervallen

Dat zijn ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. Zij staan in mijn geheugen gegrift en ik denk er nog vaak aan terug. Zeker in deze tijd.

Welke stad is voor jou favoriet en waarom?

Met stip op één staat New York!!
Ik vergeet nooit meer dat ik vanuit het metrostation  naar boven de trap op liep en ik voor het eerst midden in New York stond tussen de wolkenkrabbers. Echt een kippenvelmoment!

Sylvia in New York bij de Brooklyn Bridge

Als je in New York bent, bezoek dan eens een gospeldienst in de wijk Harlem of maak een wandeling door het Hiline park of boek een helikoptervlucht boven New York en wanneer je echt op plekken wil komen waar je normaal niet komt, boek dan een fietstour. Uiteraard mag een bezoek aan Times Square en het uitzicht vanaf de Empire State building, The Edge of de Freedom Tower niet ontbreken. In New York kun je gemakkelijk een week doorbrengen. Er is zoveel te zien en te beleven.

Times Square in New York in de avond met al de verlichting
Times Square

Berlijn vind ik ook een hele leuke stad om te bezoeken. Het is een combinatie van historische gebouwen moderne architectuur, galerietjes en trendy barretjes en restaurantjes. Je proeft er nog steeds de sfeer van voor de val van de Berlijnse Muur. En je bent er relatief snel per vliegtuig, trein of met de auto. In Berlijn raad ik zeker ook aan om een fietstour te boeken, bv. door voormalig Oost-Berlijn of een tourtje te maken met een Trabantje. Een unieke ervaring.

Graffiti op muur in Berlijn

Lees ook: deze wijken in New York wil je bezoeken en tips voor een stedentrip naar Berlijn.

Denk je dat ons reisgedrag anders wordt?

Ja, ik denk dat de rustige bestemmingen en kleinschalige accommodaties erg in trek zullen zijn de komende tijd. Ook denk ik dat er veel mensen gebruik gaan maken van een huurauto. Ik ben daar een enorme voorstander van. Je bent van niemand afhankelijk en zo vrij als een vogel.

Waarom zouden klanten bij jou moeten boeken?

Het afgelopen jaar is wel gebleken dat het boeken van een reis via een persoonlijk reisadviseur veel meerwaarde heeft gehad.

Ik ontzorg in alles en het kost je niks meer.

Ik kom bij je thuis op het moment dat jij dit wenst

De Iguazu watervallen bij Argentie en Brazilie

Bovendien spreek ik vaak uit eigen ervaring en kan daardoor veel waardevolle tips geven.

Zaken als stoelen reserveren, inchecken en het regelen van visa regel ik ook allemaal voor je.

Ik ben altijd bereikbaar (niet alleen tijdens kantooruren) en ik boek uitsluitend bij reisorganisaties die aangesloten zijn bij de ANVR en SGR.

Wil je verder nog iets over jezelf, of over reizen vertellen aan onze bezoekers?

Syvlia bij de Chinese muur in China
Sylvia bij Route 66 bord in Amerika

Reizen heeft mij zoveel moois gebracht. Reizen is investeren in jezelf, reizen maakt gelukkig en de herinneringen eraan zijn onvergetelijk en onbetaalbaar. Ik raad iedereen, die de mogelijkheid heeft,  aan om te gaan reizen en natuurlijk help ik je heel graag bij het samenstellen van jouw ideale vakantie.


Geïnteresseerd in de reizen waarmee Sylvia je kan helpen of wil je graag contact opnemen met Sylvia? Ga naar haar persoonlijke website voor contactgegevens of volg Sylvia op Facebook of Linkedin.


Wie zijn de ‘Thursday Travel Stars’?
De Thursday Travel Stars zijn zelfstandig reisadviseurs met jarenlange ervaring in de reisbranche. Zij zijn zzp’ers, maar altijd aangesloten bij een landelijk opererend reisbedrijf. Op deze manier zijn de zelfstandig reisadviseurs altijd aangesloten bij de ANVR en de SGR en daarmee heb je zekerheid voor jouw reis. Elke donderdag zetten wij hier op TripTalk een reisadviseur in ‘het zonnetje’. Lees hun verhalen en tips en maak gebruik van hun kennis en kunde!

Fotocredits: Sylvia Benner

Deze blogs wil je misschien ook lezen

Wandelen en fietsen op Tenerife

Het avontuur lonkt op Tenerife! Op dit eiland kun je een scala aan sportactiviteiten beoefenen;...

Wintersport in het skigebied Valle d’Aosta in Italië

Nog maar heel even en dan barst het wintersportseizoen weer los! Skiën, snowboarden, langlaufen of de sneeuwschoenen onderbinden en skibergbeklimmen: de mogelijkheden in de Italiaanse regio Valle d’Aosta zijn eindeloos.

Vakantie naar Bali, wat te doen, en waar ga je heen?

Bali is een droombestemming. Heb je ooit iemand gehoord die niét naar Bali wilde? Nee,...

Leuke steden in Portugal: deze 6 wil je bezoeken!

Portugal heeft meer leuke steden dan Porto en Lissabon. Deze twee horen natuurlijk thuis in...

Deel dit interview

Andere Travel Star interviews

‘Thursday Travel Star’ Patricia: Beleef de vrolijke spirit in de Caribbean!

Ik heb een passie voor het Caribisch gebied. Die mooie tropische eilanden met ieder hun...

‘Thursday Travel Star’ Astrid: Maak een huskysafari in Noorwegen en zie het Noorderlicht

Ik heb vorig jaar een fantastische studiereis gemaakt naar Noorwegen, deze staat zeker in mijn...

‘Thursday Travel Star’ Marlous: vlieg in een klein vliegtuigje over de Okavanga Delta

Mijn allermooiste bestemming is Botswana. Met een klein vliegtuigje vanuit de lucht de Okavanga Delta...

‘Thursday Travel Star’ Aletty: Ontdek de Italiaanse en Spaanse steden

Ik bezoek graag de Italiaanse en Spaanse steden zoals Rome en Lecce. Ook Valencia vond...