Flitsbezoek aan Londen

16 augustus 2017

In juni bezocht ik Londen, maar niet voor het eerst. Na een half jaar in de buurt van Londen gewoond te hebben, is de stad voor mij geen onbekende meer. Toch blijft Londen me elke keer verrassen. Tijdens mijn 24 hours trip ontdekte ik weer nieuwe plekken, zoals het zebrapad waar de wereldberoemde foto van The Beatles is opgenomen. Ik heb uitgebreid Soho kunnen verkennen, één van de leukste wijken downtown. Ik bezocht natuurlijk ook een oude bekende; mijn favoriete burgertent Kua ‘Aina. Deze keer reisde ik niet per vliegtuig, bus of auto, zoals ik in het verleden wel heb gedaan. Ik ging met de Eurostar! Vanaf december zet Eurostar namelijk treinen in vanaf Amsterdam naar Londen, waardoor Nederlandse reizigers niet meer omslachtig naar Brussel moeten om op de trein te stappen. Ik was de geluksvogel, want ik mocht alvast een ritje maken in de nieuwste aanwinst van Eurostar: de e320-trein. Dit vervoersmiddel heeft letterlijk alles aan boord voor een comfortabele rit en vanaf december wordt het dus gemakkelijker om per trein vanaf Amsterdam naar hartje centrum van Londen te reizen, en dat binnen vier uur.

Ik arriveerde tegen het einde van de ochtend, op station St. Pancras om precies te zijn. Een hotelletje had ik geboekt nabij Paddington Station, waardoor alles binnen handbereik was met de metro. Londen bruist nog steeds, die conclusie trok ik al snel. Dat merk je direct wanneer je door het centrum slentert.
Een stedentrip naar Londen kun je zo kort of lang mogelijk maken. Ik nam de uitdaging aan en ging voor een korte trip: welgeteld 24 uur in de Britse hoofdstad.

Keuzes, keuzes
Trafalgar Square, de Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace, London Eye… Er is zoveel keuze. Eerste keer Londen? Neem zeker een hop-on-hop-off bus in overweging, deze rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Hoe cliché zo’n toeristische bus misschien ook is, het is zeker een aanrader. Wil je de typische bezienswaardigheden meer flair geven? ‘London Eye by Night’ is ’s avonds specialer dan overdag.
Een andere topper is de Rumpus Rooftopbar. Deze skybar in het Mondrian Hotel is voorzien van een fantastisch design. De glasbox boven de zeecontainers is op z’n minst indrukwekkend te noemen, dus een frisse neus halen op grote hoogte is een must. Net als bijna elke grote stad heeft ook Londen een Chinatown. En wel eentje van formaat: voor je het weet stap je een compleet andere wereld binnen.

Shop ‘till you drop
Zeg je Londen, dan zeg je shoppen. Maar wie zich aan Oxford Street waagt, kan alleen daar al een hele dag voor uittrekken. Weinig tijd, maar wil je toch de winkels induiken? De kleinere winkelgebieden bieden een beter (en soms zelfs leuker) alternatief. Covent Garden bijvoorbeeld, waar je ook nog eens op zoek kunt gaan naar leuke schilderijtjes en andere authentieke spulletjes in de Apple Market. Daarnaast is alleen al door de straten van Covent Garden lopen puur vermaak, dankzij de vele straatartiesten.

Happen & sappen
Ondanks dat Engeland een – niet altijd positief - imago heeft weten op te bouwen op het gebied van eten, biedt Londen een scala aan leuke restaurants, pubs en patio’s, zonder dat de prijzen de pan uitrijzen. Maar je moet ze wél weten te vinden. Voor een simpele hap kun je uitstekend terecht in bijvoorbeeld Soho Zebrano, gelegen in de Londense wijk Soho. In deze straten (onder andere Greek St, Kingly St) barst het van de gezellige restaurantjes en kroegen. Ook restaurant Dehesa mag je niet overslaan als je van goede tapas en cocktails houdt. In dit kleine, maar stijlvolle restaurant is het genieten geblazen.

Mijn conclusie: Londen is prima te doen in 24 uur!

Roos Jansen,
Redacteur Reisbizz & Tripnieuws

Reageren op artikelen? Er gelden spelregels.

Copyright Reismedia BV 2019