donderdag, 6 oktober, 2022

Slapen in een stapelbed in de Economy Class in een vliegtuig

Een stapelbed? Ja, dat lees je goed. En niet 2, maar met 3 bedden. Er is een nieuw idee gelanceerd waarmee je bijna in een echt bed kan slapen in de Economy Class in een vliegtuig. Dat is wel relaxed aankomen op je bestemming en aanzienlijk voordeliger dan een businessclass stoel waarin je plat kan liggen.

Uitgerust aankomen op je bestemming

Tijdens lange vluchten wil je maar wat graag slapen, zeker tijdens nachtvluchten. Maar ja, met de rugleuning van je stoel maak je nog geen bed en echt comfortabel slapen met directe buren naast je is ook niet  aan de orde.

Het bedrijf ADSE, een Nederlands bedrijf, heeft een nieuw concept bedacht waarmee je wél kan slapen in de Economy Class in een vliegtuig .

Bedden in een vliegtuig
De bedden liggen boven je hoofd ‘klaar’ voor gebruik

Lees ook: 7 tips voor slapen in een vliegtuig

Hoe dan zul je je afvragen? Het idee is gebaseerd op de middelste rij van het vliegtuig. De bagagebakken zijn daar verdwenen en die ruimte wordt nu benut door 2 bedden. Bij het opstellen van de slaapgelegenheid dienen de 3 stoelen als het onderste bed, het middelste bed zakt naar beneden waar de 2e passagier kan slapen. En de derde slaapt in het bovenste bed.
Je handbagage stop je in een box die je onder je stoel schuift.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je naast een wildvreemde komt te liggen want er is een privacy-paneel tussen de slaapruimtes.

Zithoek in een vliegtuig
Je zit niet meer achter elkaar maar tegenover elkaar

Je kunt ook proberen om een upgrade in het vliegtuig te krijgen

De middelste rij bestaat uit 2 x 3 stoelen (vaak zijn het 4 stoelen) en dat biedt een aantal voordelen:

  • Deze stoelen zijn iets breder dan de standaard Economy stoelen
  • Je hebt meer beenruimte
  • Je zit in feite aan je eigen gangpad

Hoe bouw je de bedden om tot een slaapgelegenheid?

Dat wordt precies uitgelegd in onderstaande video:

In deze video wordt precies uitgelegd hoe het werkt

Het concept heet “The Economy Sky-dream”. De bedden zijn tussen de 1,93 – 2,05 lang afhankelijk van het type vliegtuig. Je ligt dus niet snel met je voeten buitenboord.

Lees ook: 8 x travelhacks die het reizen makkelijker maken

Er kleeft wel een klein nadeeltje aan dit concept. Om alle 3 de passagiers te kunen laten slapen dient het middelste bed naar beneden te zakken. Zitten op de stoelen is dan niet meer mogelijk. Alle 3 de passagiers zouden dus gelijktijdig moeten kiezen om te gaan slapen of te gaan liggen. Maar de luchtvaartmaatschappijen zouden dit kunnen opnemen in de voorwaarden, bijvoorbeeld dat tussen bepaalde uren de stoelen worden geconverteerd naar de bedden configuratie.

Zou jij zo’n slaapstoel boeken voor je volgende vliegreis?


Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.