donderdag, 6 oktober, 2022

Schiphol: meer plekken om contactloos in te checken

Luchthaven Schiphol heeft twintig extra plekken gecreëerd waar passagiers contactloos kunnen inchecken en hun bagage kunnen afgeven. Reizigers van negen verschillende luchtvaartmaatschappijen kunnen daar gebruik van maken.

De extra drop-off punten zijn gerealiseerd in Vertrekhal 1, waar Schengen-vluchten vertrekken. Voor de nieuwe voorziening zijn twee balierijen omgebouwd.

Reizigers die zichzelf inchecken krijgen bij de kiosk een instapkaart en een bagagelabel, die aan de koffer moet worden bevestigd. Daarna kan de bagage in een machine worden gezet, waarna de reiziger door de security en richting het vliegtuig kan gaan.

“Voor de reiziger en medewerker is het prettig dat deze nieuwe service, met het oog op het coronavirus, een contactmoment wegneemt. Ook voor het goed benutten van onze ruimte is dit een vooruitgang. In de vorige situatie was er voor iedere luchtvaartmaatschappij een aparte balierij, terwijl die niet altijd gebruikt werden. Met dit nieuwe concept is deze grote ruimte 24/7 door iedereen te gebruiken, een stuk efficiënter”, aldus Miriam Hoekstra – van der Deen, directeur Airport Operations bij Schiphol.

Foto: Jeroen – TripTalk

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.