donderdag, 6 oktober, 2022

KLM gaat op Zanzibar vliegen

Een leuk nieuwtje op KLM’s 101ste verjaardag: de maatschappij vliegt vanaf december op Zanzibar. Het populaire vakantie-eiland voor de Afrikaanse kust wordt twee keer per week rechtstreeks vanaf Schiphol aangevlogen. Op de terugweg maakt het vliegtuig een tussenstop in Dar es Salaam, de grootste stad van Tanzania.

Momenteel wordt Dar es Salaam gecombineerd met Kilimanjaro. Dat blijft ook vanaf december het geval. KLM vliegt dan alternerend via Zanzibar en Kilimanjaro naar Dar es Salaam, waardoor de frequentie naar laatstgenoemde bestemming omhoog gaat naar zes keer per week.

Op de route naar Zanzibar wordt een Boeing 787-9 Dreamliner ingezet. Dat toestel biedt plaats aan 294 passagiers, waarvan 30 in Business Class en de rest in Economy. De Dreamliner doet er 8 uur en 45 minuten over om vanaf Schiphol daarheen te vliegen.

De vluchten worden op donderdag en zondag uitgevoerd. Wie op andere dagen naar Zanzibar wil, kan met KLM naar Kilimanjaro of Nairobi vliegen en daar overstappen op vluchten van interlinepartners Precision Air en Kenya Airways.

Onlangs maakte Lufthansa ook al bekend naar Zanzibar te gaan vliegen (maar dan vanaf volgend jaar zomer). Nu het zakelijke verkeer grotendeels opgedroogd is, richten luchtvaartmaatschappijen zich meer op verre zonbestemmingen om nog wat inkomsten te genereren.

Foto (C) Pixabay

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.