zaterdag, 18 september, 2021

Engeland en Schotland schrappen quarantaineplicht voor gevaccineerde reizigers

DEN HAAG – Engeland en Schotland schrappen per vandaag de quarantaineplicht voor reizigers uit zogeheten ‘amber countries’ die volledig gevaccineerd zijn. Nederland valt ook onder deze landen. Reizigers dienen volledig te zijn gevaccineerd met een vaccin die is goedgekeurd door het EMA.

Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De kleurcode van het Verenigd Koninkrijk is oranje, omdat er een zorgwekkende variant van het coronavirus is geconstateerd. Reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland dienen zich voor vertrek te laten testen. Ook moeten deze reizigers beschikken over een quarantaineverklaring en zijn zij bij thuiskomst verplicht in quarantaine te gaan.

Overweeg je een trip naar het Verenigd Koninkrijk? Bekijk dan onze tips voor zeven steden in Noord-Engeland die je niet wil missen of de leukste plekken in Londen om te gaan shoppen.

Shoppen in Londen Camden

Op het moment is het nog verplicht om bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk in quarantaine te gaan. Sinds vanochtend 04.00 uur is deze regel dus komen te vervallen voor volledig gevaccineerde reizigers uit onder andere Nederland. Reizen naar het Verenigd Koninkrijk met het Europese digitale coronacertificaat (DCC) is nog niet mogelijk.

Fotocredit header: Unsplash

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.