donderdag, 18 augustus, 2022

Club Med opent ecologisch luxeresort op de Seychellen

VICTORIA – Op 27 maart opende Club Med officieel de deuren van het nieuwe, ecologische luxeresort van de Club Med Exclusive Collection. Het resort is gelegen op de Seychellen, volgens Club Med één van de meest uitzonderlijke bestemmingen in de Indische Oceaan.

Het resort ligt in een beschermd natuurgebied in het hart van de Seychellen, op het privé-eiland Sainte Anne. Op het 220 hectare grote eiland is het resort uit de exclusieve collectie van Club Med het enige hotel. “Bezoekers hebben hierdoor het zalige gevoel alsof ze alleen zijn op de wereld”, laat de hotelketen weten.

Supper op de zee van de Seychellen
Op de Seychellen is het net of je alleen op de wereld bent/Foto Club Med

Door de opening van het resort werden er indirect zo’n honderd en direct bijna vier honderd banen gecreëerd. De helft van deze arbeidsplaatsen is lokaal ingevuld met steun van het ‘Seychelles Employee Transition Scheme’ en het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken van de Seychellen.

Lees ook: Redenen waarom je ooit een reis naar de Malediven moet maken

Duurzame ontwikkeling
Het resort op de Seychellen is in lijn met het ‘Happy to Care’-programma waarmee Club Med zich richt op duurzame ontwikkeling. Zo heeft het resort een slim systeem voor beheer van het energieverbruik, een kwekerij om ter plaatse planten te kweken en een irrigatiesysteem voor de groenzones op basis van gezuiverd afvalwater. Ook wil Club Med het plasticverbruik terugdringen.

Verblijf op het luxe resort van Club Med op de Seychellen
Een verblijf op het luxe resort van Club Med op de Seychellen/Foto Club Med

“Met het nieuwe resort bieden wij bezoekers de gelegenheid om de authenticiteit van de Seychellen te ontdekken en dankzij het klimaat jaarrond te genieten van deze prachtige archipel”, meldt Club Med. “Met alle fauna en flora vormen de Seychellen de perfecte reisbestemming voor gezinnen op zoek naar een tropisch avontuur, ontdekkingsreizigers, natuurliefhebbers en levensgenieters.”

Fotocredit header: Club Med

Neem een abonnement op TripTalk magazine!

Abonneer je nu en ontvang 3x per jaar het dikke glossy magazine. Liever een los nummer? Dat kan ook!

reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.