donderdag, 6 oktober, 2022

Campagne ‘Wijs op Reis’ moet reizigers bewust maken

De Rijksoverheid start een nieuwe campagne om vakantiegangers bewust te maken van het belang van een goede reisvoorbereiding. Hiervoor slaan het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane de handen ineen. De campagne ‘Wijs op Reis’ werd maandagochtend aangekondigd in Den Haag.

Uit onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat zo’n 44 procent van de Nederlandse vakantiegangers tijdens een recente buitenlandreis iets vervelends heeft meegemaakt. Dat varieert van klein ongemak tot ernstige situaties zoals ziekte, ongevallen of arrestaties.

De campagne ‘Wijs op Reis‘ werd maandagochtend gelanceerd tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de reisbranche en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat gebeurde in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de reissector en de Douane.

Minister Stef Blok, die maandag verstek moest laten gaan vanwege een bezoek aan Oman, noemt het “een goede zaak” dat de Rijksoverheid nu de krachten bundelt. “Geen aparte campagnes, maar één gezamenlijke inspanning om Nederlanders wijs op reis te sturen.”

Blok drukt reizigers op het hart zich goed voor te bereiden op hun reis. “Zorg bijvoorbeeld voor een goede verzekering en informeer jezelf welke souvenirs je beter niet mee kunt nemen naar huis. Zoek vooraf uit hoe veilig het is op je bestemming zodat je weet welke plekken je moet vermijden en waar je veilig naartoe kunt.’

Jaarcijfers
Maandag presenteerde het ministerie van Buitenlandse Zaken ook de jaarcijfers over hulp aan Nederlanders in het buitenland. In 2019 werden ruim 3.100 Nederlanders in noodsituaties bijgestaan. Daarbij ging het onder meer om vermissingen, arrestaties, overlijden en ziekenhuisopnames.

Uit de cijfers blijkt ook dat Nederlanders de reisadviezen steeds beter weten te vinden. In totaal werden de adviezen het afgelopen jaar 3,25 miljoen keer geraadpleegd. Dat is bijna een miljoen keer meer dan in 2018.

Redactie TripTalk
Onder Redactie TripTalk vind je algemene berichten en berichten met nieuwswaarde die wij leuk vinden om te vermelden of jullie daarover te informeren.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.