Tijdens een tripje naar Jordanië zul je je ogen uitkijken. Het zonnige land kent een aantal hoogepunten die zeker op je lijstje moeten staan. Zo wil je natuurlijk wereldwonder Petra met eigen ogen zien en wil je door de Wadi Rum woestijn touren. Dit is niet alles en dus lees je hier wat je nog meer wilt doen in Jordanië.

Yes, yes dit wil je echt wel doen in Jordanië

Oh hallo Petra

Petra is volgens UNESCO één van de zeven nieuwe wereldwonderen, net zoals de Taj Mahal, de Chinese Muur en Machu Picchu. De nationale schat van Jordanië ligt ongeveer drie uur rijden ten zuiden van de hoofdstad Amman en is een erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië leefde. Hoewel de meeste schatten in Petra zijn gebouwd door de Nabateeërs, is het gebied al bewoond sinds 7.000 – 6.500 voor Christus. Breng ook zeker een bezoek aan Petra at Night. De kaarsen die de Treasury verlichten, zorgen voor een magisch gevoel. Go, go, go!

doen in Jordanië

Drijven in de Dode Zee

Met 410 meter onder de zeespiegel is de Dode Zee de laagste plek op aarde. Het meer dankt haar naam aan het feit dat er geen levende wezens in te vinden zijn. Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat wij blijven drijven. Daarnaast bevat het water 21 mineralen, waarvan sommige nergens anders ter wereld in water gevonden worden. Uit (heilige) geschriften blijkt dat het al meer dan 2.000 jaar voor Christus een geliefde plek is om te kuren. Ruim 4.000 jaar later is de Dode Zee nog steeds een prima bestemming voor een heerlijke wellnessbehandeling en een mooie ervaring.

“Je kunt er ook voor kiezen de woestijn van bovenaf te bekijken vanuit een luchtballon of vliegtuigje…”

Duiken bij Aqaba

In het zuidelijkste puntje van het land ligt de enige badplaats van Jordanië, namelijk Aqaba, ook wel bekend als één van de mooiste duikspots ter wereld. Een gemiddelde watertemperatuur van 23° Celsius, milde stroming en het zonnige weer hebben ervoor gezorgd dat de Rode Zee een perfecte leefomgeving is voor vele kleurrijke koraal- en vissoorten. In Aqaba is er nog geen sprake van massatoerisme.

Back in time

De Wadi Rum Woestijn is een overweldigende, tijdloze plek die vrijwel onaangetast is door de mensheid en haar destructieve krachten. De torenhoge rotsen zijn ontstaan door weer en wind en kunnen wel 1.750 meter hoog zijn. Er zijn verschillende manieren om de Wadi Rum woestijn te verkennen. Zo kun je een auto met vierwielaandrijving met chauffeur huren of een tocht op de rug van een kameel maken. Slapen onder de sterrenhemel kan in een bedoeïenentent, waar je geniet van een traditionele kampvuurmaaltijd met Arabische muziek op de achtergrond. Je kunt er ook voor kiezen de woestijn van bovenaf te bekijken vanuit een luchtballon of vliegtuigje.

doen in Jordanië

Bezoek een van de oudste steden ter wereld

Amman is, ondanks het gegeven dat het één van de oudste steden ter wereld is, enorm modern. Het contrast van het moderne met het historische is overal in de stad terug te vinden. Zelfs midden in het ultramoderne winkelcentrum van de stad zijn er bewijzen van zijn oude wortels, met kleurige antieke souks, Romeinse ruïnes, culturele musea en monumenten die een beeld schetsen van de geschiedenis van het gebied. ’s Avonds heb je keuze uit vele hippe restaurants en barretjes, waar je je onder de lokale bevolking begeeft.

Hier moet je zijn in Jordanië:

Zo, wat zou jij willen doen in Jordanië?

Wil je vanuit Jordanie ook nog richting Jeruzalem en de dode zee? Wij hebben tips.

Fotocredits headers: Unsplash / Yuliya Kosolapova

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in