maandag, 26 september, 2022

Tips voor 5 dagen in Ubud

Ubud: stralend groene jungles, wijd uitgerekte rijstvelden en prachtige tempels. Ubud is het cultureel hart van Bali waar veel locals wonen. Een bezoekje aan deze prachtige plek kan niet ontbreken tijdens je reis op Bali. Ubud is de laatste jaren razend populair geworden en dus best toeristisch. Maak je geen zorgen, buiten het centrum vind je de rust bij traditionele dorpjes en prachtige rijstvelden. Zelf ben ik drie weken op Bali geweest waarvan vijf dagen in Ubud. Dit is mijn minireisgids voor jouw 5 dagen in Ubud.

5 dagen in Ubud: de mini reisgids

Ik raad je aan om in Ubud een scooter te huren. Met de scooter rijd je gemakkelijk heel Ubud door en daarbij is het sneller dan de taxi. Geen rijbewijs? Geen paniek, het verkeer in Bali is een goed georganiseerde chaos en het zal daarom niemand opvallen dat je nog niet zo vaak op een scooter gereden hebt…

Dag 1 – Apenwoud in Ubud

De eerste dag in Ubud ben ik naar het monkey forest geweest. Misschien heb je hier al wel eens iets over gehoord, een stuk jungle waar aapjes gewoon los lopen. Let op, de aapjes zijn best bijdehand en voor je het weet plukken ze zo je zonnebril van je hoofd, of proberen ze je waterflesje af te pakken. Naast de aapjes moet je zeker ook de mooie tempels rondom Ubud bezoeken. Op deze eerste dag heb ik het bezoek aan twee tempels gecombineerd.

De Pura Gunung Lebach is een tempel verstopt achter een brug, alleen bij deze brug komen is al een hele beleving. Je loopt over grote stenen door het water naar de tempel toe. Ook is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Pura Taman Saraswati tempel, deze tempel wordt namelijk omringt door een vijver met tientallen waterlelies. Echt een prachtig gezicht! Meer weten over deze tempel? Je leest alle informatie in het artikel: 10x mooiste tempels op Bali.

Waar ga je slapen? We hebben 6 tips voor de leukste hotels op Bali.

Na het bezoek aan de Pura Taman Saraswati tempel was het inmiddels al een beetje donker geworden. Daarom kwam het goed uit dat deze tempel midden in het centrum van Ubud ligt tussen allemaal lekkere restaurantjes. Loop gezellig rond, en kies waar jij zin in hebt. Een leuke uitdaging: probeer tijdens jouw 5 dagen in Ubud zo veel mogelijk verschillende restaurantjes uit!

Dag 2 – Rijstterrassen in Ubud

Gister een drukke dag gehad, maar toch vroeg opgestaan om naar de Tegalalang rijstterrassen te gaan. Ik raad je aan om hier met zonsopkomst naartoe te gaan. Het is er dan nog niet zo druk en het ochtendlicht maakt het een adembenemend plaatje. De tegalalang rijstterrassen zijn bijzonder mooi en je mag er zelfs doorheen lopen. Zeker doen dus.

Rond de middag ben ik weer een mooie tempel gaan bezoeken: de Genung Kawi. De Genung Kawi is niet de bekendste maar wel een van de mooiste tempel op Bali. ’s Avonds ben ik weer terug gescooterd naar m’n verblijf en ben daar in de buurt aangeschoven bij een gezellig restaurantje voor een heerlijke Balinese delicatesse. Zeker een must tijdens een reis naar Bali.

Bezoek de Tegalalang rijstterrassen als je 5 dagen in Ubud bent

Dag 3 – Schommelen in Ubud

Ik weet zeker dat je dit plaatje wel eens op Instagram voorbij hebt zien komen. Een meisje op een schommel midden in de jungle. Deze foto’s zijn gemaakt bij de Bali Swing. Ik moet je zeggen dat dit een dure (400.000 R pp/€26 pp) maar hele gave ervaring was. Je wil dit zeker gedaan hebben tijdens jouw 5 dagen in Ubud. Oke, misschien was de Bali Swing bezoeken een beetje typisch, maar ’s avonds heb ik daarentegen iets heel bijzonders gedaan. Ik heb een Kacac apendans/vuurdans bijgewoond. Dit is typisch Balinees en om hier een keer bij te zijn was heel bijzonder.

Schommelen, een leuke activiteit als je 5 dagen in Ubud bent!
Bali Swing Ubud

Dag 4 – Tempels in Ubud

Dag vier van mijn 5 dagen in Ubud werd een dagje tempels bezoeken. Bali staat bekend om zijn vele prachtige tempels. Ik heb ook een artikel geschreven over tempels op Bali. In dit artikel vind je alle informatie over deze prachtige bouwwerken. Op deze vierde dag ben ik naar de ‘Goa Gajah’ tempel geweest, ook wel de olifanten grot genoemd omdat er een olifant uit steen is gemaakt.

Lees ook de handige informatie voor als je op reis gaat naar Bali.

Daarna ben ik naar een van de meest bekende tempels in Ubud gegaan: de Holy water tempel, ‘Pura Tirta Empul’. De tempel is bekend vanwege haar heilig water dat uit een nabijgelegen bron komt en gebruikt wordt voor reinigingsrituelen. In de avond ben ik op zoek gegaan naar een restaurantje in de hoofdstraat waar ik op de eerste dag ook al heel gezellig had gegeten. Kijk overal op de menukaart en kies waar je zin in hebt.

Dag 5 – Bye Ubud

Na vier dagen in het prachtige Ubud ben ik afgereisd naar het zuidwesten van Bali, naar Canggu. Tip: vraag vooral aan je taxidriver om onderweg een aantal keer te stoppen. Alle taxidrivers zijn ontzettend dienstbaar. Op die manier zie je veel meer van het land, mooi meegenomen dus. Onderweg van Ubud naar Canggu ben ik eerst bij de Tegenungan waterval gestopt.

Een prachtige waterval midden in de jungle, waar ik het niet kon laten om even een duik te nemen. Een paar uurtjes verder ben ik ook nog gestopt bij de Pura Tanah Lot tempel. Ik was hier rond 17:00 voor een prachtige zonsondergang. Deze tempel ligt in de branding en ook kun je hier deelnemen aan een Balinees gebruik.

De plaatsen die ik heb bezocht tijdens mijn 5 dagen in Ubud


Nog meer lezen over Bali?
Benieuwd wat er allemaal te doen is in het zuidwesten van Bali?
Of reis je liever af naar Uluwatu om te genieten van blauwe zee en parelwitte stranden?
Maar ook het rustige noorden van Bali moet je zeker gezien hebben
Of vertrek naar het Oosten en neem de boot naar de Gili-eilanden


Heb je reisplannen voor 5 dagen in Ubud?

Handige links:
1. Boek je vliegticket naar Bali online.
2. Heb je al een ticket? Zoek een hotel op Bali.
3. Reis nog voordeliger en boek je vliegticket samen met een hotel.
4. Boek een taxi bij aankomst naar je hotel, wel zo makkelijk! (lees meer)

Alle foto’s zijn gemaakt door | Sterre Mobers

Sterre
Hey Reisfans, Ik ben Sterre. Een skilerares, verliefd op het magische wintersportparadijs Oostenrijk, maar ik vlieg ook graag de grens over naar Amerika. Ik ben een bezige bij, ik kook graag, reis, shop én sport. Als je mij zoekt, dan zit ik of met mijn billen in warm zand of met mijn camera in een grote, levendige stad! Veel plezier op Triptalk. Hopelijk vind je alle reisinspiratie die je zoekt.
reacties

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per 3 weken.