7 x tips voor het bijzondere IJsland van lover Esther

“Iceland I think I love you.” Esther Razi reisde dit jaar af naar IJsland en vond het helemaal te gek. Het werd een reis die niet te vergelijken is met de ontelbare reizen die ze eerder maakte. Al haar IJsland tips deelt ze met ons.

Jep, dit zijn de leukste IJsland tips van Esther

Roadtrippin

“Van houten huisje naar houten huisje met te gekke uitzichten, watervallen, bergen en de mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien. Sneeuw, zon, wind en noorderlicht. Het landschap is rauw, af en toe ziet het eruit zoals ik me de maan voorstel. Onze reis begon in Reykjavik en via de hoofdweg (1) hebben we in 11 dagen een rondje gemaakt.”

Hotspots & to do’s

“Hiken naar de ‘hot spring river’ Reykjaladur. Een wandeling
door de bergen met als eindstation een warmwaterbron en een bijzondere ervaring in de sneeuw: pootjebaden met de geur van geisers om je heen. Ook het gletsjermeer bij Jökulsárlón is een bezoek waard. Gek om de drijvende en brekende ijsschotsen te zien. Ze zijn trouwens ook echt blauw en af en toe zie je een zeehond.”

Overnachten

“De leukste cabins om te overnachten vond ik via airbnb.”

Walvissen spotten

“Dit kan bij Husavik. Ondanks de ruwe zee hebben we er zes gezien.”

Wandelschoenen

“Zeker nodig. Ik heb alleen in het vliegtuig andere schoenen aangehad. Iedereen loopt in outdoor gear. Wel zo comfortabel met wandelingen door de sneeuw, regen en wind.”

Food

“Uit eten gaan is lekker, maar prijzig in IJsland. Tip in Akureyri: restaurant Strikid en in Reykjavik: Publichouse. Veel gebieden en huisjes zijn afgelegen, eettentjes zijn niet op loopafstand. Boodschappen doe je bij Bonus, om vervolgens knus alles op te eten in je huisje.”

Handig

“Vanwege de wisselende weersomstandigheden check je voordat je de weg op gaat altijd je route op road.is.”

En, aan welke IJsland tips van Esther heb jij iets?

Avatar
Renée Hoes
Hola chicos y chicas, ik ben Renée en ik schrijf voor TripTalk. Benieuwd van welke bestemmingen mijn hartje sneller gaat kloppen? Bestemmingen waar de zon hoog aan de hemel staat, de tijd net even iets langzamer gaat en een cultuurshock niet te vermijden valt. Veel leesplezier.

Comments

Laat je reactie achter!

Plaats je reactie!
Vul hier je naam in

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs en tips?

Blijf jezelf inspireren voor nieuwe reizen en meld je aan voor onze mailings. We sturen je maximaal 1 mailing per week.